| dany1988 a întrebat:

Stiti ce e amuzant la religiosi? Ca zic ca zeul lor e atotputernic si gata, si cu asta vor sa scape? Pai asa pot sa zic si eu ca spiridusul meu e mai tare decat spiridusul lor. Al meu a facut prima data materia, apoi a modelat galaxii, stele, etc, si referitor la Pamant. Al meu a facut prima data Soarele, apoi Pamantul, etc. Cum sa crezi ca spiridusul evreu a facut intai Pamantul, apoi Soarele si stelele, stiind ca Soarele e stea, stiind ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui, nu Soarele in jurul Pamantului. Si e de ras explicatia lor cu "atotputernicia" zeilor lor, ei nu au nici o explicatie cum au aparut planetele, stelele, etc, eu o dau cu "Dumnezeu e atotputernic si gata. Si la spiridusul meu nu-i pasa sa fie periat, ca doar se "perie" singur, ca doar e atotputernic. Cum i-ai zice la o planta sa te "perie", ca doar a sadit-o.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Bravo! Ai perfecta dreptate! Pariul lui B. Pascal despre credinta in Dumnezeu: "Daca Dumnezeu există și eu nu cred, am pierdut totul, dar daca el nu există și eu cred nu am pierdut nimic."

23 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

Lăsați-l mă, că dacă nu ar fi el aici categoria ar fi pustie ca un oraș de cowboy în filmele western.
Cât despre întrebare, nu cred că ți-ar putea contesta cineva spiridușul tău. Parcă ai nevoie de 10 oameni ca să îți întemeiezi o religie. Succes. Poate faci niște bănuți.

| Naty1 a răspuns:

Tu poti sa crezi in spiridusul tau ca nu te opreste nimeni.
Nu e nimeni obligat sa creada in stiinta sau in Dumnezeu, exista liberul arbitru ce te lasa sa faci ce vrei atata timp cat este legal si moral.
Si daca e până acolo, Poti sa crezi ca o comenta a facut pământul dar nu poti sa crezi ca un om facut asta. Ceia ce poate din nou sa fie absurd.

| dany1988 explică (pentru Naty1):

Ba ma opreste. Ca ma iau la misto daca ma manifest in public. rolling on the floor

| Frank51 a răspuns:

Toate planetele, stelele, gaurile negre, s-au format in timp, este irelevant care a ajuns mai repede la o anumita forma sau consistenta. Singurul eveniment cu adevarat important si deosebit este aparitia vietii in lume, atat pe planeta noastra cat si pe altele.

| DarthNiger a răspuns:

Ai patit ceva? fiindca se poate citi frustrarea ta din intrebare si nu e singura intrebare de acest fel, fiecare e liber sa creada in ceea ce doresteste si mai ales in ceea ce crede ca e adevarat, daca tu alegi sa fi ateu deoarece nu crezi intr-o divinitate, atunci esti liber sa faci acest lucru, nimeni nu te obliga sa te convertesti la o religie, daca crestinii, evreii sau oricare adepti ai religiei care au ca idee centrala ''Dumnezeu'', aleg sa creada in aceste idei cu ce te deranjeaza pe tine atata timp cat ei nu isi impun credinta asupra ta? stii care e problema la atei? am observat ca multi dintre ei prefera sa jigneasca, sa insulte credinta altor persoane din motive necunoscute, poate ca le da un sentiment de securitate ca ceea ce fac si ceea ce au ales este bine sau poate le da un sentiment de placere sau superioritate.
Hai totusi sa respectam credintele oricarei persoane si sa nu incercam sa fortam acest lucru asupra altor oameni sau sa ne batem joc si sa insultam pe cei care cred in acest lucruri, fiindca ateismul in Romania inseamna sa batjocorim oamenii credinciosi si asta denota doar lipsa de respect, de caracter si educatie happy

| dany1988 explică (pentru DarthNiger):

Si eu am dreptul sa ma iau la ''tranta'' cu ei, cum ei au dreptul sa creada in ce vor.

| Hela a răspuns (pentru dany1988):

Daca asa gandesti... e trist, inseamna ca si tie oricand poate sa vina unu sa-ti dea in cap ca are dreptul laughing

| dany1988 explică (pentru Hela):

Am zis eu asa ceva? Arata-mi unde.

