| onlychengs a întrebat:

Buna. Acum cateva luni am fost la stomatolog. Mi-a tratat o carie care cam ajunsese la nerv. A spus ca momentan nu este nevoie sa scoata nervul. M-a durut destul de tare dar ulterior durerea a disparut. In aprilie am facut un absces in zona respectiva care a trecut singur, fara sa iau antibiotic, dar dupa cateva saptamani gingia era foarte rosie si moale in zona maselei respective. In iulie a trebuit sa merg la chirurg pentru extragerea unui canin (care era cam in aceeasi zona cu maseaua). S-a vindecat destul de bine operatia, am luat antibiotic. Iar acum cateva zile mi-a aparut iar un absces la maseaua de care am zis mai sus. Intre timp mi-am pus si aparat dentar iar dentistul mi-a spus ca daca abscesul nu trece pana la urmatorul control va trebui sa imi scoata nervul. Acum 3 zile a inceput sa se umfle, ieri am fost la stomatolog, a inceput sa lucreze la maseaua care avea probleme, in momentul de fata iau antibiotic de 2 zile.
Intrebarea mea este: se poate sa mi se fi umflat din cauza operatiei pe care am avut-o la canin? Sau cel mai probabil este din cauza maselei cu probleme?
Stiu ca cel mai bine ar fi sa ma duc iar la stomatolog, ceea ce o sa si fac, dar as dori niste pareri pana ajung acolo.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Iti faci prea multe intrebari pentru ceva ce medicul trebuie sa rezolve, si nu se stie de la ce apar aceste abcese.
Eu am avut 4 interventii chirurgicale in la masele si niciodata nu am facut abces, deci este o intamplare la unii apar la altii nu.

| Blueberry8 a răspuns:

Un raspuns clar ti-l poate da stmatologul nu noi.Tu continua cu antibioticul, sa nu fie vreo infectie! Totusi nu inteleg de ce nu ti-a omorat si scos nervul?! Maseara te poate durea dat fiind ca ai nervul inca acolo.

| Ale5184 a răspuns:

Nu cred ca e de la operatie. Cel mai probabil e de la acea masea. Am trecut prin asta. Initial a fost bine dar apoi au aparut problemele. Mi-au facut obturatie de canal dar si acum mai simt ca nu e in regula, mai ales cand e stau in aer conditionat. Nu te panica, oricr ar zice dr. Stomatolog, va fi bine!

| onlychengs explică:

Mentionez ca am stat in curent inainte sa mi se umfle, dar din cate stiu eu curentul nu te afecteaza cu nimic daca nu ai alte probleme

| onlychengs explică:

Am revenit cu un update: aveam un abces foarte mare pe gingie si mi s-a spart in seara asta. Nu l-am spart eu, efectiv s-a spart singur in timp ce mancam. Am observat ca s-a mai redus din umflatura. Sper sa fie bine. Oricum ar trebui sa ma prezint la dentist saptamana viitoare pentru a termina tratamentul de canal, dar daca nu se vindeca de tot pana atunci o sa ma duc saptamana asta. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.