| IonutPetre12 a întrebat:

Voi credeti in Dumnezeu? Vreau si explicatii

10 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Da, eu cred in Dumnezeu si sunt SIGUR de existenta SA. Ce explicati vrei?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu. Prefer stiinta unor povesti

| RAY a răspuns:

Una e a crede alta e a stii,asta cu crezutul fiecare crede in ce vrea,asta cu stiutul nu fiecare stie ce vrea,cunoasterea este universal valabila,desi nimeni nu stie daca exista vreun creator sau nu,simplu absolut nimeni,exista teisti care cred si atei care nu cred,cu toti suntem agnostici,eu sunt ateu agnostic,pentru ca a crede e o credinta atat,nu e nimic rational, zero dovezi, argumentele lor se potrivesc la orice creator, sunt mii de religi care se contrazic, desi sansa ca una sa fie reala e mica, sunt impotriva fanatismului atat

| dany1988 a răspuns:

Un zeu atotstiutor, atotputernic, etc, nu ar avea nevoie de nimic, nici sa il perii.Dar culmea e ca zeul crestin/islamic/iudaic nu e atotstiutor, atotputernic, etc, pentru ca a ''dovedit asta.Cu Adam, Noe, Iov, Cain, etc.

| Heraclit a răspuns:

Da cred in Dumnezeu, pentru ca fara existenta lui Dumnezeu nu exista nicio explicatie sau justificare pentru existenta Transcendentalelor cum ar fi Logica, Sensul, Spatiul si timpul, Sinele, Moralitate, Demnitate si asa mai departe. Sa fi ateu inseamna sa ai o paradigma logic inconsistenta.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Heraclit):

Ateismul este un extremism de gândire și de atitudine, o eroare de judecată, fiindcă mintea limitată a unei ființe limitate cum este omul, nu poate face judecăți exhaustive asupra existenței și asupra unui Univers care noua ni se pare infinit. Mintea umană, limitată în sine, nu poate nega toate condițiile în care Dumnezeu poate exista. Noi credem în Dumnezeu pe baza revelației, fiindcă El ni s-a revelat, in Tradiție și în Biblie, și fiindcă avem înnăscut fiorul religios, pe care din păcate unii îl suprimă în mod conștient.

| Digikey a răspuns:

Cel din Biblie a fost inventat ca personaj al unei povesti ajutatoare, care sa ne ajute sa intelegem anumite concepte despre spiritualitate.Au facut si ei acum 2000-2500 de ani cum s-au priceput mai bine.Este clar ca astazi multe chestii sunt depasite, chiar daca niste retardati inca le practica prin tari mai inapoiate. Exemplu ucisul cu pietre din diferite motive.Azi avem scaun electric, injectii letale, otravuri de toate felurile.Am avansat se pare doar din punct de vedere al tehnologiei.In rest suntem aceleasi animale de acum 10.000 de ani.

| Algo098 a răspuns:

Nu cred in povesti fanteziste, in personaje fictive care nu au legatura cu realitatea. In viata poti sa ai parte fie de stiinta, fie de nestiinta, in functie de imprejurari si de ce ti se potriveste mai bine.

| GicaGigekGica a răspuns:

Eu cred pentru ca exista. Ceilalti nu au relatie cu el si pentru ei sunt doar povesti happy

| pacatosulBogdan a răspuns:

Da, cred! Existența lumii văzute și nevăzute nu poate fi explicată fără un Creator Atotputernic, care Singur are existență în sine: necreat, Neschimbatul schimbător, care transcende creația și legile ei.