anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara! Am 17ani si parintii mei vor sa ma duca la ginecolog sa vada daca mai sunt virgina iar eu nu mai sunt. Exista vreo posibilitate ca medicul sa le spună ca nu mai sunt virgina? Menționez ca am parinti extrem de stricti si imi fac griji pentru ce se poate intampla daca vor afla

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
23 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu te omoară dacă află. Se pare ca ai totusi ceva vechime in domeniu. Vazand intrebarea asta a ta, le cam dau dreptate.
La capitolul informare sexuala stai prost rău.
Văzând intrebarea ta in legatura cu sexul an.al

| Violleta2022 a răspuns:

Pana la urma tu ce vrei, sa minti tu sau sa minta doctorul?

Daca nu accepti sa mergi la medic, de buan voie cu mama ta, sa vada pe hartie raspunsul consultatiei, te vor acuza oricum ca nu mai esti virgina, de aceea te sfatuiesc sa fii cinstita si sa le spui adevarul.
Se pare ca nu ai parinti deloc exigenti, daca ti-ai facut deja de cap si te-ai sexuit cu baietii, acum fiind randul sa raspunzi pentru faptele tale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, in teorie acesta informatie medicul trebuie sa o tina confidentiala intre tine si el.
teoretic e si interzis prin lege testul de virgnitate, niciun medic nu ar trebui sa il faca.

| 117 a răspuns (pentru suntserios):

Mulțumesc mult pentru raspuns

suntserios
| suntserios a răspuns:

Și nu lua în serios ce scrie Violetta. Medicul nu poate da in scris asta, este ilegal.

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

Pentru parintii ei cred ca este de ajuns si verbal.

| dullcat a răspuns:

Buna.Parintii tai nu stiu ca testele de virginitate au fost interzise in Romania, precum si in alte tari, tocmai fiindca nu sunt relevante si nu demonstreaza nimic? Virginitatea este un concept religios, nu unul medical.

| dullcat a răspuns:

„Organizația Mondială a Sănătății subliniază că testarea virginității este o formă de violență împotriva femeilor. Potrivit acesteia, nu există dovezi științifice că metoda poate dovedi dacă o femeie ori o tânără a avut sau nu act sexual vaginal. Inspecția himenului nu are nicio relevanță medicală sau științifică — testul este practic inutil, iar procedura poate provoaca traume celor examinate", spune ea.

De altfel, medicii au atras atenția că metoda inspectării himenului nu poate stabili starea de virginitate a unei persoane, căci himenul femeii se poate rupe în mai multe situaţii, nu doar printr-un act sexual, ci și prin practicarea unor sporturi sau folosirea tampoanelor. În plus, există și posibilitatea ca himenul să nu existe, în cazul defectelor genetice. Ana Maiță, președinta Asociației „Mame pentru Mame" a explicat la rândul ei că acest control medical nu „atestă nimic ci doar terorizează, umilește și traumatizează fete ale căror familii cred ca valoarea copilului lor sta în virginitate". - https://adevarul.ro/......64995.html

Https://www.digi24.ro/......ia-2336897

https://www.euronews.ro/articole/romania-renunta-la-testele-de-virginitate

| Holiday a răspuns:

Sunt putin dusi cu capul ai tai?! Oricum, nu se face niciun "test de virginitate".

| mont a răspuns:

Imi pare rau de tine, ai facut rele nasol de tot sad sa fie lectie pentru toti si toate care au de gand sa nu fie cuminti. Sa fi pregatita pentru ce e mai rau, nu strica sa ai pregatite si ceva numere de urgenta in telefon/vreo prietena care sa te ajute in prima faza, etc.

| Ilovedinero a răspuns:

Testele de virginitate sunt interzise.Si daca se fac, nu sunt valide.Nu pot spune adevaruo exact.Himenul il poti rupe si daca cazi cu bicicleta.Il poti rupe prin mii de moduri, unele femei se nasc fara el.Nu se poate spune exact daca o fata este sau nu virgina.Doar tu poti sa le spui adevarul

| Standt a răspuns:

De ce nu te-ai gandit ce se poate intampla inainte de a face sex?
Medicul nu va minti.
E mai bine sa le spui adevarul dinainte. Nu sa afle de la medic.

| Konstantinos99 a răspuns:

Teoretic un medic bun isi da seama 100%, mai mult depinde de el daca le va spune parintilor.Eu zic ca poti sa fi sincera tu cu ei, adica au dat gres si asta e.
E ceva ireparabil si ireversibil. Ca sa nu faci tam tam vorbeste cu mama sau parintele calm al familiei.Nu astepta sa afle de la un strain ca e posibil sa le dai o stare nepotrivita parintilor tai.

| Eusuntingineru a răspuns:

... nu au ce sa ti faca.

| mont a răspuns (pentru Eusuntingineru):

Asa crezi tu? De bataie, pedepse, etc. ai auzit?

| Eusuntingineru a răspuns (pentru mont):

Am auzit, da e clar ca nu i asi dori astea. Odata ce ajungi la astea ca parinte eu cred ca ai si tu o parte de vina in educatia data...

| suntserios a răspuns (pentru mont):

Dacă tu ai fost educat cu bătaie și frica afla că nu e normal așa ceva și nu e cazul sa dorești și altora

| Eusuntingineru a răspuns (pentru suntserios):

:d

| mont a răspuns (pentru suntserios):

Tare ma tem ca odata ce vor sa faca teste/verifice ce face fiica lor e cu un scop nu pentru ca ar avea oricum voie de toate/orice. Nu doresc dar nu e dupa dorinte, logica asa imi zice - parintii ce vor sa te lase liber nu are sens sa te verifice daca folosesti sau nu libertatea oferita.

| 117 a răspuns (pentru mont):

Părinți mei sunt în stare de mai mult de atat, m ar arunca in strada daca ar afla

| mont a răspuns (pentru 117):

Din fericire nu e chiar așa ușor să te arunce în stradă - sunt obligați să te țină. Dar viața un chin ți-o pot face de să nu mai vrei tu să stai cu ei. Din păcate nici soluții prea multe/viabile nu sunt. Dacă te încântă cu ceva îți pot zice ca alții au avut/au probleme grave/la fel de grave cu părinții și pentru chestii mult mai mici/mai puțin grave decât ce ai făcut tu.

| GeorgeLazu a răspuns:

Complicat rau sunt tata si înțeleg….eu cred că trebuie sa vorbești cu unul dintre ei…ASAP