|

Buna ziua,

Stomatologul vrea sa imi scoata maseaua de minte fiind sparta. In rest e ok. Oricum e asa de 10-15 ani. Restul e sanatos in interiorul ei.

Spune ca nu se poate lucra acolo, asa in spate, s-o repare.

Parerea mea e ca exagereaza. Chiar nu se poate pune material peste si rezolva problema? Nici nu trebuie sa tina mult, acolo 1-2 ani, eventual o refac periodic asa, daca pica plomba aia ca nu o poate lucra bine.

Voi ce stiti?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa curete intai caria cu masina de gauri.
Probabil este loc prea mic sa poata lucra cu masina si sa vada si in gaura, cand lucreaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Inteleg ca e mai greu. Dar nici sa arunc o masea asa nu imi place.
Poate pentru o asemenea masea sa ceara un pret mai mare, sa faca cu scule mai potrivite.
Exista posibilitatea ca unele clinici stomatologice sa faca si asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru plasmaticus):

Nu stiu care medic de ce scule dispune, nici cat de mare /mica este gura ta.
De obicei, maseaua de minte se scoate la prima ocazie cand este ceva problema cu ea, fiindca se considera cu nu are nici un rol la mestecare, se va putea manca la fel de bine si fara ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Maselele "de minte" au rezistenta mult mai scazuta decat celelalte. Degeaba ti-o repara, in relativ scurt timp se va distruge oricum. Scoate-o, sau las-o asa daca nu te doare, oricum nu te ajuta la nimic si nici estetic nu e vreo problema daca n-o mai ai. Cam toti oamenii dupa o anumita varsta isi pierd maselele alea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar crezi ca cineva de aici stie mai bine ca un stomatolog?
Eu zic sa-ti asculti medicul. Mi se pare logic sa ti-o scoata. De ce sa o refaci periodic cand poti scapa de ea de tot? Tie nu ti se pare la fel? Care e problema pana la urma? Te temi ca vor aparea complicatii? Te temi de proces? E scump? Chiar nu o vad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De obicei măseaua de minte se scoate cu prima ocazie!
Acum e momentul să scapi de ea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa cum a zis si Holiday, nu e nicio problema daca iti scoti maseaua de dinte, nu o sa iti afecteze cu nimic aspectul dintilor, oricum maseaua de minte nu se observa chiar daca e acolo sau nu, e ca si cum nu ai fi avut-o niciodata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca a ta nu te incomodeaza si a avut indeajuns loc pentru a iesi la suprafata perfect si fara a dauna ceilalti dinti este foarte bine, in cazul acela nu as scoateo( o plombita ar fi tot ce-i trebuie). Insa daca ii tocmai pe dos, pai a o elimina ar avea niste beneficii( asta doar daca se inghesuie in ceilalti, nu a iesit complet deoarece nu a avut loc ori a iesit la un unghi aiurea). Ce-i drept inteleg ca-i greu sa umble tocmai acolo... acum nu stiu daca ii imposibil. Cu freza nu-i imposibil, ca pana la urma pentru a o scoate va folosi si freza( cel putin asa fac majoritatea in clipurile de pe Youtube, sper sa nu fie vreun taranoi si pur si simplu sa o traga ca animalul). Acum ca veni vorba de plombat, aici cred c-ar fi dificil. Daca nu ai incredere in el si crezi ca se poate du-te la un alt stomatolog, si iti recomand sa ai mare grija cand iti alegi dentistul( sa fie priceput in ceea ce face si sa sterilizeze alea cum trebuie pentru a nu lua ceva doamne fereste). In concluzie, daca maseaua de minte ii buna si crezi ca se poate incearca un alt dentist. Va urez mult noroc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează