| Daniel_Dan_1997 a întrebat:

Eu folosesc doxicilina ( antibiotice) pentru acnee, timp de 6 luni am loat cate o capsula pe zi de doxicilina si mam cam ingrasat, am loat o luna pauza si acum am inceput cu o capsula la 2 zile. spuneti-mi si mie mai multe despre antibiotice folosindule cum as putea sa slabesc?, cei care nu stiu ant ingrasa, dati-mi si mie un sfat daca m-as duce la sala si as trage tare? sau vreun medicament ceva? deci ce imi recomandati?
vreau sa precizez ca fac exercitii in fiecare zi si nici o diferenta... Multumesc Anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lola05 a răspuns:

Cine ți-a recomandat să iei antibiotice pe termen atât de lung? Mi se pare o aberație, chiar îți recomand călduros o vizită la un medic endocrinolog și la un dermatolog competent. Problema coșurilor poate fi și pe fond hormonal, așa că nu ar strica un consult la endocrinolog.
Atenție mare! Antibioticele NU ajută la slăbit! Antibioticele trebuie folosite doar în caz de infecții în organism care nu pot fi combătute altfel și care îți amenință starea de sănătate. Iar în urma unui tratament cu antibiotice se face o cură de probiotice pentru a re-echilibra flora microbiologică ditrusă.
Dacă antibioticele au fost recomandate de un medic, mergi te rog în altă parte și mai cere o părere. Nu cred că pentru niște coșuri trebuie să-ți bombardezi corpul cu așa ceva, serios... Antibioticele luate pe termen lung mai ales îți distrug flora intestinală și de asta poți ajunge să dai în candidoză și să ai probleme cu digestia, chiar și îngrășarea poate fi pusă pe seama acestui tratament. De asemenea, îți crește rezistența organismului la acest tip de tratament și când vei avea o problemă care chiar necesită folosirea de antibiotic, va trebui să folosești substanțe din ce în ce mai puternice. Nu e de joacă cu asta, serios!
Dacă vrei să slăbești e nevoie să adopți un stil de viață sănătos. Va trebui să mănânci curat și echilibrat, să ai un aport ridicat de vitamine, minerale, fibre și proteine în dietă, multe fructe și legume, salate, cereale integrale (amestecuri din plafar, nu Nesquick din supermarket, alea sunt prostii și conțin o tonă de zahăr). Bea multă apă plată și limonadă îndulcită cu miere, renunță la sucuri din comerț, evită-le pe cât posibil. Ai să vezi că o dietă echilibrată te ajută și în problema coșurilor. Fă sport în continuare, nu exagera cu nimic. Odihnește-te atât cât ai nevoie.
Și, insist, caută un medic competent!

| Daniel_Dan_1997 explică (pentru Lola05):

Aha Lola05, chiar o sa ma intresez o sa vorbesc cu doamna dermatolog si vad ce fac, si mie nu imi ies cosuri micute m-am referit la acnee foarte foarte rea bube pe sau sub piele, basici etc nici doxicilina nu face fata, si momentan dermatologu ma tot alearga ca vrea sa ma bage pe rouaccutane m-a trimis la psiholog acum la medicina interna... dupa ce imi ies analizele trebuie sa ma mai duc inca o data la medicina interna si dupa vorbesc cu ea. multumesc mult.

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pe tine te intereseaza problema slabitului, si nu cea grava a cosumului exacerbat dupa ureche de antibiotice. Doxicilina e unul din cele mai puternice antibiotice, si sa nu te miri daca vreodata vei avea vreo infectie serioasa si nu va raspunde pozitiv la doxicilina sau alte antibiotice, pentru ca tu ai exagerat acum cu ea. In orice caz, nu trebuia luata pentru cosuri! Nu cred ca ai ajuns in situatia de a iti fi atit de infectata fata de la cosuri ca sa ajungi la tratament cu antibiotice. Deci, ai grija!

| Daniel_Dan_1997 explică (pentru cristi202):

Mda problema slabitului, am citit tot felul de articole pe net in care scrie ca nu poti slabi cand ai antibiotice si as dori sa dau vreo 7 kg jos a si apropo nu iau antibiotice dupa ureche am tratament de la dermatolog, si e o acnee foare severa daca las cateva zile antibioticele imediat ma umplu.

| cristi202 a răspuns (pentru Daniel_Dan_1997):

Ma mir ca un dermatolog ti-a dat sa iei atita timp antibiotice. Daca chiar se dau atita timp, se dau in cazurile care pun in pericol viata, in infectiile severe, dar, cum am zis, cu riscurile de rigoare.

| Lola05 a răspuns:

Și îți recomand să începi să iei probiotice cât mai repede. Poți să începi să bei cafea de cicoare pentru că ajută mult la digestie. Vezi să fie cicoare pură, nu amestec cu altele. Găsești de la Solaris, Cicoare instant 100%, sunt cam mici borcănelele ce e drept dar are efecte pozitive asupra digestiei.
Musai probiotice!