anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cauzele amneziei sunt?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Principala cauza a ameneziei este reprezentata de aparitia unor leziuni ale celulelor cerebrale, avand drept cauza directa unele boli si afectiuni si drept cauza indirecta circulatia sanguina defectuoasa la acest nivel. Deteriorarea memoriei este rezultatul unei activitati intelectuale reduse sau a unor slabiciuni manifestate la nivelul creierului. Cu toate acestea, de cele mai multe ori cauzele amneziei sunt de natura psihologica. Astfel, amnezia poate fi rezultatul direct al nevrozei anxioase, conditie medicala manifestata prin concentrarea atentiei exclusiv pe propriile probleme. Deasemenea pierderea temporara a memoriei poate fi cauzata de anumite leziuni cerebrale.
http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-amnezie

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!


"Cauzele amneziei:
Abuzul de alcool si alcoolismul
Boala Alzheimer
Tumori cerebrale (Cancer)
Boala Creutzfeldt-Jakob
Dementa
Depresie
Encefalita si meningita
Epilepsia
Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)
Boala lui Parkinson
Boala Pick
Accident vascular cerebral


Alte cauze ale amneziei:
Boli cerebrovasculare
Traumatism cranian
Dementa cu corpi Lewy
Malnutritia
Unele medicamente
Boli neurodegenerative
Neurosifilis
Hidrocefalie cu presiune normala
Tulburari psihologice sau emotionale
Expunerea indelungata la toxine
Tulburari ale somnului
Boli tiroidiene
Accident ischemic tranzitor
Carente de vitamine
Sindromul Wernicke-Korsakoff
Boala lui Wilson" - SURSA :
http://www.romedic.ro/amnezie-0R1080


Toate cele bune.

| Rebeca21121 a răspuns:

Tusinele.

| Asdfghjklasdfghjkkl a răspuns:

Amnezia este pierderea totala sau partiala a capacitatii de memorizare a informatiei si de reamintire a informatiei inmagazinate.
O amnezie poate fi cauzata de o leziune a ariilor cerebrale legate de functiile memoriei, de origine vasculara, tumorala, traumatica (comotie cerebrala), infectioasa (encefalita), degenerativa (boala lui Alzheimer), hemoragica (hemoragie subarahnoidiana) sau consecinta lipsei de vitamina B1, observata mai ales la alcoolici (sindromul lui Korsakov).
http://www.sfatulmedicului.ro/......nezia_356. Sper ca ti-am fost de folos.O zi buna. :)

| ToXXicGirl a răspuns:

Care sunt cauzele amnezie?

Orice boală sau rănire care afectează creierul poate interfera cu labirintul de memorie. Funcția de memorie se angajează multe părți diferite ale creierului simultan. Deteriorarea structuri cerebrale care formeaza sistemul limbic, hipocampus și talamusului, poate duce la amnezie – sistemul limbic controlează emoțiile noastre și amintiri. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Liverpool au descoperit diferente dramatice in performanta de memorie de pacienți cu leziuni la hipocampus.

Cauzele de amnezie neurologice sau organice

Aceasta se referă la amnezie cauzată de leziuni ale creierului sau daune. Cauzele posibile sunt:

Cursă.

Encefalită – creier inflamație. Acest lucru poate fi cauzat de o infecție cu virusul, cum ar fi herpes simplex, sau o reacție autoimună la cancer în altă parte a corpului (paraneoplazica encefalita limbică).

Boala celiaca – deși nu există o legătură clară a fost complet de acord asupra. Cercetatorii au raportat ca cele mai comune motive pentru a cauta ajutor medical in randul pacientilor cu boala celiaca au fost amnezie, confuzie și schimbări de personalitate.

Oxigen privarea – orice boală sau situație care subminează furnizarea de oxigen la creier, cum ar fi un atac de cord, detresă respiratorie, sau monoxid de carbon otravire.

Unele medicamente – cum ar fi de droguri de dormit, ambien. Acest studiu interesant explică de ce atât de mulți oameni care nu au raportat amintirea a ceea ce au făcut după ce au luat ambien (zolpidem).

Subarahnoidiană hemoragie – sângerare în zona dintre craniu și creier.

O tumoare pe creier, care se află într-o parte de memorie de control al creierului.

Unele tulburări convulsive.

Electrosocuri terapie – de asemenea, cunoscut sub numele de terapie cu electrosocuri. Acesta este un tratament bine stabilit psihiatric, în care crizele sunt induse de un efect terapeutic asupra pacienților anesteziați. Acesta este uneori utilizat pentru pacientii cu depresie majora a căror boală nu a răspuns la alt tratament. Terapia electroconvulsivantă este, de asemenea, uneori, folosit pentru tratarea schizofreniei, tulburare bipolara si catatonie. Pierderea de memorie este aproape întotdeauna temporară.

Directe leziuni – cum ar fi cele care apar in accidente de masina, poate duce la probleme de memorie. În cele mai multe cazuri, amnezia nu este severă și nu este de lungă durată.

Întrebări similare