| EugenRapid a întrebat:

Cum te ajuta alimentatia la o depresie? de exemplu in loc sa te vindeci in 2 ani te vindeci in 2 ani fara 2 luni? sau care-i faza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Adelina4679 a răspuns:

Nu te ajuta deloc... într-o depresie ai nevoie sa ai mintea ocupata. Cu cat vei fi mai ocupat cu activitățile zilnice cu atat mai putin vei da atentie depresiei.

| EugenRapid explică (pentru Adelina4679):

Terapie+medicamentatie+activitati.

| Mosotti a răspuns (pentru Adelina4679):

Nu este asa, nu trebuie sa ai mereu mintea ocupata ca sa te simti bine, trebuie sa te simti bine si fara, si cand te uiti la stele band o cafea buna, sa ai o stare placuta.
Tu nu trebuie sa blochezi un efect, ci sa elimini cauza care da acel efect.

Tinand mereu mintea ocupata duce la obosirea creierului, agitatie si iar nu e bine.
Ala nu e un remediu.
Si daca nu dai atentie depresiei, o sa iti dea ea tie cand se agraveaza si te va face sa nu mai faci vreo activitate daca-si pune mintea cu tine.

Nu e de joaca, daca are o stare de tristete, nu mai simte placere pentru activitatile care inainte ii placeau cel putin 14 zile, trebuie la medic, altfel risca sa se agraveze.

| EugenRapid explică (pentru Mosotti):

Mda nu e asta cheia, trebuie sa ai sanatate sa traiesti in armonie, pai si la toti duce la obosirea creierul sau nu e un caz general?

| Mosotti a răspuns (pentru EugenRapid):

Creieru are nevoie sa mai fie si neocupat, un om sanatos se simte bine oricum.
La omul sanatos creierul e ocupat echilibrat.
Nu se forteaza ca la unii depresivi si anxiosi (la recomandarea unora), sa isi tina mereu mintea ocupata si cand n-ar avea nevoie de asta.
Sau mereu sa faca ceva activ fizic si cand nu e cazul, in loc sa stea sa se uite la un film.
Deci li se recomanda sa blocheze efectul, nu sa rezolve cauza.

De ex poti sta cu ochii inchisi in pat fara sa adormi si trebuie sa te simti bine!

In general fara pauza de relax, nu e prea bine pentru nimeni, e cam caz general.
Ai nevoie si sa te relaxezi si sa nu faci mare lucru.

7 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu are nici o treaba alimentatia, tratamentul si mediu au importanta, atat.
Aia e vrajeala cu alimentatia, aia ajuta la sanatatea gen diabet, colesterol, kg in plus.
Sunt multi grasi care mananc prostii si psihic sunt f bine.

Daca urmezi un tratament bun daca medicu considera, si ai un mediu cat de cat, scapi clar, dar sa o iei din timp.

| popescuhertz a răspuns:

Alimentatia poate avea un impact important asupra starii de bine si a simptomelor depresiei. Anumite alimente pot avea proprietati antiinflamatorii si au fost asociate cu o reducere a simptomelor depresiei. De exemplu, unele studii au aratat ca consumul de alimente bogate in acizi grasi omega-3, cum ar fi somonul, nuci si seminte de in, poate avea un efect benefic asupra simptomelor depresiei.

De asemenea, consumul de fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe, cum ar fi pestele, puiul si tofu, poate contribui la o stare generala mai buna de sanatate si poate ajuta la managementul simptomelor depresiei.

Este important sa retineti ca alimentatia poate contribui la managementul simptomelor depresiei, dar nu este o solutie unica pentru tratarea depresiei. Depresia este o afectiune serioasa si necesita tratament medical de specialitate, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala sau medicatia, pentru a o gestiona eficient. Daca suferiti de depresie sau daca aveti simptome depresive persistente, este important sa discutati cu un medic sau cu un psiholog pentru a obtine tratamentul adecvat.

| EugenRapid explică (pentru popescuhertz):

Pai si te vindeci mai repede? dar cu cat depinde de la om la om dar gen are loc o vindecare mai repede cu 10%?