| ANONIM12737 a întrebat:

In cat timp s-ar ingrasa o persoana circa 10 kg daca ar manca doar de la fast food?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| sweetys a răspuns (pentru psyclepath):

În funcție de nr de calorii pe care corpul le consuma (energia necesara) în mod normal în toate procesele, de la somn, mâncat, digerat, alergat etc poți sa îți calculezi nr de calorii pe care trebuie sa le consumi sub forma de aliment( calorii care îți dau energie) în funcție de ceea ce vrei, dacă vrei sa slăbești vei fi în deficit caloric, asta înseamnă că alimentele consumate trebuie sa aiba un nr mai mic de calorii decât ceea ce 'arde' corpul într-o zi normala, dacă vrei sa te îngrași, vei fi în surplus caloric, adică consumi mai multe calorii fata de ceea ce arde corpul. Dacă vrei sa stagnezi consumi nr egal. Conform studiilor când consumi zilnic de exemplu cu 500 calorii mai puțin decât are nevoie corpul, vei slabi 500g pe săptămână, fiindcă organismul ca să obțină energia necesara o sa ardă și din depozite.
P. S. Încearcă sa cauți deficit caloric pe net și sa citești despre el, fiindcă găsești multe informații și mult mai bine structurate decât ceea ce am scris eu, fiindcă nu are rost sa dau copy/paste la un text. Am explicat într-un rezumat cam ce legături sunt.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde de metabolismul fiecarei persoane. Unii pot manca zilnic de la fast food si nu pun mai nimic pe ei iar altii pot manca mult mai rar si imediat adauga kilograme.

| sweetys a răspuns:

Depinde de nr de calorii pe care le consumi zilnic. Și ce surplus îți oferă acel fasto food. De exemplu dacă tu ai nevoi de 2300 cal/pe zi, și mănânci fast food de 3 ori pe zi, care are în jur de 1000 de cal, adică 3000 cal/zi, îți oferă 700 cal surplus, asta ar însemna 700 g/ saptamana, teoretic cele 10 kg le câștigi în 14 săptămâni. (ÎN TEORIE)
În realitate nu știu, depinde de rata metabolica, de nivelul de activitate, de calitatea mâncării, de ceea ce mai consumi în restul zilei, de nr de kg pe care le ai, de vârstă, de înălțime, starea de sănătate, etc. sunt mai multe variabile de luat în calcul.

| psyclepath a răspuns (pentru sweetys):

Ce treabă au caloriile cu gramele?
700 de calorii = 700 de grame?
Caloria este o unitate de măsură pentru energie și nu are absolut nicio legătură masa. Nu se poate stabili o corelație exacta între numărul de calorii consumate și câte grame pierzi pentru că ține de fiecare persoana in parte, metabolism, vârstă, moștenire genetică, etc.

| Furnicuta000 a răspuns:

Se spune ca, ca sa pui 5 kg de grasime pe tine ar trebui sa mananci cu 17.000 calorii mai mult decat necesarul zilnic

| sweetys a răspuns (pentru Furnicuta000):

Doamne ferește! Dacă organismul are nevoie în medie de 2000 cal/zi de ce sa bagi atâta?

| badpanda a răspuns:

Daca nu face infarct intre timp cam in 6 luni.

| Schizotix a răspuns:

Depinde de caloriile sale de mentenanta, de nivelul de activitate etc

| GabrielUpat a răspuns:

Depinde
Acum sa zicem ca manaca toate cele 3 mese
Manaca doar o masa in fiecare zi. Si mai conteaza si metabolismul persoanei si daca face sport
O luna? Maxim

Întrebări similare