anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ieri sunt ragusita, insa nu sunt racita. Nu ma doare in gat, nu am nicio problema, cu exceptia raguselii, care este mai avansata decat ieri.
Care poate fi cauza si ce tratamente cunoasteti?
La doctor nu am cand sa merg, deoarece incep tezele si nu imi pot permite sa lipsesc de la scoala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ceaiuri in special cu lamaie si daca poti si ceai de ceapa. Medicamente? Faringosept si un expectorant.

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, această laringită este o complicaţie a unei viroze respiratorii ( banala răceală ) netratată.
Oricum, bănuiesc că mai ai şi alte simptome pe care, probabil, NU le-ai observat ( încă )...

Vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/laringita


În PRIMUL rând, îţi recomand un control la medicul de familie!


Vezi şi diverse remedii naturiste la linkul :
http://revistaplafar.ro/Parerea-specialistului/1593/recapata-ti-vocea.html

http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/raguseala.htm

http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-raguseala

http://www.sfatulmedicului.ro/......elii_10210

http://sanatate.bzi.ro/tratament-naturist-pentru-raguseala-25359

http://www.medicina-informativa.com/......selii.html

http://www.gradinamea.ro/......657_1.html

http://sanatate.bzi.ro/9-remedii-naturiste-pentru-laringita-8586

http://www.sfatulmedicului.ro/......urale_7986


Toate cele bune şi multă sănătate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e vorba de nicio raceala. Ieri, brusc, am inceput sa ragusesc. Iar azi sunt mai ragusita decat ieri. Nu am niciun fel de durere...
Cred ca e din cauza ca am vorbit mult in ultimile zile laughing. Am observat ca, daca fac repaus vocal vreo 10-15 min., nu mai sunt la fel de ragusita, insa daca incep sa vorbesc, ragusesc iarlaughing))

| Doctorfishadi a răspuns:

Faci o pauza vocala de 1 zi ca artistii si se rezolva!

| Lariiiiiiii a răspuns:

Buna!
Raguseala poate semnala o laringita cronica
„Laringitele sint afectiuni inflamatorii ale laringelui. In sezonul rece, frecventa acestora este mult mai mare, dar ele pot aparea si in sezonul de primavara si vara. Cauzele cele mai frecvente care determina aparitia laringitelor sint infectiile virale, care se pot agrava cu infectii bacteriene. Alte cauze sint fumurile si prafurile industriale toxice, intoleranta la anumite medicamente sau substante pe care le inghitim, loviturile la nivelul gitului sau accidentele de sport, de munca sau de circulatie, care pot produce prin traumatism inflamarea laringelui.
Laringitele cronice sint cauzate si de tutun si consumul de alcool, mai ales bauturi spirtoase. La profesionistii vocali se adauga folosirea excesiva a vocii, care poate duce la o cronicizare a suferintei laringiene. De altfel, laringita poate fi o boala profesionala a celor care prin natura meseriei sint obligati sa vorbeasca mult, cum ar fi avocatii, politicienii, cadrele didactice, interpretii vocali etc.
Cred ca in cazul dumneavoastra conlucreaza cei doi factori: fumatul si folosirea excesiva a vocii. De asemenea, trebuie spus ca in ultima vreme este considerata o cauza a laringitei cronice, boala de reflux esofagian (intoarcerea acidului din stomac care „arde" mucoasa respiratorie). Multi pacienti se pling de aceste probleme, boala de reflux fiind foarte actuala din cauza alimentatiei necorespunzatoare specifica societatii moderne.
Laringitele acute si cronice
„Exista laringite acute si cornice. Cea mai importanta manifestare a laringitei acute este raguseala (disfonia), care se instaleaza brusc, este insotita de dureri in git, de o stare generala proasta, uneori febra si senzatie de corp strain in git. Daca neglijam aceste simptome de instalare a laringitei si ne continuam activitatea in mod obisnuit fara sa mergem la medic, boala se agraveaza si apar senzatiile de sufocare. Inflamatia la nivelul laringelui creste foarte mult si spatiul prin care trece aerul se ingusteaza foarte mult, ceea ce provoaca sufocarea.
Tratamentul laringitei acute, stabilit numai de medicul specialist, cuprinde antibiotice, antiinflamatorii si mucolitice (medicamente care ajuta la fluidificarea secretiilor). Uneori este necesar repausul la domiciliu sau internarea in spital, unde se pot efectua si tratamente putin mai complicate. In ceea ce priveste laringitele cronice, acestea se manifesta cu diverse modificari ale vocii, incepind de la o usoara voalare a vocii pina la raguseli foarte importante care pun mari probleme de comunicare pacientului.
Tratamentul unei laringite cronice incepe cu evitarea tuturor factorilor care produc boala. Cind modificarile corzilor vocale sint importante (acestea se ingroasa foarte mult si devin neregulate), se impun interventiile chirurgicale.
Atentie la cancer
„Micile formatiuni tumorale la nivelul corzilor vocale fac parte tot din categoria suferintelor laringiene cronice (polipii, papiloamele, chisturile). Toate se manifesta prin raguseala. Orice adult peste 30 de ani care este ragusit mai mult de trei saptamini, mai ales daca este si fumator, este bine sa efectueze un control medical de specialitate.
Exista foarte multe situatii in care oamenii neglijeaza luni sau ani buni o astfel de raguseala. Sint diagnosticati cu cancer de laringe chiar si pacienti cu virste tinere. Surprins intr-o faza precoce, cancerul poate fi operat si pacientul scapa cu voce si deglutitie pe cale naturala si nu ajunge la canula traheala si operatii mutilante".
Cauzele laringitelor
* infectiile virale, care se pot agrava cu infectii bacteriene;
* fumurile si prafurile industriale toxice;
* intoleranta la anumite medicamente sau substante pe care le inghitim;
* loviturile la nivelul gitului sau accidentele de sport, de munca sau de circulatie. Acestea pot produce prin traumatism inflamarea laringelui;
* tutunul, consumul de alcool, mai ales bauturile spirtoase cauzeaza laringitele cronice;
* folosirea excesiva a vocii.
Suporterii care „urla" pe stadion pot face laringita
Suporterii infocati care urla pe stadion, cei care se cearta „pe tonuri foarte inalte", persoanele care vorbesc tare la petreceri, in discoteci pot suferi o laringita acuta cauzata de un traumatism vocal acut.
Daca acesta este insotit si de consumul de bauturi reci, alcool si fumat, pacientul isi pierde brusc vocea. Asta deoarece uneori apar mici hemoragii la nivelul corzilor vocale din cauza efortului prea mare de a vorbi.