| tonyc7 a întrebat:

Cineva mi-a spus ca daca te julesti (la genunchi sau la mana, cum se intampla uneori la joaca), e un lucru sanatos sa iti pui cainele propriu sa iti linga rana deoarece limba acestuia e un adevarat dezinfectant pentru acest gen de rana. E adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Text preluat: „Sărutările" câinilor pot transfera bacteriile de la câini către oameni. Doar pentru că saliva câinilor are proprietăți antibacteriene nu înseamnă că aceste gesturi sunt normale, iar oamenii ar trebui să-și ia măsuri de precauție. Să nu uitam că în zoonoze - boli transmise de la animale la om, saliva este mijloc de transfer de germeni, viruși, paraziți.
Citeste si aici: https://bit.ly/3BPrIW7

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mituri, minciuni, rana trebuie dezinfectata cu rivanol sau apă oxigenata pentru a nu se infecta, parca ai trai in anii 40, nici atît nu stii, cum sa pui cîinele sa linga rana? Si ei au microbi si te infectezi ajungi la operatie sau la cangrena. minte de găină ce ai.

| anonimg a răspuns:

Nu stiu cata igiena poate transmite un animal care isi foloseste limba ca mijloc de igienizare in tot corpul; chiar si in zonele intime.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

Daca ai judeca cat de cat, ti-ai da seama de ce cainele, si alte animale, se pot linge si in fund si nu patesc nimic. Tocmai pentru ca saliva lor are proprietati antibacteriene. Cel mai probabil, mai demult, si saliva omului avea astfel de proprietati, nu degeaba primul impuls cand te tai/lovesti la un deget, de exemplu, e sa-l bagi in gura.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Chiar am vrut sa scriu mai departe faptul ca un animal nu poate fi neaparat afectat de microbii lui. Dar asta nu inseamna ca omul are aceeasi imunitate ca a patrupedului.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Chiar am vrut sa scriu mai departe faptul ca un animal nu poate fi neaparat afectat de microbii lui."

Invata intai ce sunt aia microbi, bacterii, virusuri, cum pot afecta fiecare dintre ele un organism, etc, si poate legam o discutie coerenta. Ai zis o tampenie mai sus.

| Holiday a răspuns:

Saliva canidelor si felinelor are proprietati antibacteriene si de coagulare a sangelui, deci implicit de vindecare a ranilor. Pe de alta parte, poate transmite si unele boli daca animalul le are si sunt transmisibile la om. In general de la animalele vaccinate, si care sunt verificate periodic de medic, nu ai surprize de genul asta.

| halogen001 a răspuns:

Zice bine Cristi.

| Holiday a răspuns (pentru halogen001):

Nu prea zice bine. Saliva de caine, pisica, si alte animale din familiile lor, sanatoase, are rol benefic in vindecarea ranilor deschise.

| halogen001 a răspuns (pentru Holiday):

Inseamna ca m-am inselat putin. Totusi la turbare trebuie vaccin laughing

| Holiday a răspuns (pentru halogen001):

Cum spuneam si mai sus, animalele vaccinate sunt safe.

| halogen001 a răspuns (pentru Holiday):

Da, am vazut mai sus. E bine de stiut happy