| beligan a întrebat:

Un preot ortodox de mare,,rang''Ilie Imbrescu,a scris cartea :Biserica si miscarea legionara.
In aceasta carte,printre altele, el spunea. citez :,, Chemare sfântă, rosturile pe care le au de îndeplinit: Preotul, în slujba Bisericii, pentru binecuvântarea Neamului - Legionarul, în slujba Neamului, cu binecuvântarea Bisericii. Orice preot adevărat va fi, aşadar, prin firea lucrurilor, şi legionar, aşa cum orice legionar, tot prin firea lucrurilor, va fi cel mai bun fiu al Bisericii.''
Ce parere aveti de aceasta aberatie?

24 răspunsuri:
| nesuferit a răspuns:

A dat lovitura cu afirmatia asta

| Cocîrlăndosu a răspuns:

De ce este aberaţie, că zici tu? Uite, şi eu pot spune despre tine că eşti inteligent, şi n-o să-ţi vină să crezi când ai să vezi câtă lume o să fie de altă părere!

| beligan explică (pentru Cocîrlăndosu):

Aaa,deci pentru tine nu este aberatie!
Bravo,, inteligență''!

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru beligan):

Te freacă pe tine grija dacă e sau nu aberaţie pentru mine? Dacă tu manânci cacao înseamnă că cei care nu mănâncă sunt tâmpiţi?

| beligan explică (pentru Cocîrlăndosu):

Ooo,ce vocabular academic. esti fan Guță?

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru beligan):

Nu. Sunt fan Sandu Ciorbă! Ia de aici să-ţi mai treacă greaţa:

http://www.youtube.com/watch?v=OASPohQcaE8

| beligan explică (pentru Cocîrlăndosu):

Bine mă! oricum nu am greață!
pentru tine, pe limba ta :Tetrailes bahtalo!


| Cocîrlăndosu a răspuns:

Asta ţi-o recomand când simţi că vrei să mănânci ceva şi nu ştii ce!

http://www.youtube.com/watch?v=WHeL_7FFbXA

| EmaS a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Asculti tu acest gen de muzica?!

| beligan explică (pentru EmaS):

Ce concluzie tragi tu, că, Cocîrlăndosu este fan acestui,, gen''muzical?

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru EmaS):

Nu-mi poluez mintea cu acest gen! Deşi admit că uneori mi-au ajuns la urechi melodii care nu mi-au displăcut, cum este prima "dedicaţie" cea a lui Sandu Ciorbă.

Ce mai faci? Ce-ţi fac copiii?

| EmaS a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

O, iti multumesc de intrebare, sunt bine toti. Fiica-mea a fost acasa in week-end, azi a dus-o sotul inapoi, baietii sunt bine dar sunt departe. Tie cum ti-au mers cele patru zile grele? M-am rugat sa iti fie bine.

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru EmaS):

Mulţumesc că te-ai gândit şi la mine atunci când inima ta vorbea cu Domnul! Pot spune ca mi-a mers destul de bine in ultimile zile. Am tras o fugă până în Polonia la o firmă cu care am nişte relaţii. Am facut o cazare acolo după care am revenit în ţară. De mâine încep iaraşi câteva zile foarte pline. Numai că nu mă mai deplasez.

| EmaS a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Am vizitat multe tari, dar in Polonia nu am ajuns. Care sunt impresiile scurtei tale calatorii?

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru EmaS):

Eu mă simt foarte bine în Polonia, îmi plac polonezii şi îi simpatizez. Sunt un popor credincios, la fel ca noi. Am văzut multe biserici (catolice) interesante şi frumoase. De asemenea pe marginea drumului sunt deseori troiţe cu Maica Domnului. Nu am prea vizitat Polonia, însă când dă căldura mi-am propus să vizitez fostul lagăr nazist de la Auschwitz mai ales că e oarecum în drum şi nu trebuie să mă abat mult.

| EmaS a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Ce fain. Nu prea stiam nimic despre acest popor. Ma bucur ca sunt credinciosi. Esti sigur ca vrei sa vizitezi acel loc deprimant, plin de suferinta?!

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru EmaS):

Văzusem parcă mai demult o statistică în care se spunea ca polonezii sunt cel mai credincios popor din Europa! În sensul că au cel mai mare procent de cetăţeni care declară că sunt religioşi. La hotelul unde am stat, în cameră deasupra uşii pe perete era o cruce cu Iisus răstignit. Şi am mai văzut în diferite ocazii însemne religioase (discrete) prin birouri, diferite locaţii, etc.

