|

Candidoza se transmite si prin alte cai decat cele sexuale? Se ia daca faci baie in comun? De exemplu la strand sau statiune, daca faci baie langa o persoana cu candida sau prin spalarea in comun a hainelor, lenjeriilor (chiar daca sunt spalate la masina automata la 50-60 grade)?

Se poate lua si prin sex protejat (prezervativ masculin)?Am simptomele unei candide si mi-e frica sa nu imbolnavesc si pe altii. Ieri am descoperit si maine vreau sa merg la farmacie si sa cer un tratament.

Daca am facut sex protejat, trebuie sa faca tratament si iubitul meu? El nu are nici un simptom.

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza. Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba...2004 - 7090 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Numai un control medical de specialitate poate spune dacă ai sau nu candidoză.
Se tratează ambii parteneri chiar dacă la unul nu se manifestă boala, se face preventiv şi fără contact în timpul tratamentului pentru a preveni recidiva.
Candidoza se tratează greu prin prisma recidivei constante.
Numai recoltarea de secreţie şi studierea ei la microscop poate spune ce ai cu exactitate.
P. s.: când dăm copy/paste să divulgăm şi sursa, aşa este normal asta pentru cei care procedează aşa dar goana asta după fundiţe...
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri