| DeltaFitzS a întrebat:

Buna ziua! Fata, 20 de ani, am chist pilonidal.
Am făcut deja de 3 ori într-un an drenare de abces,dar mă gândesc si la operatie.
Cam in ce consta operația, recuperarea? A mai trecut cineva prin asta? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

Buna ziua! Îmi pare rău să auz că aveți un chist pilonidal și că ați trebuit să faceți deja de trei ori drenajul abcesului. Chistul pilonidal este o afecțiune a pielii care apare în zona sacrală, adică în partea de jos a spatelui, între oasele pelvine. Se formează din cauza unor fire de păr încorporate în piele, care provoacă inflamarea și formarea unui chist plin cu puroi.

Operația pentru a elimina chistul pilonidal este numită excizie pilonidală și constă în îndepărtarea chistului și a țesuturilor înconjurătoare afectate. Aceasta poate fi realizată prin diferite metode, cum ar fi excizia chirurgicală clasică sau metode mai moderne, cum ar fi excizia laser sau excizia endoscopica.

După operație, este posibil să aveți nevoie de o perioadă de recuperare de câteva săptămâni pentru a vă recupera complet. În timpul perioadei de recuperare, este posibil să aveți nevoie de îngrijire medicală suplimentară și să respectați anumite reguli de igienă pentru a vă asigura că rana se vindecă corect și pentru a preveni infecția. Este important să urmați sfaturile medicului dumneavoastră și să vă întoarceți la el pentru evaluări regulate pentru a vă asigura că evoluția este satisfăcătoare.

1 răspuns:
| haileewatson a răspuns:

In operatie iti va scoate tot chistul, se face ori cu anestezie generala ori rahianestezie (de la brau in jos). Recuperarea dureaza in functie de cat de mare e chistul si cat de mare va fi operatia. Pentru chisturile pilonidale nu se coase locul operatiei, pentru a nu exista riscul infectiilor fiind zona asa aproape de anus. In schimb locul operatiei va fi acoperit cu pansamente speciale care trebuie schimbate zilnic (si curatat zona), deoarece vindecarea se va face din interior inspre exterior, dar toate astea ti le va explica chirurgul.