| AvalohAlyn a întrebat:

Voi cum va rugati la Dumnezeu in fiecare zi, cu cuvintele voastre si gandurile voastre sau cititi anumite rugaciuni din carticele religioase?
Cum e mai bine?

Răspuns Câştigător
| PetriceGabriel a răspuns:

Pai... E ca si cum ai comunica cu El, marturisesti ce ai pe suflet, ceri iertare pentru greseli. Rugaciunea nu trebuie sa fie un ritual, in care spui mereu aceleasi cuvinte, fara sa ti seama de ce ai spus, doar pentru simplu fapt ca "asa trebuie".

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Cu cuvintele mele.În Psalmi se rugau din inima fără sa folosească rugăciuni învățate pe de rost. Apoi, Isus a zis sa ne rugam din inima.Matei 6:6-8.Singura rugăciune menționată în Biblie ca și model este,, Tatăl nostru,,. Matei6:9-13

| Florentina9210 a răspuns:

Spun o rugaciune speciala+ Tatal Nostru!

| iurii75 a răspuns:

Isus și-a învățat discipolii cum să se roage. „Când vă rugaţi, să nu spuneţi aceleaşi lucruri la nesfârşit, cum fac oamenii naţiunilor, căci ei cred că vor fi ascultaţi pentru că folosesc multe cuvinte." (Mat. 6:7) Ar fi greşit să rostim mereu aceeaşi rugăciune, cum fac „oamenii naţiunilor". Ei spun „la nesfârşit" cuvinte învăţate pe de rost şi, în mare parte, inutile.Rugăciunea model (tatăl nostru) a lăsat-o ca exemplu, nu ca să fie repetată mecanic fără a te gîndi la semnificația celor cerute.

| FlorinCiokan a răspuns:

Trebuie sa te rogi din inima. nu sa rostesti cuvinte pe care le-ai auzit / citit. Deci cu cuvintele tale.

| CοnstruimCatedrala a răspuns:

Doamne da sanatate la mine si la famelia mea doamne.
Doamne da la copiii mei Doamne sa aiba ce manca.

| Iliotropion a răspuns:

Nu e o practica gresita sa citesti rugaciuni consacrate pentru ca nu e numai cat citesti ci concentrarea pe care o ai.
Practic rugaciunea s-ar combina cu grijile si ar fi mai mult o plangere a omului daca s-ar ruga numai cu cuvintele lui.
Protestantii care spun ca ei nu citesc/ bolborosesc aceleasi cuvinte uita ca se repeta cand citesc Psalmii sau cand spun Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru lasata de insusi Mantuitorul Hristos.
Si rugaciunile sunt o forma de cateheza si de indreptare a cugetului, in vechime oamenii care nu aveau carte invatau despre Imparatie si din rugaciunile repetate pe care le auzeau prin viu grai.

| sandumirel98 a răspuns:

Poți să faci ceea ce simți, poți să îmbini ambele metode, de fapt trebuie să faci întodeauna ce-ți dorești și ce simți.

| DoBrIsAn a răspuns:

Eu ma duc mereu la biserica
Si te-as sfatui sa te rogi in ambele moduri. Adica prima data spui tatal nostru si dupa te rogi cu vorbele tale totul dureaza vreo 2-3 min