|

Bună! Sunt destul de slabă, am 15 ani și 37 de kg. Din punctul meu de vedere nu contează aspectul fizic, dar, mă simt prost când văd fete mai mici decât mine (12-13 ani), arătând foarte bine, gen de 16-17 ani. Iar eu arăt de 13. Am picioare foarte slabe și nu am deloc forme... Și părerea mea e că sunt și urâtă. Nu mă machiez cum trebuie, restul fetelor se machiază superb, eu nici cu rimel nu reușesc să mă dau cum trebuie, plus că am o problemă și cu tremuratul mâinilor.

Am văzut diferite diete de îngrășare pe internet, am văzut și exerciții dar nu le-am pus in aplicare, dar problema este că nu am poftă de mâncare, mănânc puțin, și n-am nici ambiție. Nu mă pot apuca de nimic, hop, fiindcă apare lenea. Poate e și din cauza faptului că mama a fost tot la fel de slabă ca și mine și se transmite genetic. Îmi este frică de un singur lucru... să nu rămân așa slabă și peste 3-4 ani. Adică în ultimii ani nu am văzut nicio schimbare decât la față. Colegele mele par de 16 ani, și au 14. și când mă gândesc că voi face 16 și par de 13..nu știu. Ajutați-mă. dar dacă tot îmi dați diete sau altceva, măcar să meargă. Mulțumesc, și sper să îmi înțelegeți problema.

Întrebări :

a) Mă voi îngrășa pe viitor, în 3-4 ani dacă mănânc puțin?

b) există posibilitatea dacă fac exerciții, țin diete, fac vitamine sau iau ceva pastile, să mă îngraș? Am momente când mănânc dar nu mă îngraș.

Știți ceva medicamente de îngrășat? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Se pare ca fetele isi fac singure o multime de probleme: daca sunt slabe, asa cum toate vor sa fie, isi doresc sa se ingrase: daca sunt ok, li se pare ca sunt prea grase si vor "sa dea jos". Draga mea, eu cred ca machiajul nu este potrivit pentru fetele de 13 ani si nu inteleg la ce va foloseste sa pareti mai mari in timp ce domnisoarele peste 25 de ani isi doresc sa aiba fragezimea voastra... ce naiba e cu voi, fetele, de nu sunteti niciodata multumite si nu apreciati ceea ce aveti? Parerea mea este urmatoarea: daca vrei neaparat sa te machiezi, (ca asta e moda), fa-o discret, punand frumos in evidenta calitatile. Cat despre ingrasat, las-o balta, ca nu e bun in niciun fel; ai grija doar ca imbracamintea sa fie ok, sa iti vina bine.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

A) Nu, nu te poti ingrasa pe viitor daca manaci putin.
Ca sa te ingrasi, va trebuii sa cresti caloriil ingerate, adica sa dublezi portiile de mancare!
b) Daca tii diete - nu te ingrasi, ci slabesti mai mult!
Vitaminele sunt pentru intarirea sistemului imunitar, nu pentru ingrasat. Poti sa iei borcane intergi de vitamine, ca nu vei lua nici un gram in greuatte, daca nu pui mana serios pe mancare.
Nu exista medicamente de ingrasat, dar exisa o rutina cu 3 mese principale si minim 1000 de calorii la fiecare masa, ca sa poti sa asimilezi si sa cresti in greutate.
Sportul ajuta sa te dezvolti fizic si psihic, dar nu te ajuta deloc, daca nu te fortezi sa mananci mai mult.

| explică (pentru Ioneasca1001):

Multumesc mult! O sa tin cont de asta.

| a răspuns:

Nu contează cum arăți. Sănătoasă sa fi ca boala vine