| SkivoRo000 a întrebat:

Deci. Am avut paduchi. Cativa nu multi, am prevenit din timp cu șampon special, otet, gaz (da stiu ca sunt babessti dar imi fac bine si la par). M-am spalat in fiecare zi cu sampon special timp de o saptamana cam asa. M-am pieptanat tot asa cu pieptanul special. Acum nu mai cade nimic. Problema e ca inca ma mananca capul. Si seara la fel. Ba ma mananca ba nu. In spate la cap am mai facut si niste coji imense, acum de cand cu paduchii. Oare sa fie pe baza de stres? Ca ma gandesc încontinuu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu are importanta ca ai avut putini paduci, fiindca astia depun zeci de oua si intr-o saptamana ai o ferma de sute de paduchi, in cap, pe haine, pe pat si pe unde umbli sau c cine dormi in pat.
Capul te mananca fiindca este posibil sa mai ai paduchi, altfel nu ar mai fii motiv sa te manace.

Sa nu uiatm ca trebuie facuta o igienizare stricta toata casa: pernele pe care dormi, asternuturile, paturile, plapuma, salteaua, prosoapele si hainele trebuiesc fierte sau spalate cu apa cat mai incinsa si apoi calcate cu fierul de calcat, fiindca-i posibil sa fii impartiat oua de paduchi, din care au iesit deja paduchii.
Stresul nu mananca capul!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Oare sa fie pe baza de stres? Nu.

| Metisul a răspuns (pentru sadrian46):

Este este. De la stres se face și psoriazis, dermatite, eczeme, eczamatide și boli autoimune ce pot afecta scalpul, parul; tot de la stres se îmbolnăvește o persoana draga și de anumite tipuri de alopecii. Uită-te pe google sa vezi ce grav este psoriazisul al scalpului, de la stres se pot face, cauza poate fi genetica, sa fi predispus, dar stresul este scânteia ce cauzează aceasta anomalie, plus imunitatea precara, dar stresul este un factor ce influențează imunitatea, stresul cronic. În cazul de fata poate fi de la acele produse, și-o agresat scalpul, cel puțin cu mâncărimea scalpului.

| SkivoRo000 explică (pentru Metisul):

Chiar vorbeam azi de frica. O femeie a avut covid si ea a stat cu impresia si frica ca daca are covid moare. N-a durat cateva zile parca, ca ea s -a imbracat in hainele de înmormântare si a stat pe fotoliu 2 zile. Si a murit de frica. O sa incerc sa nu ma mai gandesc. Sa ma ajute dumnezeu sa trec si peste asta...

| Metisul a răspuns (pentru SkivoRo000):

Dumnezeu nu te poate ajuta, doar tu însuti. Este o problema minora, extrem de minora, anxietatea te face sa faci din țânțar armăsar. Și eu puneam întrebări penale când eram ipohondric, erau de fapt lucruri nesemnificative care se remedisu foarte fast și ușor. Da, ciudata moarte, și-o proiectat propria moarte, aia nu mai este anxietate ci paranoia. Mulți au devenit paranoici de la aceasta pandemie. E caz grav, păcat de acea femeie. Vorbește cu noi și o sa îți treacă, eu cel puțin îți sunt alături. Poate dai și tu o data o plăcintă, dar nu cu părere de rău să îmi rămâne în gat. Pa și pup

| sadrian46 a răspuns (pentru SkivoRo000):

Si a murit de frica. Pe ce te bazezi? O autopsie, ceva?

| Metisul a răspuns:

Da, poate fi de la overthinkin, pe baza de stres acele coji, dar nu e o regula. Ți ai iritat scalpul de la gaz, de aceea te mănâncă, ai scalpul mai sensibil.
Da, stresul poate declanșa boli de piele. Ai nevoie de o "cura" cu vitamine și minerale.

| SkivoRo000 explică (pentru Metisul):

Ha, tot tu:-)).
Da naiba, acum nu mai am nimic da ma mananca capul. Cateodata nu ma mananca deloc. Cum ma gandesc sau asa, cum gata.
Cred ca o iau razna. Nici nu mai zic ca imi vine sa ma tund scurt rau straight face

| Metisul a răspuns (pentru SkivoRo000):

De ce zici 'ha tot tu'? laughing gasesteti o ocupație ceva sa te distragă de la prea multe gânduri, o activitate fizica, fa mâncare, sport și nu îți mai agresa parul, folosește produse cu ph neutru pentru păr când te speli. Poți sa te tunzi da, și sa porți șapcă, căciulă, parul îți va creste fast dar nu este necesar, stresul este problema lipsa unei activități.

| SkivoRo000 explică (pentru Metisul):

Azi am facut la placinte de m-a durut capu, parca tot ma gandesc. Stau cu impresia ca daca nu scap. Doamne mor,:-))

| Metisul a răspuns (pentru SkivoRo000):

Off ce pofta mi ai făcut gospodino.

| Twoearth a răspuns:

La cat sunt eu de stresat în ultima perioada și uite ca nu am făcut păduchi. Tunde-te la chelie.

| SkivoRo000 explică (pentru Twoearth):

Eu ziceam ca am avut inainte. doar ca acum ma mananca iar, dar nu am nimic. si poate e pe baza de stres. ca ma tot gandescc.

Răspuns utilizator avertizat