| Aida_2733 a întrebat:

Cu ce pot sa trarez intepaturile de tantari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MereVerziCuPuncteGri a răspuns:

Cu mixtura mentolata

5 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Fenistil gel.

| εмiLч97 a răspuns:

Buna happy
Anotimpul calduros este insotit, inevitabil, de neplacerile cauzate de insecte si in special de tantari – iar ploile si canicula favorizeaza inmultirea acestora!


Daca noi, adultii, rezistam mai usor atacurilor vampiresti, copiii sunt complet neajutorati in fata acestor insecte. Tantarii sunt mai activi in timpul noptii, iar faptul ca "victimele" sunt in repaus reprezinta un mare avantaj pentru acestia.
Deoarece au pielea subtire, vasele sangvine superficiale si somnul adanc, copiii sunt tinte ideale pentru tantari. In caz de intepatura, copilul se scarpina mai mult decat un adult, cauzandu-si mici rani care favorizeaza infectarea cu bacteriile aflate in mod normal pe piele.

Datorita intepaturilor frecvente, multi copii devin mai sensibili la acestea si apar semnele de alergie. Se pot dezvolta basici, vanatai si chiar reactii inflamatorii extinse in unele cazuri.
In cazul in care intepatura este localizata la nivelul fetei, aceasta poate duce la umflarea marcata a zonei respective



Am cautat si am sintetizat cateva metode naturale de prevenire a intepaturilor :



Este foarte utila protejarea ferestrelor cu plase de tantari. De asemenea, patutul sau caruciorul se pot acoperi cu materiale subtiri textile care sa tina vrajmasii la distanta – eu nu am plase, drept urmare Maya era "ciuruita" de dimineata pe fata si pe picioare si foarte nervoasa!

Tantarii sunt atrasi de culori si imprimeuri, deci ar trebui sa evitam imbracamintea deschisa la culoare sau inflorata. Kaki, bej si oliv sunt cateva dintre culorile care nu prezinta nici un interes pentru tantari…

Deoarece sunt sensibili la mirosuri, sunt atrasi de anumite odorizante – asadar nu e indicat sa folosim cosmetice mult prea parfumate pe noi sau pe bebelusi.

Imbracamintea adecvata este o buna profilaxie impotriva intepaturilor – pantaloni si bluze cu maneca lunga, insa din materiale subtiri, potrivite pentru vara - aceasta ar fi tinuta ideala pentru o plimbare de seara.

O alta solutie pe care am gasit-o este evitarea mancarurilor bogate in potasiu. Pentru ca tantarii sunt atrasi de potasiu, in aceasta perioada ar trebui sa reducem consumul de: fasole, banane, ciocolata, pepene galben, lapte, unt de arahide, cartofi, morcovi cruzi, rosii sau iaurt – personal mi se pare un efort prea mare si nejustificat!

Unele studii mai sugereaza ca aportul de vitamina B1 ajuta la scaderea "apetitului" tantarilor atunci cand este vorba de pielea noastra. Se pare ca aceasta vitamina produce un miros special al pielii, nedetectabil de oameni, insa respingator pentru femelele tantar insarcinate.

La fel de neplacut se pare ca este pentru tantari si mirosul de usturoi …. oare unde am mai auzit eu de fiinte care sug sangele dar nu le place usturoiul?
Bineinteles, o masura de protectie care probabil ar fi trebuit sa se afle in capul listei ar fi evitarea padurilor si a zonelor umede si cu multa vegetatie – locuri preferate de insecte.



Cum tratam natural intepaturile de tantar?



Odata ce intepatura a avut loc, tratamentul cel mai indicat consta in comprese reci, pachete cu gheata, creme calmante.

Cel mai simplu tratament realizat in casa pentru mancarimi este pasta realizata din praful de copt si apa; se foloseste doar putina apa pentru a realiza pasta cleioasa, iar apoi se aplica pe piele.

In cazul in care bebe a fost intepat, mai intai trebuie spalat locul cu apa si sapun. Daca aveti la indemana o crema pe baza de plante care sa calmeze mancarimile, iritatiile se poate dovedi solutia potrivita – astfel de plante sunt galbenelele, catina dar si gelul de aloe vera.

O alta varianta ar fi tamponarea zonei cu putin otet (atentie la cantitate, poate provoca arsuri pe piele!)

Un prosop umed si rece poate ajuta la reducerea umflaturii si a iritatiei produse.

In plus, ar trebui ca cei mici sa nu se scarpine, pentru a nu risca infectarea zonei – eu nu am reusit sa-i "explic" Mayei.

| DixieIsCrazy a răspuns:

Cu mixtura

| SebbyHere a răspuns:

Fenistil Gel

| soul1 a răspuns:

M'ia sp cineva ca pui saliva pe intepatura si trece si eu am incercat si chiar merge iti trec rolling on the floor)