| ioanaisfetcu a întrebat:

Exista E-uri sanatoase?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| a1doru a răspuns:

Vorbiti ''discutii''. asta pentru ca habar n-aveti ce inseamna E-urile.ca sa va luminati putin; e-urile alimentare[sau aditivii alimentari], sunt ''substante chimice'' adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul gustul sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

evenso
| evenso a răspuns:

Da, exista e-uri sanatoase:
Exista mai multe E-uri sanatoase care contin nutrienti benefici pentru sanatate.

Vitamina C - E300
Functioneaza ca un aditiv antioxidant natural si potentiator pentru paine. E300 face parte din compozitia a diverse produse alimentare, inclusiv carne afumata, peste congelat, cereale pentru micul dejun si vin.

Ajuta organismul sa arda mai multe grasimi in timpul antrenamentelor, stimuleaza sanatatea si rezistenta tesutului conjunctiv si contribuie la cresterea tonusului vaselor de sange, imbunatateste circulatia sangvina, protejeaza organismul de actiunea radicalilor liber, creste absorbtia fierului din alimente, diminueaza cantitatea de histamina eliberata in organism si stimuleaza sistemul imunitar.

Vitamina B2 - E101
Vitamina B2 este cunoascuta sub numele de riboflavina si este folosita ca si colorant alimentar. Contribuie la reducerea serveritatii si frecventei migrenelor, este esentiala pentru functionarea normala a glandei tiroide si a metabolismului, ajuta la mentinerea sanatatii parului, la combaterea parului gras prin reglementarea productiei de sebum, protejeaza celulele de efectele negative ale oxigenului.

Curcumina - E100
Curcumina este o substanta din radacina de curcuma care are culoarea galbana si este folosita ca un colorant alimentar natural. S-a dovedit ca are efect antiinflamator si are posibilitatea de a atenua simptomele specifice psoriazisului si eczemelor, are puternice proprietati anti-cancer si poate reduce semnificativ numarul de polipi de colon.

Antocianinele - E163
Antocianinele sunt folosite ca si colonrant alimentar natural. Fac parte din compozitia produselor lactate, jeleurilor, dulciurilor, muraturilor, bauturilor racoritoare si supelor de legume. E163 este de obicei extras din coaja strugurilor sau varza rosie.

Ajuta la prevenirea celulitei si a aparitiei ridurilor, contribuind la starea de sanatate matricei de colagen, stimuleaza starea generala de sanatate a sistemului cardiovascular, amelioreaza artrita reumatoida gratie proprietatilor sale puternic antiinflamatorii si antioxidante.
Licopenul - E160d
Gratie culorii sale rosu intens, acesta este un colorant alimentar des folosit. Licopenul pentru uz comercial este extras din tomate. Se presupune ca licopentul are efect benefic pentru protejarea pielii impotriva radiatiilor ultraviolete nocive ale soarelui, ajuta la controlul crizelor induse de astm si are proprietati anti-cancer.

Luteina - 161b
Luteina este folosita ca si colorant alimentar in compozita produselor alimentare din comert si este extrasa din petale de galbenele. Se pare ca luteina protejeaza sanatatea ochilor de stresul oxidativ si poate reduce riscul declansarii cataractei determinate de inaintarea in varsta, sustine sanatatea pielii si previne aparitia ridurilor prin cresterea nivelului de hidratare al pielii, elasticitate si a nivelurilor de lipide, ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare.

http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search

| NoChanceForUs a răspuns:

Din moment ce E-urile sunt substanțe menite să-ți păcălească creierul în legătură cu proprietățile alimentului ingerat, nu cred.

| mady07 a răspuns:

Buna! Din cate stiu eu exista numai e-uri nesanatoase si din pacate este adevarat! Pwp sper sa te ajute! FuNDA?

| ioanaisfetcu explică:

Detalii despre E-uri, gasesti aici: http://www.roportal.ro/articole/e-urile-sanatoase-sau-nocive-5448.htm. Sa nu mai fac copy paste, aiurea. Succes la studiu.

| AddXf a răspuns:

E-urile ( din cate stiu eu :-) ) sunt numai nesanatoaselaughing de aceea se zice ca alimentul respectiv contine e-uri si nu e bun happy sper ca te-am ajutat... funda? :*

| Felix1985 a răspuns:

Din cate stiu:
1. Licopenul (E 160) este un colorant rosu obtinut din tomate. Licopenul este benefic pentru sanatate, fiind anticancerigen. De asemenea, este unul dintre alimentele care scad colesterolul in mod natural.
2. E 162 este rosu de sfecla, un alt colorant de culoare rosie, extras din sfecla.
3. E 300 este de fapt acidul ascorbic sau vitamina C.
4. E 306 este vitamina E sau tocoferolul, cu rol puternic antioxidant.

Întrebări similare