anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unele intrebari, pe care le au unii cu privire la existenta Lui Dumnezeu, nu reflecta dorinta lor de cunoastere ci frustrarea.

85 răspunsuri:
| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Cuvantul ERETIC este acela care nu respecta BIBLIA

Biblia interzice icoanele
Biblia interzice cultul mortilor
Biblia interzice pomeni pentru morti
Biblia interzice botezul copiilor mici
Biblia interzice traditia si obiceiurile
Biblia interzice inchinarea la sfinti
Biblia nu afirma nimic despre Maria ca a ramas pururea fecioara, ca este mijlocitoare, ca este vreo imparateasa a cerului.
Biblia afirma ca preotia nu mai este valabila Apostoli. Prezbiteri, Pastori, Invatatori si Diaconi

Daca Domnul Isus a r fi considerat ca sunt valabile ne-ar fi spus, de aceea este un nou TESTAMENT Evrei 7:12 Pentrucă, odată schimbată preoţia, trebuia numaidecât să aibă loc şi o schimbare a Legii.

| milan9 a răspuns (pentru 4inel):

Biblia NU interzice icoanele (Dumnezeu a cerut evreilor zeci si zeci de obiecte de cult)
Biblia NU interzice cinstire celor care au murit. *("Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de moabiţi. Dar iată, odată când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi speriindu-se au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT şi s-a sculat pe picioarele sale" ( IV.Regi13,20-22). )

Biblia interzice pomenirea celor decedati, faptele bune facute in memoria lor.

Biblia NU interzice botezul copiilor mici.
- Irineu de Lyon (anii 130-202!) - episcop hirotonit de apostoli : "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Textele pe care le-ai citat tu nu fac altceva decat sa arate falsul
Tu pui in paranteze parerea ta adaugata textului, Dumnezeu nu are nevoie de carjile tale. Ia citeste tu textele de jos fara ca eu sa fac vreo paranteze.

Isaia 29:13  Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine, nu este decât o învăţătură de datină omenească.
Marcu 7:8  Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu, şi ţineţi datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor, şi faceţi multe alte lucruri de acestea."
Marcu 7:9  El le-a mai zis: „Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră.
Marcu 7:13  Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!"
Coloseni 2:8  Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.
Galateni 1:14  şi cum eram mai înaintat în religiunea Iudeilor decât mulţi din neamul meu, de o vârstă cu mine. Eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoşeşti.
Coloseni 2:8  Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.

Un alt fals: ai citat acest text din Ioan.
Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin.
Vezi ce vad si eu? Acolo spune "daca s-ar fi scris" dar nu s-au scris, Canonul Bibliei s-a inchis deja

| milan9 a răspuns (pentru 4inel):

Biblia NU interzice traditiile si obiceiurile sfinte ale Bisericii lasate de Dumnezeu. Biblia ESTE NASCUTA DE TRADITIA Bisericii primelor secole.

Biblia NU interzice cinstirea sfintilor ci o recoanda.

Sectantii se straduiesc cu toata silnicia sa o denigreze pe Maica Fiului lui Dumnezeu, mai marele arhanghel Gavriil s-a smerit in fata ei…
Biblia o numeste pe Maica Domnului "imparateasa", gruparile neoprotestante o hulesc spre a lor necinste vesnica…

| milan9 a răspuns:

"Canonul Bibliei s-a inchis deja" si l-a inchis Biserica primelor trei secole dupa ce mai intai cuvintele Scripturii au circulat in PREDANIA Bisericii (traditia neschimbata).

Biblia nu şi-a propus să fie o lucrare exhaustivă! NICI VORBĂ. Este doar o colecţie accidentală a unor scrieri, AUTENTICE însă, ce au aprţinut apostolilor şi ucenicilor direcţi, cei care au preluat nemijlocit (fără intermediari) învăţăturile creştine autentice.

Niciunde nu există pretenţia că Biblia conţine tot. Nicăieri în biblie nu există pretenţia că ea ar fi exhaustivă, că ar fi un manual complet, că prezintă absolut toate aspectele vieţii creştine apostolice. Nu, nicidecum! Dimpotrivă, Scriptura recunoaşte în cuprinsul ei faptul că nu este completă în privinţa tuturor informaţiilor!

Celelalte aspecte au rămas consemnate în ceea ce Biblia numeşte "PREDANIE", desfăşurări practice ale Bisericii APOSTOLICE păstrate în mod neschimbat de Biserică – EXACT cum neschimbată a fost alcătuită şi păstrată de Biserică: Biblia – Scriptura!

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Vorbe eu vreau argumente Biblice, eu ti-am dat destule argumente. Sunt multi preoti care se intorc la Dumnezeu si vin sa contrazica ceea ce spui tu.

Punem o intrebare logica:
TRADITIA TE MANTUIESTE SAU HRISTOS TE MANTUIESTE?
Cum ajungi in Rai tinand traditii sau primindu-L pe Hristos in inima ta?
Daca traditia este buna atunci de ce a trebuit sa mai moara Hristos?

| milan9 a răspuns:

Nu-mi amintesc sa fi aparat "datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor", si nici despre "datinile strămoşeşti" ale evreilor (desi nici macar ele nu au fost condamnate direct si nici indirect, ci condamnata era parasirea lui Dumnezeu.)

Daca exista in Biserica acte ritualice acelea au doar valoare simbolica, precum a facut MANTUTORUL cand A SPALAT PICIOARELE UCENICILOR.

Din ce secta faci parte daca poti afirma un lucru atat de irational, ilogic si stupid precum acesta: "preotia nu mai este valabila", din moment ce PREOTIA CRESTINA a fost intemeiata de Fiul lui Dumnezeu si confirmata de Noul Testament prin sute de versete?

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Sa inteleg ca Ireneu si Origen este Biblia ta
Apropos, stii la ce varsta s-a botezat Ioan Gura de aur?

Ai vreun exemplu in Biblie de botez la copii?

| milan9 a răspuns:

"Punem o intrebare logica:
SCRIPTURA TE MANTUIESTE AU HRISTOS TE MANTUIESTE?
Cum ajungi in Rai, tinand capitole si versete sau primindu-L pe Hristos in inima ta?
Daca Scriptura este buna atunci de ce a trebuit sa mai moara Hristos?"

PREDANIA Bisericii a nascut Sriptura. PREDANIA Bisericii contine cuvintele Apostolilor si obiceiurile sfinte lasate de ei crestinilor.
Cina cea de taina A FOST UN RITUAL, dar apostolii nu au aruncat cu mizerii in acest ritual asa cum fac sectantii care te-au inselat pe tine... sad

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Dacă maturii pot primi HARUL prin botez, atunci pruncii cu atât mai mult! Botezul ocazional al celor maturi a fost şi este doar un caz particular.
Pruncii nu au oare nici un merit să-L primească pe Hristos, să se unească cu Hristos? sad

Trebuie neapărat să ajungă maturi şi plini de păcate ca să-l poată primi abia atunci pe Hristos? Cât au fost mai mici, cu sufletul curat, le era departe de ei acest DAR? Curios lucru! sad

Evreii şi creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
1). Astfel, evreii aveau happy "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA,

2). Iar Biserica, dă această posibilitate a DARULUI happy "ŞI" la această vârstă:
- Irineu de Lyon (anii 130-202!): "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".


Despre botezul copiilor, Noul Testament vorbeşte în repetate rânduri:
- I Corinteni 1, 16: "Am botezat şi casa lui Ştefana; afară de aceştia nu ştiu să mai fi botezat pe altcineva." Prin expresia "casa lui Ştefana", Apostolul Pavel nu exclude pe nimeni din familia respectivă. În nici un caz copiii!

- I Corinteni 10, 2: "Şi toţi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare."

- I Corinteni 12, 13: "Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toţi, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, şi toţi la un Duh ne-am adăpat."

- Luca 3, 21: "Şi după ce s-a botezat TOT POPORUL, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul."

- Fapte 13, 24: "După ce Ioan a propovăduit, înaintea venirii Lui, botezul pocăinţei, la TOT POPORUL lui Israel."

- Fapte 2, 41: "Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat şi în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete." De ce trebuie unii să presupună că între cei trei mii de oameni prin care s-a întemeiat la început Biserica, nu se aflau şi copiii acestora? Cum puteau rămâne tocmai ei în afara Bisericii, rupţi parcă şi de părinţii lor? De unde barbaria şi păgânitatea unui astfel de mod de gândire?

- Faptele Apostolilor 16, 15: "Iar după ce s-a botezat şi ea ŞI CASA EI, ne-a rugat, zicând: De m-aţi socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneţi". Expresia "ea şi casa ei" este în mod indubitabil o dovadă a faptului că nici acest citat şi nici alte zeci de citate referitore la botez, nu au exclus botezul copiilor. Botezul copiilor este făcut în acord cu Evanghelia Mântuitorului Hristos, începând cu primele comunităţi creştine, şi continuând cu întreaga istorie de 2000 de ani a Bisericii!

