| Rika2019 a întrebat:

Buna ziua, de cateva zile am ameteli, imi amortesc membrele, mai ales in somn, am o durere de cap (jumatatea dreapta de cap si dupa cap). Insa de ieri e mult mai grav, nici nu pot face lucruri simple prin casa, obosesc foarte tare, respir greu - ca atunci cand fugi. Mentionez ca de mai multi ani am tensiune mica, de obicei 90/55. Ma ajuta putin cafeaua dar doar temporar.
Cum sa scap de aceste simptome? Cum sa maresc tensiunea arteriala?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Doar tratament. Restul procedurilor nu se recomandă, deoarece se poate agrava, mai ales dacă spondiloza este bazată pe o deplasare de vertebre.
Dar, și efort moderat, protecție la frig.

5 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Nu este de la tensiune, este o problemă la vertebrele cervicale. Dacă sunteți într-o zonă fără probleme grave din cauza coronavirusului, mergeți la urgență sau eventual sunați dimineață medicul de familie și cereți sfatul.
Normal, trebuie să vă vadă un neurolog care cu trimiterea de la medicul de familie, vă face o trimitere pentru un RMN cranio-cervical.
Nu amânați! Am trecut prin asta, cu ani în urmă și am fost imediat la medic!

| Rika2019 explică (pentru romeo78):

Dar cu ce ati tratat problema? Ati facut si fizioproceduri, kinetoterapie? Eu am fost cu cativa ani in urma la neurolog si am facut un tratament, insa nu am ramas multumita de efect.

| Simpatik a răspuns (pentru romeo78):

Eu de exemplu am o mica problema la coloana vertebrala de la exercitiile cu greutati de la sala din anii trecuti, si nu-mi amorteste nimic, ceea ce ma duce cu gandul ca probleme diferite simptome diferite.

| TheOracle a răspuns:

Tensiunea arteriala o maresti tu cu vin, cofeina si alte stimulente, dar vezi sa nu fie prea mult pentru tine. Du-te la doctor si daca incerci cafeaua, nu abuza de ea, asta temporar. Dar dupa situatia asta, ma refer la coronavirus si starea de urgenta, du-te la doctor.

| oz_1736 a răspuns:

Poate fi de la spondiloza, sau daca te stii cu probleme la glanda tiroida. Amandoua combinate cu tensiunea mica apar simptome de astea. Pentru reglarea tensiunii citeste despre ceaiul de vâsc. Ai grija ca ceaiul asta nu se fierbe niciodata doar extract rece