|

De cateva zile aud niște sunete ciudate, însă doar seara și când sunt singura acasa. Ideea e ca nu le-am băgat in seama, am zis ca mi se pare sau ca sunt eu prea paranoica. Pana când, in seara asta, ma pusesem sa dorm, aproape adormisem și aud o voce de femeie care zice "buna". Dar gen super clar ca și cum era fix lângă mine. M-am ridicat imediat și gen ma uitam in jur, era super super creppy, am rămas așa... am căutat imediat pe net ca mna asta mi-a fost cel mai la îndemâna și cică aud voci și sunete oamenii care au in început de schizofrenie. Ma rog..nu știu cât sa cred asta, cert e ca sunt speriata ca gen doar seara aud voci și sunt singura care le aude. Ajutor..pe bune?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este neaparat schizofrenie, poate fi un episod psihotic. Dacă mergi la medic, ti se dau pastile sa poti dormi, în caz că nu poti.

| a răspuns:

Sunt vocile din lumea nevăzută, nu cred că ai schizofrenie.

| explică (pentru Celcestietot):

Când m-am uitat pe net am văzut mai multe semne care se și potrivesc la mine ca sa zic așa. de exemplu:
-schimbări bruște ale personalității
-tulburări de alimentație
-Tulburări ale somnului
-repetarea obsesivă a unor lucruri
-izolarea, dorința de singurătate
Etc
Deci sunt mai mulți factori

| a răspuns (pentru AnaMaria4469):

Ok, deci se potrivesc. Acum sunt 2 posibilități : prima pe care am scris-o eu sau aceasta cu schizofrenia. Încearcă să duci o viață ordonată (cel puțin pentru o perioadă), iar dacă nu vei mai auzi așa ceva, ar putea înseamna că schizofrenia (sau altă tulburare) a fost cauza. Îți recomand o aplicație care poate capta sunete în timpul nopții. Se numește Sleep as Android, versiunea gratuită își face foarte bine treaba, iar aceasta înregistrează sunetele care se produc pe moment, nu este o înregistrare continuă, dar nu confunda cu rularea pe fundal, căci această aplicație va fi prezentă de când o pornești, până când o oprești. De știut, îți consumă cam 40% din baterie pe noapte.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Apropo, îți va arăta statistici cu durata somnului, îți poți seta alarma pe ea și multe altele, merită încercatăwinking.

| a răspuns:

Ar putea fi ceva acut dacă ți se întâmplă des vizitează un specialist pana nu devine cronic e un început de psihoza sau dacă e prima data când auzi cine știe poate ți o fi murit o ruda și tu nu ști. Și mie când mi o murit tatăl mi se întâmplat se mi se stânga toate luminile toate sau ars am rămas cu o veioza nu după scurt timp i-am pronunțat numele și s-a dus și veioza
Dar voci nu am auzit dacă ești și izolata /singuratica și auzi și voci da poate fi ceva ce duce spre schizofrenie da asta numai un specialist știe sau un internist de boli mi tale. Poate fi și de la oboseala nu neapărat boala psihica depinde de câte ori auzi pe zi. Dar da persoanele care sunt izolate la modul extrem pot da în schizofrenie

| a răspuns (pentru Imprevisibleboy):

Dacă auzi și în seara asta îți recomand o vizita la un specialist
Sunt persoane care stau numai în singuritate și nu au nici pe naibii nu aud nimic e vb de predispoziție genetica la a face schizofrenie nu se face asa ușor pare a fi episod psihotic da la 3 episoade minim se da în psihoza, schizofrenie asa ca trebuie sa tratezi cât mai repede cu putință.

| a răspuns:

Cand eram mai copil si eu auzeam voci din astea, voci clare parca venite din perete pe cand nimeni nu era in zona. Dupa ce am crescut nu am mai auzit.
Insa ce ai enumerat nu sunt semnele bolii zisa de tine, multi se pot incadra acolo.

| a răspuns:

Si daca cineva chiar incearca sa comunice cu tine? De ce trebuie sa te sperii de la un simplu Buna? Idee este sa reusesti sa -ti tii gura dupa, ca sa nu ajungi la psihiatrie cu stomacul plin de "calmante". trebuie sa inveti sa te controlezi.

| a răspuns:

Prima data cand am citit am crezut ca faci misto de noi, dar dupa mi-am dat seama ca e real totul. Viziteaza un psihiatru, ai vreo tulburare mintala grava, nu e nimeni in camera ta. Daca nu te duci urgent la psihiatru se agraveaza cine stie ce poti sa faci mai rau.