| Adinaaaaaaaaaaaa a întrebat:

Ieri seara cred mi-a intrat o gaza in ochi si azi dimineata cand m-am trezit ma tot înțepa ochiul si este un punct negru pe iris exact pe dungă. Am incercat sa o dau cu servetul dar nu merge. Ce sa fac daca ma duc la medic o sa ma doară?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Las' că îți trece! Spală-te bine pe mâini, apoi ia apă calduță în pumn și clătești ochiul, prin deschiderea/închiderea acestuia în pumnul plin cu apă curată. Apoi, repeți. Senzatia nu e prea plăcută în primele minute după acest "exercițiu" de curățare, vei simți o ușoară greutate sub pleoape, dar elimini corpurile străine (particule de praf, musculiță, vreo geană). Și apoi, va fi bine.winking
Punctul negru pe care il vezi se elimină in acest fel, dacă e vreo musculiță sau altceva, iar dacă nu, atunci e posibil să fi existat acolo dintotdeauna, doar că nu i-ai acordat tu, atentie.

| anonimg a răspuns:

Foloseste coltul unei bacnote noi si dezinfectate.
La medic nu o sa te doara.

| WhiteLife a răspuns:

Nu pune in ochi niciun obiect ascutit/taios si nici altceva (oricum toate substantele care se administreaza in ochi trebuie sa fie mai intai sterile, nu doar date cu spirt). Cu vreo 2 ani in urma mi-a intrat o aschie mica, mica (subtire cat un fir de par si mai scurta decat jumatate de unghie) de lemn, in ochi. Am incercat sa-l masez, sa dau cu apa, sa ma uit sa o caut unde e(nu o puteam vedea). A doua zi ochiul m-a durut asa tare, ca nu il puteam tine deschis si era si umflat. Am mers la spital la urgente si primul lucru a fost sa mi se puna picaturi cu anestezic. Parca a fost o alta lume. Am putu deschide ochiul si sa vad cu el. Apoi, doamna doctor m-a pus la un aparat pe masa (ca un binoclu), m-a pus sa ma uit stanga-dreapta si sus-jos (probabil sa vada daca e ceva in spatele ochiului), apoi, cu un pansament, a facut o miscare ca si cand ar masa (nu stiu sa explic, dar avea experienta) si apoi aschis respectiva a ramas pe pansament. Nu m-a durut, nu a fost nimic rau. Apoi mi-a prescris vreo 3 feluri de picaturi (ceva antibiotic, ceva unguent sa repare corneea iritata si nu mai stiu ce) si am stat cateva zile cu pansament pe ochi. Regret ca nu am mers mai repede la spital si ca am stat atata timp cu durerea si mi-am chinuit ochiul in ultimul hal, era asa de rosu ca m-am speriat. Te sfatuiesc sa mergi cat de repede la medic, ei au si substantele necesare, si tehnica si experienta de care e nevoie sa te scape de problema. Nu fa nimic de capul tau, sa nu dai in altele.

| spraytag a răspuns:

Si mai merge serverul? sau s-a murdarit si e virusat? deviruseaza serverul! sau dezinstaleaza-l si instaleaza-l din nou! sau rescrie serverul!laughing)