- Fapte 10, 48: "Şi a poruncit CA ACEŞTIA să fie botezaţi în numele lui Iisus Hristos. Atunci l-au rugat pe Petru să rămână la ei câteva zile."
- Fapte 10, 44: "Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste TOŢI cei care ascultau cuvântul." (!) Şi imediat spune despre aceşti TOŢI:...

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

In ce priveste traditia am dat destule argumente sa nu mai tin datini si obiceiuri omenesti, Iti dau o dezlegare, sa tii obiceiurile si datinile Lui Hristos lasate in Evanghelii. Asta tin si eu. Nu e pacat de altele ma feresc.

M-ai intrebat de SECTA, ce este aia o SECTA?
Eu stiu ca o secta este acea grupare care nu respecta BIBLIA. Tu stii ca in fata statului fiecare confesiune este egala in fata legii, nu ai nici un dreot sa ii numesti pe altii sectanti. Cuvantul SECTANT, Ortodocsii il folosesc ca sa dispretuiasca celelalte culte) In conceptia mea si tu esti o SECTA pentru ca nu respecti litera si spiritul SCRIPTURII. Adica faci parte din Secta Ortodoxa.

De ce crezi ca multi preoti din Secta Ortodoxa vin la SECTANTI asa cum spuneti voi? Secretarul BOR s-a pocait, multi din preoti din Banat, Moldova, s-au pocait, au inceput sa studieze Scriptura si sa o traiasca, numai care ii cunosc eu si am vorbit cu ei si am lucrat impreuna cu ei.

Sa stii ca cunosc destul de bine problema preotiei poate vrei sa zici PREOTIA UNIVERSALA A TUTUROR CREDINCIOSILOR nu doar a preotilor din biserica Ortodoxa. Cand perdeaua din templu s-a rupt in doua toti oamenii au acces la Dumnezeu, fara vreun mijlocitor omenesc. Marele Preot Fiind Hristos. Deci toti credinciosii sunt preoti.

1 Petru 2:9  Voi însă Sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam Sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată; Cui vorbeste Petru aici, tuturor credinciosilor imprastiati prin Pont, Glatia, Capadocia etc

| milan9 a răspuns (pentru 4inel):

Acei dizidenti (nu stiu cati sunt dar pe youtube ii numeri pe degetele de la picioare) nu s-au "pocait" ci au tradat, au parasit taina Sfintei Pocainte (a Spovedaniei, a iertarii prin har). Si au facut aceasta tradare asemeni unor "Iude" pentru bani, pentru mai multi bani (zeciuala e mai mare decat lumanarica ce o primeau ei la Liturghie) impotriva a ceea ce le-a lasat lor Insusi Hristos Mantuitorul:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Regula in botez este sa auda Evanghelia, sa creada Evanghelia, sa se boteze. Pruncii nu au cum sa auda Evanghelia, nu au cum sa creada Evanghelia. Cand enumeri acele versete din Scriptura pe care eu le-am studiat, nu trebuie sa rupi versetul din context.

Un exemplu: In Faptele Apostolilor 2:41 Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat şi în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. 42 Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.

In primul rand au ascultat Cuvantul
2 au crezut Cuvantul
3 s-au poacit
4 apoi au fost botezati
5 apoi staruiau in invatatura

Bebelusii nu pot face asta deci ce spui tu este fals, celelalte versete le interpretezi la fel rupandu-le din context. Cand spune ca a botezat pe toti din casa lui, vezi ca inainte ei au primit propovaduirea au crezut si dupa aceea au fost botezati.

| milan9 a răspuns (pentru 4inel):

- Noul Testament vorbeşte foarte clar despre o ierarhie în Biserică (distincţia între diaconi, preoţi şi episcopi)

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit."


6). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: LUAŢI DUH SFÂNT; Cărora VEŢI IERTA PĂCATELE se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
7). - Timotei 5, 22: "NU-ŢI PUNE MÂINILE DEGRABĂ PE NIMENI (gest prin care episcopii transmiteau harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat. (consacrarea preotului era o acţiune HARICĂ- transmitere de HAR)"
8). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte întru noi."
9). -Faptele Apostolilor l4.23:,,Şi hirotonindu-le preoţi in fiecare biserică, rugâdu-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în care crezuseră."
10). -II loan 1.1:,,Preotul, către aleasa Doamnă (Biserica) şi către fiii ei, pe care eu îi iubesc întru adevăr şi nu numai eu, ci şi toţi care au cunoscut adevărul."
11). -I Timotei 6, 20:,, O, Timotei, păzeşte comoara ce ţi s-a încredinţat, depărtându-te de vorbirile desarte şi lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei mincinoase."
12). -Fapte 11, 30 :..."Ceea ce au şi făcut, trimiţând preoţilor prin mâna lui Barnaba şi a lui Saul."
13). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
14). Şi cuvântul lui Dumnezeu creştea, şi se înmulţea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă şi mulţime de preoţi erau supuşi credinţei.
15). -Fapte 20.17:,,Şi trimiţând din Milet la Efes, a chemat la sine pe preoţii Bisericii."
16).-Evrei 7,24:,,Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică)".
17). – Evrei 6, 2:..."A învăţăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor (ritual de transmiterea a harului preoţilor), despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică."

- NOUL TESTAMENT despre episcopi (mitropolitul şi patriarhul având tot harul de episcopi, diferenţa de titulatură ţinând doar de organizare administrativă):
1). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
2). -I Timotei 3, 2:,, Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei, veghetor, înţelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să înveţe pe alţii."
3). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."


NOUL TESTAMENT despre diaconi:
1). -I Timotei 3, 10:,, Dar şi aceştia să fie mai întâi puşi la încercare, apoi, dacă se dovedesc fără prihană, să fie diaconiţi."
2). -I Timotei 3, 8-9 :,, Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cucernici, nu vorbind în două feluri, nu dedaţi la vin mult, neagonisitori de câştig urât, păstrând taina credinţei în cuget curat."
3). -I Timotei 3, 12:,, Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure femei, să-şi chivernisească bine casele si pe copiii lor."
4). -Faptele Apostolilor 6, 6: "Pe care i-au pus înaintea apostolilor, şi ei, rugându-se şi-au pus mâinile peste ei ( i-au hirotonit diaconi)." Etc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Polaris):

Da ce crezi tu ca este adivarul? ce adivarul tine de ateism ori crestinism? adevarul oamenilor este relativ,si ce e bun astazi maine este perimat,dovada, toate doctrinele, sloganurile, organizatiile sociale, si orice altceva cu pretentii de adevaruri absolute.superioritate? DA.singur Dumnezeu este adevarat,si vesnic, iar acest adevar daca nu e trait, il poti denumi cu definitii omenesti cat vrei, fiindca ce e omenesc trece ca fumul, iar ce e divin transcende vesniciile.

| milan9 a răspuns:

Bebelusii evrei care intrau in LEGAMANTUL LEGII VECHI nu puteau face "declaratii".
In schimb insa, STAREA DE HAR (*obtinuta prin botezul in Biserica) este ca o lumină care te ajută să discerni şi să MERGI PE CALE!
Dumnezeu este atât de bun încât îţi dă mai întâi lumina (harul) pentru a te ajuta PE CALE, şi nu invers! Nu te pune să mergi corect "pe cale" pentru a-ţi da abia mai apoi Lumina (harul)!

Ajutorul acesta nu-ţi ia nimic din merit, dar să fim sinceri să recunoaştem "ajutorul"…
Aşa se explică de ce harul s-a coborât asupra oamenilor fără ca aceştia individual să-l ceară! Dumnezeu nu l-a dat abuziv cu forţa! Ştia că este doar spre binele lor. Apostolii îşi încheiau epistolele transmiţând şi invocând harul – şi nu la cererea cuiva expresă, nominală, "pe persoană fizică"… happy

Raţiunea practică a harului este ajutorul primit prin el, "lumina" primită prin el, înţelepţirea şi sprijinul lui Dumnezeu!
"HAR" nu înseamnă că cineva te-a mântuit deja forţat, ci este "LUMINA" care "te ajută să lupţi eficient, cunoscând înţelept diferenţele"…


Viaţa nu este tot un dar lipsit de confirmare prealabilă? La fel este starea de har necesară formării spirituale.
Prin libertatea sa, orice poate păstra un dar primit, sau îl poate abandona. Fiecare după ceea ce doreşte să facă cu sufletul său.

| danay72 a răspuns:

Probabil au fost dezamagiti de cei care au dat o interpretare gresita Bibliei si nu mai cred in Dumnezeu.

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Tu cand ai facut matemetica la scoala invatatoerea te-a invatat sa inumeri pe degetele de la picioare, ai mai putine degete la picioare decat la maini. Eu stiu de ce ai zis la picioare, pentru ca preotii acestia care au avut curajul sa infrunte SECTA Ortodoxa nu merita sa fie numarati pe degetele de la maini, in conceptia ta.

Matei 23:24  Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!
25  Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie.
26  Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.
27  Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.
28  Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.
29  Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că zidiţi mormintele proorocilor şi împodobiţi pe ale drepţilor,
30  Şi ziceţi: De am fi fost noi în zilele părinţilor noştri, n-am fi fost părtaşi cu ei la vărsarea sângelui proorocilor.
31  Astfel, dar, mărturisiţi voi înşivă că sunteţi fii ai celor ce au ucis pe prooroci.
32  Dar voi întreceţi măsura părinţilor voştri!
33  Şerpi, pui de vipere, cum veţi scăpa de osânda gheenei?
34  De aceea, iată Eu trimit la voi prooroci şi înţelepţi şi cărturari; dintre ei veţi ucide şi veţi răstigni; dintre ei veţi biciui în sinagogi şi-i veţi urmări din cetate în cetate,

| milan9 a răspuns:

Exista deci versete in care se spune precis faptul ca intreaga familie primea botezul.
Situatia botezului maturilor era doar o exceptie (pentru ca de-abia incepuse increstinarea iar ei nu mai puteau deveni din nou copii pentru a beneficia fara intrerupere de acest har...).


| Polaris a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu știu care e adevărul, nu știu de ce ține adevărul, și sunt conștient că adevărul este relativ. Nu știu prin ce definești Dumnezeul și divinul, le consider concepte primitive și expirate pentru ceva mult mai profund, mult mai haotic, mult mai superb (da, nu există grad de comparație pentru asta), ce da, transcende universul și veșniciile. Nu știu ce e lucrul acela, și sunt destul de optimist încât să cred că suntem pe drumul de a afla, ca specie. Considerăm că deținem adevărul prins în cuie dar nu realizăm că suntem nimic în universul nostru, iar conștiința și rațiunea noastră sunt doar ferestre minuscule spre Alpha și Omega, pulsul Universului, mișcarea dirijată a atomilor și a quarcilor condusă de o forță exacerbată, incredibilă, „divină", dacă vrei s-o numești așa.
Nu, nu Dumnezeu. Universul nu funcționează în Dumnezei.

| milan9 a răspuns:

Apostolii nu se referă la modul obişnuit în care isi botezau familiile copiii. Prioritatea era la început RĂSPÂNDIREA CREŞTINISMULUI!

La început când nu exista nici o comunitate creştină, apostolii nu îndrăzneau să se gândească la vremuri în care toate familiile să fie creştine.

La început, când lumea nu era creştină, era normal ca iniţierea în creştinism să vizeze convingerea oamenilor maturi, botezarea lor mai întâi. Cu ei a început totul, era normal. Când apostolii vizitau o comunitate pâgână, nu începeau pur şi simplu să le boteze pruncii şi apoi să le dea bună ziua. La început au fost vizaţi părtinţii, mai apoi şi copiii- nu exista nici o interdicţie în acest sens.

| milan9 a răspuns:

Hristos nu a glumit când a spus:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20, 28)

Chiar în ciuda unor exemple negative referitoare la preoţia evreiască a fariseilor, Fiul lui Dumnezeu a inclus cu toate acestea misiunea preoţilor în linia activităţii Bisericii pe care a întemeiat-o pentru mântuirea oamenilor (subliniind durata misiunii lor: „până la sfârşitul veacurilor"). A considerat lucrarea lor de transmiterea a învăţăturilor şi harului ca fiind indispensabilă Bisericii Sale.

Nu este nimic nou în zilele noastre. Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doresc să poarte o astfel de sarcină a preoţiei:

1). - Timotei 5, 22:,, Nu-ţi pune mâinile degrabă pe nimeni (pentru a transmite harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat."
2). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
4). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere.
Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
7). -I Tim. 4, 14:,, Nu fi nepasator faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea miinilor mai-marilor preoţilor."

| 4inel a răspuns (pentru milan9):

Of, am urmarit toate textele pe care le-ai postat, interpretarea pe care o dai este ciudata, iti place sa scoti versete din contextul lor, adaugi la text in paranteze pareri personale. Ce spui tu acolo despre botez ma doare capul, tu stii bine ca Biblia nu spune nimic, ba dincontra Ioan a botezat adulti, Hristos a fost adult apostolii si toti crestinii erau adulti. BOTEZUL ADULTILOR nu este o exceptie, este o regul in Biblie. Nu ai nici un argument Biblic. Tu vi cu fraze din astea ca: (pentru ca de-abia incepuse increstinarea iar ei nu mai puteau deveni din nou copii pentru a beneficia fara intrerupere de acest har...). mai omule, astea sunt inventii. Astea sunt adaugiri la Biblie. Sunt traditii omenesti. Tu nu vezi ca nu ai suport Biblic.