Da, la Auschwitz aş vrea să merg şi sper să nu plâng pentru că uneori suferinţa altora mă copleşeşte... Am citit multe cărţi, cred ca vreo 10, cu mărturii şi descrieri legate de această parte a istoriei.

| sunrises a răspuns:

Exemplu clasic al libertatii umane. Asta e, oamenii sunt liberi.
. Ortodoxia nu consta in doua puncte de vedere, si cu atat mai mult in libertatea personala a cuiva...
. Dumnezeu nu s/a asociat nici cu sarpele si nici cu gestul Evei de a manca din fructul interzis, desi El a fost Cel care a creat/o pe Eva, intelegi colegu'?

. Nu putem asocia parintilor boacanele copiilor atunci cand acestea vin dintr/o libertate pe cont propriu, neascultatoare. Fiecare om are si el o libertate personala distincta ce se poate disocia partial de misiunea sa ca prelat. Poate fi privit si ca simplu om sau civil, care are anumite preferinte alimentare, care citeste un ziar sau altul, care are anumite gusturi artistice care nu se discuta, care poarta o afinitate speciala vreunui domnitor sau altul din istoria Ţărilor Române, şi putem continua cu sute de exemple, colegu'...
. Ideea e ca rafinamentul sau lipsa de inspiraţie a acestor gusturi nu se contopeste in totalitate cu profesia sa (misiunea sa distincta), nici cu armata a carei uniforma o poarta, sau cu monarhia în numele careia a depus juramatul...

| sunrises a răspuns (pentru sunrises):

. o fi scris cartea dar o fi scris/o in numele suflarii propriu, nicidecum reprezentand intrega suflare a crestinatatii... happy
. Este o aberatie ca cineva, de capul sau, sa/si imagineze ca poate asocia Biserica cu idealurile unei grupari, indiferent care ar fi aceasta, din trecut sau din prezent. Greseala ii apartine individual acelui Ilie Imbrescu.
. Biserica trebuie sa ramana,, fara pata sau altceva de acest fel,, si asta va reusi si in continuare doar ramanand ancorata in pastrarea neschimbata a invataturilor, si tinandu/sa la distanta de initiative individuale -gen declaratia data de tine.

| beligan explică (pentru sunrises):

Tu spui ca greseala e a acelui Ilie Imbrescu! eu spun ca acest Ilie Imbrescu este unul din cei foarte foarte multi care imbratiseaza aceasta doctrina (miscarea legionara)si multi dintre ei ( popi) nu se sfiesc sa o recunoasca si public, si chiar in zilele noastre.
Te intreb, daca au o invatatura crestina, adevarata, acesti f.f.multi popi,calugari,etc. cum de au ajuns sa aiba asemenea convingeri?
Iti inchipui cati le-au pupat mainile si cati se inchina si in prezent la asemenea,,verigi de legatura'' cum se autointituleaza popii?
Tu spui ca biserica trebuie sa ramana fara pata,dar oare acesti popi ce rol joaca in aceasta biserica? daca nu ar fi popii,ce ar mai ramane de facut ortodoxului de rand,cum si-ar mai putea,,manifesta''ritualurile inventate si sugestionate in credinta,ca ii poate apropia de Divin?
Ritualurile popesti sunt si ele,,initiative''individuale,inventate de inaintasii lui Constantin cel,, mare'' si sfant, care si-a ucis copilul si soția!
Adevarul doare, DAR,, adevarul este Dumnezeul omului liber'' precum spunea un mare invatat!

| beligan explică (pentru sunrises):

Biserica trebuie sa ramana fara de pata :
http://www.trilulilu.ro/......daluri-int
acestea sunt,, invataturi''neschimbate a centrului ortodoxiei?

| LegionarulRoman a răspuns (pentru beligan):

laughing.WOW.Cu 1 minut si putin i-ai demascat pe cei de pe muntele Athos, loc unde au trait sfinti foarte mari, precum Sfantul Siluan Athonitul, Paisie Aghioritul etc.De unde stiu ca ala care a facut videoclipul nu si-a filmat propria strada? laughing

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Corect!

| beligan explică (pentru LegionarulRoman):

Oricum,ti-a placut NU? Ai vazut ce forță are cand lovește cu barosul?
Ba nene, Arnold, e mic copil!
Apropo' uite aici k1 curat : http://www.trilulilu.ro/......na-a-ramas