|

Am găsit un ceas si are urme de sânge pe el. Pot cumva sa aflu al cu e? Si daca da, cum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. Depinde cum ai gasit acel ceas. Ori l-ai gasit acasa ori undeva pe strada? E in stare buna sau e lovit, spart, stricat? Putea sa fie o tentativa de furt in care hotul a incercat sa ia ceasul, sa il traga de pe mana victimei, probabil nu a reusit si persoana respectiva s-a taiat sau lovit si l-a scapat pe jos. Sau probabil in urma unui accident auto. Daca nu pastrezi ceasul in cel mai bun cazi poti sa postezi pe o retea de socializare ca l-ai gasit si astepti un raspuns de la cel care il detinea sau te duci cu el la politie si spui ca l-ai gasit pe strada si in ce zona si le arati unde are urme sange, daca il duci la politie de preferat sa nu iti fi lasat amprentele pe el si sa il duci in starea in care l.ai gasit, il iei cu manusi sterile si il pui intr-o punga de plastic sigilata, daca ai umblat cu el nu are rost sa il mai duci si apelezi direct la varianta cu anuntul online. Si ca sa afli a cui sunt urmele de sange nu ai cum, daca l.ai gasit acasa si suspectezi pe cineva din familia ta poti sa faci un test ADN, dar iti trebuie probe de la persoana respectiva (par, saliva). Nu poti sa te duci nicaieri in tara asta cu un obiect si sa le spui ca vrei sa afli a cui e sangele de pe obiectul respectiv. De exemplu acel obiect poate sa fie proba unei crime investigate de politie.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Te duci cu el la Politie. Asa cum este, murdar de sange. Nu-ti fie teama, spui ca l-ai gasit.

| a răspuns:

Il duci la Politie ca-i posibil sa fie deja cautat, daca victima care l-apurtat a fost atacata, batuta, violata sau i s-a taiat mana.
Crede-ma ca nu vrei sa fii implicat intr-un asemenea caz.
Nu-l curata de sange, du-l asa cum este la Politie!