| Ela_3561 a întrebat:

Cum se pot albi dintii prin metode naturale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| shtephie a răspuns:

Da-te cu sare( vei avea rezultate din prima spalare), bicarbonat si pasta de dinti happy 3 in 1

7 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Freca dintii cu felii de lamaie!

| Dienuka a răspuns:

Inainte de a te gandi la o solutie de albire a dintilor, gandeste-te ce sa nu mai mananci sau sa bei, ca sa eviti colorarea acestora. De exemplu vinul rosu, cafeaua, bauturile tip cola, ciocolata sau orice alt aliment care este foarte pigmentat duce la ingalbenirea dintilor.
Ca si tratament iti pot spune ca merita incercate pastele de dinti din comert (cele pentru albirea dintilor). Poti sa mai folosesti de asemenea si bicarbonatul de sodiu, amestecat cu cateva picaturi de apa oxigenata, acest tratament fiind indicat maxim de 2 ori pe saptamana, pentru a nu distruge smaltul dintilor.
Bafta!

| mihaibrasov a răspuns:

Fa-ti un detartraj la medic, apoi foloseste pasta aia de dinti blend-a-med pearl white.

| alinutza83 a răspuns:

Culoarea unui dinte depinde de compoziţia şi de structura sa, de grosimea fiecărui ţesut din care este constituit (dentină, smalţ). De-a lungul anilor, atât factorii externi cât şi interni îşi pun amprenta asupra culorii lui, îngălbenindu-l. Pentru a preveni îngălbenirea dinţilor, dentiştii recomandă spălarea lor la mai puţin de 30 de minute după servirea masei, aşadar de 3 ori pe zi, la care să adaugi şi folosirea aţei dentare, pentru curăţarea spaţiilor dintre dinţi. De asemenea, se recomandă spălarea dinţilor sau clatirea gurii după fiecare ceai, cafea şi vin roşu sau dacă ai mâncat fructe roşii precum coacăze, cireşe, mure. Merele, ţelina şi morcovii, în schimb, sunt de preferat, întrucât contribuie la eliminarea depunerilor de pe dinţi prin accelerarea producţiei de salivă.
Pasta de dinţi şi tratamentele de albire cresc sensibilitatea dinţilor şi strică smalţul. Metodele de albire a dinţilor sunt tot mai variate, de la simpla pastă de dinţi cu efect de albire la tratamentele realizate în cabinetul stomatologic.
Folosirea truselor de albire la domiciliu sau mascarea dinţilor cu ajutorul unor faţete de porţelan.
Pasta de dinţi cu efect de albire nu schimbă culoarea naturală a dinţilor, însă îndepărtează petele depuse în timp pe smalţ. Trusa cu soluţii pentru acasă presupune un tratament mai îndelungat şi cu efecte de scurtă durată, în comparaţie cu cel realizat în cabinetul stomatologic.

Înainte de a alege una dintre aceste forme de schimbare a culorii danturii, este necesar acordul medicului stomatolog, deoarece el poate stabili care este cea mai eficientă şi cea mai blândă metodă de albire.
Interzis sensibililor!
Stomatologii avertizează asupra efectelor negative pe care aceste tratamente le au în timp asupra dinţilor: de la creşterea sensibilităţii la alimentele calde sau reci şi distrugerea smalţului, până la fisurarea suprafeţei dinţilor şi la apariţia cariilor.

Drept urmare, persoanele care au deja o sensibilitate a dinţilor sunt sfătuite să nu apeleze la astfel de metode de înfrumuseţare. „Chiar şi aceste paste de dinţi cu efect de albire, existente acum pe piaţă, sunt nocive pentru dinţi.

Au rol estetic şi funcţionează pe baza unei substanţe de albire rapidă a dinţilor. În timp, dinţii se albesc, însă se şi sensibilizează"
Tratamente cu efecte temporare

"Metodele de albire nu reprezină o necesitate pentru dantură, ci sunt mai degrabă modalităţi de înfrumuseţare cu efecte dramatice asupra dinţilor.
Tot ceea ce fac ele este să trateze temporar dantura îngălbenită sau pătată, prin afectarea pigmentului natural al dintelui.
În acest timp, sensibilitatea dintelui creşte, deoarece în procesul de albire se scoate o parte din compoziţia dură a smalţului", a afirmat doctorul Mihai Augustin.
Preţuri estimative
Faţetă ceramică 450-850 lei

Albire profesională 350-400 lei
Albire la domiciliu 700 lei
Pastă de dinţi 6-7 lei
Dinţi albi pe cale naturală
Tratamentele moderne cu efecte negative asupra dinţilor pot fi evitate dacă recurgem la o igienă mai atentă. În prezent, statisticile arată că un român consumă 52 g de pastă de dinţi pe an, respectiv un tub, în timp ce media normală este de un tub pe lună.
"Reţeta" pentru dinţi mai albi constă în spălatul dinţilor de trei ori pe zi, schimbarea periuţei o dată la cel mult trei luni, folosirea unei periuţe normale, pentru o curăţare mai eficientă, şi realizarea unui detartraj o dată la şase luni. Şi alimentaţia joacă un rol important.
"Sunt indicate alimentele care tocesc şi curăţă dintele. Este vorba, în principal, despre crudităţi şi alimente dure precum pâinea prăjită. Nu trebuie consumate dulciurile, în general, mai ales cele moi, deoarece se lipesc de dantură şi distrug smalţul".

| Anileda a răspuns:

Cu sare.
Bicarbonat de sodiu.
Exista si paste speciale pentru curatare.
Bafta!

| JoDenVille a răspuns:

Pai mi se pare ca ii freci cu sare :* si apoi cu pasta de dinti love struck