| aly798 a întrebat:

Este sanatos daca beau oua crude? Dar din propia casa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Este foarte sanatos, o sursa de proteine pentru organism!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Uite aici un posibil raspuns: http://www.ziare.com/......mul-965629

| AnnielaIoana a răspuns:

NU este sanatos si am sa-ti spun si de ce.Alimentele crude cum sunt carnea, laptele, ouale, fructele, legumele pot avea bacteria Salmonella.Aceasta bacterie poate cauza toxiinfectie alimentara(salmoneloza).Pt a distruge bacteria alimentul trebuie sa fie gatit termic.

| russian1995 a răspuns (pentru AnnielaIoana):

Depinde de organism! Cunosc pe cineva care avea probleme cu plamanii si i-a recomandat doctorul sa bea oua de bibilica (200 de oua in 3 luni)big grin

| AnnielaIoana a răspuns (pentru russian1995):

Cele crude nu se recomanda pesoanelor sensibile la salmoneloza.În plus, proteina din ouale crude este de doar 51% biodisponibilitate, iar cea a unui ou fiert este biodisponibilă aproape 91%, adică proteinele ​​din oua fierte sunt aproape de două ori mai resorbabile decat proteinele ​​din ouăle crude. Lipsa igienei, ciobirea cojii oului şi păsările bolnave sunt factori care măresc şansele de a obţine ouă infectate cu Salmonella. Exista o serie de controverse legate de modul in care este cel mai bine sa consumam ouale. Cei mai multi naturisti sustin, cu argumente puternice, ca forma de administrare in care „rodul" gainilor are maximum de calitati nutritive si terapeutice este oul crud. Pe de alta parte, epidemiologii atrag atentia despre posibilitatea existentei unei bacterii foarte periculoase (Salmonella enteritidis) prezenta pe coaja oualor, si care ar putea ajunge in organism, in cazul in care le consumam nefierte. Ouale crude
Se consuma complet nepreparate termic, dupa ce coaja le-a fost foarte bine spalata cu apa calda si cu detergent pentru vase (pentru a indeparta posibilele microorganisme patogene), iar apoi au fost indelung clatite. Dupa spargere, albusul se separa complet de galbenus, doar acesta din urma fiind consumat, ca atare, sau impreuna cu ulei de masline si putina sare, ori amestecat cu lapte si miere, sau frecat cu miere si scortisoara etc. Este foarte important ca de la ouale crude sa se consume doar galbenusul. Cercetari recente au demonstrat ca ingerarea albusului crud de ou impiedica absorbtia la nivelul tubului digestiv a unor minerale si a unor vitamine (mai ales biotina, adica vitamina B7), foarte importante pentru organism.
Galbenusul de ou crud este foarte bogat in fier asimilabil, in lecitina (esentiala pentru memorie si pentru metabolismul grasimilor), in colina (necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase si pentru sanatatea ochilor), in pigmenti cu efect antioxidant si antitumoral. Practic, cea mai mare parte a substantelor vindecatoare din ou sunt prezente la nivelul galbenusului. Consumat crud, el este mai bine tolerat de catre organism decat cel gatit, in cazul sau inregistrandu-se cele mai putine reactii alergice. De asemenea, prin fierberea oualor este distrusa bacteria Salmonella, fiind eliminat pericolul toxiinfectiilor alimentare grave, produse de aceasta. Ce-i drept, conform studiilor facute de institute de cercetare din Statele Unite si din Europa, sansa de a nimeri un ou contaminat cu aceasta bacterie este de doar 1:20.000 (de 1:30.000, dupa alte studii), insa persoanele cu imunitate scazuta, copiii ori femeile insarcinate, este bine sa isi ia toate masurile de precautie in acest sens.
http://atlantis-ariel.blogspot.no/2011/03/oul-un-medicament-incredibil.html iar despre Salmonella poti citi aici http://www.sfatulmedicului.ro/......nella_9040