|

Bună. Sufăr de endometrioza și am chist de 3.2 pe stângul. Iau anticoncepționale dar în ultimul timp durerile sub burtă sunt foarte mari. Am și în perioada ciclului dar și în afară. Medicul vrea să mă operez dar eu nu vreau pentru că am o operație pe burta de ocluzie intestinala de acum 24 de ani și acum 3 ani am fost operata de chist pe ovarul drept. Acum ovarul drept e bine doar ca am probleme cu cel stâng. Nu ma deranjează asa tare durerea precum e durerea de burta. Ce vreau sa zic e ca dacă o sa ma operez a doua oara, atunci când voi avea copii mai pot sa ma operez? A doua operație e de tip cezariana. Mulțumesc!

1 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| a răspuns:

Sub influenţa hormonilor, endometrul se măreşte în fiecare lună pentru a primi o sarcină, iar în lipsa acesteia endometrul se elimină şi astfel se declanşează menstruaţia. În timpul menstruaţiei, celulele endometriale sunt eliminate, dar mucoasa din afara uterului nu are nicio modalitate de a părăsi corpul şi se inflamează, se poate rupe sau forma ţesut cicatrial dureros, care provoacă durere şi dinsconfort. În mod normal normal menstruaţia este asociată cu durere înainte de a începe faza de sângerare propriu zisa, iar ea dispare în ziua a doua a menstruaţiei. La femeile care suferă de endometrioza durerea continua toată perioada de sângerare şi inclusiv după, de aceea este foarte important să se prezinte la un consult amănunţit atunci când se sesizează durere înainte şi în timpul menstruaţiei, dureri sau tulburări intestinale, pelviene, în timpul sau după actul sexual sau mişcări intestinale sau urinare dureroase în timpul perioadelor menstruale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează