| jon_3492 a întrebat:

In timpul actului sexual, s-a rupt prezervativul.Peste cit timp trebuie sa-mi fac analizele la hiv? ca am banuieli ca fata poate fi infectata, ca a avut foarte multi parteneri sexuali. Ce ma sfatuiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Peste 6 luni de la contact. Poti sa-ti faci si acum, de verificare, sa nu fii HIV pozitiv din alta parte, dar pentru expunerea asta, va trebui sa astepti macar 6 luni.
O varianta buna este sa discuti cu fata sa se testeze si sa-ti spuna rezultatul.

Abh
| Abh a răspuns:

Faci testul la 6 luni de la contact si apoi la un an de la contact. Abia la un an, testul e concludent 100%. Succes!

| Adutza a răspuns:

Dupa infectarea cu HIV in organism are loc o reactie a sistemului imunitar in care se produc anticorpi impotriva virusului.

Acest proces incepe la 2-3 saptamani dupa ce virusul a patruns in organism si dureaza in general pana la 12 saptamani. Abia dupa aceasta perioada este recomandabil sa se solicite efectuarea unui test. Daca la testul HIV se descopera prezenta anticorpilor, rezultatul este „pozitiv".

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Ai banuieli? doar pentru atata lucru sa iti faci analize? poti sa ti le afci cand vrei u cert este ca oricum ti le repeta la 6 luni...acum tu stii mai bine cum este acea fata. funda¨?