| Lazãr_Narcis_1999 a întrebat:

Cat de periculoasa poate fi confuzia mintala, am facut toate analizele inclusiv EEG, care au iesit bine, am luat tratament, mi.a trecut o perioada de timp dupa care m.a apucat din nou, cat de periculoasa poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Amilik a răspuns:

Confuzia mintala este o tulburare psihica care consta intr-o stare de diminuare a constiintei, in general cu un caracter tranzitoriu.

Deoarece bolnavul in stare de confuzie mintala nu are posibilitatea autocontrolului, pe fondul acesta pot sa apara tulburari psihice deosebite, ca stari de vis (deliruri onirice), bolnavul actioneaza ca in fata unor fapte reale (se lupta cu persoane imaginare, fuge, tipa), stari crepusculare, caracterizate printr-o diminuare a constiintei si ingreunarea gandirii, uneori cu stari de agitatie psihica, de scurta durata insotite de miscari care pot avea caracterul unor activitati (acte automate) asemanatoare somnambulismului, cu pierderea memoriei celor intamplate.

La revenire, sindrom Korsakov, mai ales la alcoolici, apare destul de brusc, bolnavul este

dezorientat, nu stie unde se gaseste, confabuleaza (construieste intamplari ireale, de a caror realitate este convins).

Cauzele confuziei mintale sunt foarte variate. Orice boala microbiana febrila poate sa dea nastere acestei stari (febra tifoida, tuberculoza, septicemie). Medicamentele care au actiune somnifera, daca se iau la intamplare, fara recomandarea medicului, pot cauza aceasta stare. De asemenea, orice bautura alcoolica consumata peste masura, insolatia (expunerea prelungita la soare), frigul excesiv, pot provoca o stare de confuzie mintala.

Emotiile puternice, munca psihica dusa pana la surmenaj si multi alti factori pot constitui uneori cauze care sa duca la o stare de confuzie mintala.

In aceasta stare, bolnavul trebuie supravegheat, deoarece poate comite inconstient acte grave care sa puna in pericol fie viata sa, fie a celor din jur. Pe langa tratarea cauzei (infectii, intoxicatii, lovituri craniene), se dau medicamente care linistesc bolnavul si se asigura hidratarea, hranirea, defecarea si eventual sondarea vezicii urinare cand este cazul.

Acest tratament se aplica exclusiv de medic si personal sanitar competent.

| T0T a răspuns:

Nu e deloc periculoasa. E cool.

| Danysan a răspuns:

Poate duce la dementa sper sa nu gresec si poate fi letala daca nu e tratata. daca gesesc ar fi bine dar nu cred.