Hmmm... in momentul de fata nu mi-e frica de moarte. Cred ca Isus Hristos m-a spalat in Sangele Sau cel Sfant si m-a curatit de orice vina. Eu sincer, abia astept sa se termine odata cu pamantul asta, cu rautatea de pe el. Abia astept sa ma intalnesc cu Mantuitorul meu.
Daa :-s! Pt. ca ii piezi pe cei dragii si sufera din cauza astaa toti cei aprospiatii !
Mie nu pentru ca odata o sa se intample.Dar cei care o sa ramana dupa mine sper sa nu sufere.Dar cred ca mai am te trait.
Nu imi este frica de moarte, ci de viata. Dupa ce mori, nu mai simti nimic, nici o durere, nu mai gandesti, pur si simplu nu mai existi si nu mai ai nici o grija. Cand traiesti, trebuie sa te confrunti cu diverse greutati in viata, ca durerea pe care o provoaca unii oameni in sufletul tau si nepasarea lor pentru suferinta ta. Sa mori este usor, dar sa traiesti este o provocare. Cand o sa mor, o sa mor si gata, dar pana atunci, incerc sa-mi fac viata cat mai frumoasa si usoara, chiar daca pentru asta trebuie sa trec peste multe obstacole.
Da,imi este frica, dar ma resemnez.nu avem ce face in privinta asta.chiar daca vrem, chiar daca nu vrem tot se intampla.
Mie nu imi este frica. Cand stiu ca ma duc la Dumnezeu, cateodata mi se face frica, cateodata ma simt usurata.
Mi-e,cel mult, frica de ideea de necunoscutul ce-l implica moartea, nu de moartea in sine.
Nu. Societatea noastra are la baza realitatea ca oamenii mai si mor, dupa ce si-au trait viata. Spaima oamenilor este, poate, alimentata si de perspectiva judecatii de apoi, dar moartea, in sine, este momentul in care inima inceteaza sa mai bata, iar creierul nu mai are sange proaspat. Ideea de nemurire nu e tocmai fondata, chiar daca se desfasoara numeroase cercetari pe tema asta. Conceptul se bazeaza pe "back-up"-ul creierului intr/un hard si incarcarea lui intr-un robot. La ora actuala, sunt cateva site-uri care permit "stocarea" creierului tau, ca Lifenaut, punandu-te sa completezi niste chestionare, si iti genereaza un chatbot, mai exact un robot care va raspunde la orice intrebare, cum ai raspunde tu, in functie de raspunsurile date la intrebarile lor. Sunt, de asemenea, si site-uri mai complexe, care te pun sa raspunzi la cateva mii de intrebari, iti cer poze, videoclipuri si inregistrari ale vocii tale, pentru a-ti creea un avatar digital complex, pentru o modesta suma de 300.000 euro. Pana va evolua lumea intr-atat cat moartea sa fie o amintire, eu incerc sa-mi traiesc viata.
Imi e frica de mor, de fapt e cea mai mare frica a mea, sincer sa fiu as vrea sa traiesc pentru totdeauna, dar nu se poate. Cei care zic ca nu le aste, si se cred "eroi de TPU" la ultima suta de metrii a vietii lor o sa faca pe ei de frica cand simt ca pamantul i trage
Aa si am uitat sa mai zic ceva. Nu de moartre trebuie sa ne temem, doarece moartea e doar o granita pe care o trecem in viata viitoare, ci de vesnicia ei!
Raspunsuri...de copii
moartea nu este naturala, dar din pacate a devenit ireversibila
drumul nostru este spre moarte, drumul oricarui lucru din aceasta lumea este spre moarte, o data ce s-a nascut este sortit pieirii: unii intr-o zi (sa zicem fluturii), altii in 2-3 zile (tantarii/mustele, insectele in general), altii in cativa ani (animalele), altii in 70-80 de ani (oamenii), altii in 200-300 de ani (copacii, etc), altii in 1000 de ani (diverse bacterii). dar toti murim.
si mie imi este frica de moarte, mi-e frica fiindca nu imi place ideea de a trece in inexistenta, nu imi place ca suntem facuti pentru a fi casapiti cu totii, nu imi place ca aici totul este o lupta ce duce spre moarte si acest lucru imi ofera o teama: am luptat pentru ce? pentru ceva ce urmeaza? dar urmeaza ceva? si daca urmeaza ce este? este un rai sau un iad? ajung in iad sau in rai? daca ma gandesc la faptele mele ajung in iad, deci nu vreau sa mor ca nu vreau sa merg in iad. daca nu exista nici iad, nici rai, nici nimic dupa moarte, atunci mai grav: nu vreau sa mor fiindca nu v-a mai exista nimic si totul este o pierzanie. vreau sa traiesc si vreau sa lupt pentru asta, fiindca moartea nu este buna, decat daca ajungi in rai unde sa ai parte de liniste si fericire (dar oare ce inseamna fericirea acolo?)
Iisus nu te-a spalat de orice vina decat in mintea ta. ia biblia si citeste corect, nu rastalmacii adevarul. Moartea pe cruce a fost pentru stergerea pacatului stramosesc (neascultarea Evei si a lui Adam). Nu te culca tu pe o ureche ca esti mantuita, caci stramta e calea ce duce spre Rai si putin merg pe ea, iar la cum te increzi tu orbeste doar in "spalarea" de care spui sigur esti pe calea ce duce spre pierzanie, unde multi ajung, asa cum este si scris in Biblie. succes la citit, poti incepe de aici http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=7#13
Crezi ca vei ajunge fata"beata" la Dumnezeu? m-as mira, putini ajung acolo, si se chinuie pentru asta
Nu am nici cea mai vaga idee...
Dar eu am facut contract cu moartea si scria asa:
1. Nu te deranjez si nu ma deranja
2. Daca te iei de neamu meu am sa iti fac viata un calvar, dar daca ne lasi in pace ai s-o duci ca in paradis
3. Dumnezeu sa te ierte...
'I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.'-Mark Twain.
Singurul lucru care mă deranjează la gândul ăsta e că tot ce am să fac în viaţa va fi istorie şi nimic mai mult. Dar nici asta, în fond, e inevitabil, n-are rost să-mi pierd timpul gândindu-mă la asta.
Mdea... stiu ce vrei sa zici si stai linistit ca nu ma culc pe o ureche! Daca asta ai inteles tu e problema ta.
La sfarsitul vietii ma va astepta Cel caruia i-am slujit si care mi-a pregatit un loc.Isus Hristos.
Frumos si sincer raspunsul tau ma regasesc in intrebarile tale si ai mare dreptate! eu am cautat sa vad daca exista un rai si daca ce voi face eu acolo daca o sa ajung?! inainte de a cauta raiul trebuie sa Il cauti pe Cel care te poate ajuta sa ajungi in rai si anume Isus Hristos care te iubeste atat de mult si vrea ca tu sa decizi sa-ti petreci vesnicia alaturi de El! tu trebuie doar sa te rogi si sa-I spui sincer ca vrei sa te ierte si ca vrei sa-ti predai viata in mainile Lui! Dumnezeu sa te indrume pe Calea cea stramta si sa te ajurte sa nu cazi de pe ea
M-as bucura sa stii, dar cred ca prea putini stiu de fapt ce inseamna sa ajungi in rai, la nunta Mirelui, si din aceia foarte putini care stiu si mai putini ajung. toti ne laudam ca stim, ca suntem inteligenti, ca am citit biblia sa stim N versete din ea, dar oare le cunoastem esenta? eu nu cred ca o cunosc si la fel, putini sunt aceia care o cunosc, prea putini, daca erau multi nu mai zicea Iisus ca putini ajung in Rai, cred ca stie mai bine ca noi...