Si inca ceva de unde pana unde asociezi tu botezul la copiii mici cu taerea imprejur a evreilor. Fals si erezie, A spus Hristos sa faci asta, sau vreunul din apostoli?
Ce reprezinta BOTEZUL? Imbracarea ta cu Hristos.
Imbracarea cu Hristos (botezul) nu se face dacat dupa pocainta ta.
Copiii nu pot sa creada, ei nici nu sunt constienti de sine.
Aspune ca primeste increstinatea datorita Nasului, este fals.
Botezul este ca si o casatorie, un act de vointa personala, nu poti sa mariti si sa insori un copil in fasha?

Voi da doar un exemplu: Si nu este singurul
Faptele Apostolilor 8:35 Atunci Filip a luat cuvântul, a început de la Scriptura aceasta, şi i-a propovăduit pe Isus.
36 Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?"
37 Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate." Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu."
38 A poruncit să stea carul, s-au pogorât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.

Ce vezi aici?
Famenul a ascultat propovaduirea
Famenul a crezut
Deci conditia este "Daca crezi din toata inima" (se intampla asta la la botezul bebelusilor?)
Famenul a fost botezat

Acesta a fost ultimul meu comentariu, sa ai o zi binecuvantata!

| milan9 a răspuns (pentru 4inel):

Nu este o exceptie? Cum nu? In ce an te afli? Tu poti face diferenta intre perioade despartite de 2000 de ani?

La început, în procesul "răspândirii Evangheliei", când lumea nu era creştină, era normal ca iniţierea în creştinism să vizeze ÎN PRIMUL RÂND convingerea oamenilor maturi (dar nu doar pe ei!), botezarea lor MAI ÎNTÂI!

Cu ei a început totul, era normal. Când apostolii vizitau o comunitate pâgână, nu începeau pur şi simplu să le boteze pruncii şi apoi să le dea bună ziua. La început au fost vizaţi părinţii, şi mai apoi copiii –nu există nici o interdicţie în acest sens, dimpotriva. Noul Testament include de multe ori botezul copiilor în cadrul botezului întregii familii:
Despre botezul copiilor, Noul Testament vorbeşte în repetate rânduri:

- I Corinteni 1, 16: "Am botezat şi casa lui Ştefana; afară de aceştia nu ştiu să mai fi botezat pe altcineva." Prin expresia "casa lui Ştefana", Apostolul Pavel nu exclude pe nimeni din familia respectivă. În nici un caz copiii!

- I Corinteni 10, 2: "Şi toţi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare."

- I Corinteni 12, 13: "Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toţi, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, şi toţi la un Duh ne-am adăpat."

- Luca 3, 21: "Şi după ce s-a botezat TOT POPORUL, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul."

- Fapte 13, 24: "După ce Ioan a propovăduit, înaintea venirii Lui, botezul pocăinţei, la TOT POPORUL lui Israel."

- Faptele Apostolilor 16, 15: "Iar după ce s-a botezat şi ea ŞI CASA EI...", etc, etc.

Expresia "ea şi casa ei" este în mod indubitabil o dovadă a faptului că nici acest citat şi nici alte zeci de citate referitore la botez, nu au exclus botezul copiilor.






| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Mântuitorul Hristos a primit ca PRUNC "botezul Legii iudaice" – CIRCUMCIZIA. Până la Învierea Mântuitorului, acesta a fost singurul "botez", calea de intrare în LEGĂMÂNTUL pe care evreii îl aveau cu Dumnezeu.

Acel "botez" nu încălca drepturile copilului pentru că Legământul sacru al evreilor era privit ca DAR, ca legământ al promisiunilor şi profeţiilor divine. Era o dovadă a devotamentului față de legea Lui Dumnezeu…

"Botezul" făcut de Sf. Ioan Botezătorul a fost doar un FAPT IZOLAT, nicidecum procedura obişnuită a evreilor.