| DarthNiger a răspuns (pentru Hela):

Lasa-l ca e greu de cap, nu ai cum sa ceri unei astfel de persoane sa gandeasca logic, sunt genul ala de oameni care vorbesc inainte sa gandeasca, din pacate astia sunt in vizorul lumii, ies in evidenta prin comportamentul si inteligenta lor si strica imaginea tarii, ingusti la minte, nu sunt in stare sa vina cu argumente pentru opiniile si gandirea lor de oameni frustrati.

| dany1988 explică (pentru DarthNiger):

Nu se vad ghilimelele? rolling on the floor

| dany1988 explică (pentru Salontanul):

Sa vedem ce pierd daca cred in spiridusi. Unu la mana: Oamenii ma fac nebun. 2 la mana: Imi pierd libertatea, etc.

| Dddonkey a răspuns (pentru dany1988):

Sper ca nu folosesti logica asta in viata. De curiozitate cati anii ai?

| dany1988 explică (pentru Dddonkey):

E in user varsta mea.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Daca crezi cu adevarat in Dumnezeu, nu poti sa nu crezi ca e atotputernic, daca nu crezi, atunci intrebarea nu are niciun rost. Diferenta dintre crestini cu Dumnezeul lor si tu cu spiridusul tau este ca tu nu crezi in spiridusul tau dar ei cred in Dumnezeul lor.

| TigrulAlb27 a răspuns:

Ai dreptate. Eu sunt convins ca nu Dumnezeu a creat planetele si stelele. Dar am vazut ca tu pui multe intrebari de genul asta. Nu o mai lua ca religia e crestina inseamna doar" Dumnezeu e atotputernic si atat".

| dany1988 explică (pentru TigrulAlb27):

Am zis eu ca religia e crestina?

| gaby12T a răspuns:

Tu te insulți singur, ai zis de religioși, sa nu crezi că tu nu faci parte din categoria religioșilor.Tu chiar a cea mai mare "credinta" dintre toți religioșii.Necesita extrem de multa ca sa crezi că la un moment dat a apărut nimicul, a explodat, și aparent nimicul nu este nimic, el este ceva ...Sa nu uitam că ateismul este o religie, și evoluționismul este doar o teorie fara dovezi, la fel și big bangul.Asa că nu mai face pe deșteptul și ne insulta. Daca vrei in iad mergi, Dumnezeu nu te obliga sa Îl iubești și să fi fericit.

| dany1988 explică (pentru gaby12T):

Credinta nu se bazeaza pe dovezi. Voi credeti ca totul a aparut din nimic. Focus pocus.

| dany1988 explică (pentru gaby12T):

Nu te obliga? Sa vedem ce ''zice'' cartea de povesti. Vrei sa vezi?

| gaby12T a răspuns (pentru dany1988):

Pai normal că credința nu se bazează pe dovezi,nu am nevoie.Tu ai nevoie de dovezi că tatăl tău exista? Nu pentru că esti sigur că există, îl cunoști, Și să nu uităm, Dumnezeu ne-a dat minte și inteligența ca sa ne dam seama că El există, avem și dovezi.
El ne-a scris legile in inima.Un hot știe că e rău să fure, orice om știe ce e bine și ce e rău.Pana și tu știi că e rău ceea ce faci, dar tu nu bagi in seama aceste gânduri de la Dumnezeu și îți zici "Dumnezeu nu exista!"; Cât de sigur este că eu exist așa de sigur e că și Dumnezeu exista

Arata-mi unde scrie că Dumnezeu ne obligă să Îl iubim, daca ne-ar obliga noi nu am mai avea liber arbitru și nu ar mai fi iubire adevărată

| dany1988 explică (pentru gaby12T):

Dovedeste ca zeul iudeu v-a dat minte si tot ce zici tu acolo. Vezi sa nu vii cu Biblia, ca si aia trebuie dovedita. Deci Dumnezeu a creat animalele, nu? Si pe fluture sau pe acest caine, nu-i stiu rasa, dar merge. https://magnanews.ro/......cializare/

| badpanda a răspuns (pentru dany1988):

Deja a dovedit ca nu i-a dat.
rolling on the floor

| dany1988 explică (pentru badpanda):

Acum e seara, m-am potolit rolling on the floor