|

Bună.
De ceva timp cam de o lună îmi tot ies niște bubițe pe la colțul gurii, trec apoi ies ori mai sus sau mai jos sau din nou în coltul gurii, nu știți de la ce pot fi? De obicei dimineața mă mai trezesc cu saliva, poate fi de la ea? Mă dau tot cu crema de galbenele și spirt dar tot ies, ați pățit așa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Herpesul e cel care apare pe buza si nu neaparat in coltul gurii.
Cu siguranta acele bubite sunt de la o iritatie, o iritatie ce poate fi de la saliva. Probabil ai saliva acida si in combinatie cu pielea de pe fata rezulta acele bubite.
Eu am vazut asa ceva la copilul meu, multe bubite in coltul gurii pentru ca isi si baga mana foarte des in gura. Iar combinatia asta de mana cu saliva e fenomenala laughing
Ce faceam? Il dadeam cu crema de hidratare si foloseam apa termala la greu. De 5-6 ori pe zi il dadeam cu acea apa termala, iar crema seara la culcare.

Succes!

| a răspuns:

Cred ca e herpes îți tot apare din cauza ca ai imunitatea scăzuta sau ești foarte stresata crema aciclovir e buna și dacă tot apar îți recomand să faci un consult la dermatolog
Mănâncă multe fructe și legume pentru imunitate.

| a răspuns:

Bună! E posibil să fie herpes, e posibil să nu. Herpesul are anumite etape doar ale lui. Într-adevăr, la unii se manifestă agresiv, la alții este mai blând, însă de obicei trece în cel mult 2 săptămâni și nu se plimbă sus-jos, ci se extinde. Se extinde, bubițele sunt pline cu lichid și doare foarte tare zona.

În cazul tău este posibil să fie o iritație, poate apărută din cauza deshidratării. Nu cred că e recomandat să dai cu spirt. Spirtul usucă și nu lasă zona să se regenereze. Aș merge mai mult pe cremă hidratantă și protejarea zonei.

De asemenea, acordă o atenție aparte și curățării tenului, ritual pe care îl urmezi conform recomandărilor pentru tipul tău de piele.

Apoi, ai grijă la alimentație și nu uita să bei suficiente lichide (nu sucuri acidulate), iar igiena orală (periajul dentar seara îndeosebi) respect-o cu strictețe.

Dacă vezi că nu se potolesc, sună un medic specialist sau mergi la o farmacie și comunică simptomele pe care le ai.
Seară frumoasă!

| a răspuns:

E herpes, am avut și eu ...am cumpărat Fucidin (acid fusific ) cu hidrocortizon, și au trecut in maxim 4 zile acele bubițe din colțul gurii.Recomand sa iei și tu unguentul "Fucidin " sigur doamnele de la farmacie îl va recomanda daca le arăți problema. Sper că te-am ajutat.