Întrebare recomandată |

La o sarcina extrauterina testul iese pozitiv?Pe 2 este a 3a luna de cand nu mi-a venit, am facut 3 teste de sarcina (in zile diferite) acum 10 zile am facut si o ecografie iar doamna de acolo mi-a spus " eu vad ca trebuie sa-ti vina, sau poate este o sarcina" ce sa inteleg? Daca era sarcina nu se vedea? era totus destul de mare

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

In sarcina extrauterina exita sanse mari ca testul sa nu fie pozitiv. Nu stiou cine ti-a facut ecografie, dar asta nu este un raspuns. Trebuie sa scrie o descriere clara a ceea ec a vazut. mergi maine la un ginecolog adevarat, care sa-ti faca o ecografie cu sonda transvaginala. e posibil ca descrierea aiurita "poate este o sarcina" sa insemne ca uterul este mare si endometrul gros, ceea ce este normal la o intarziere atat de severa, dar poate aparea si intr-o sarcina extrauterina. Totusi, ar fi trebuit sa vada sarcina, dar depinde si cat s-a uitat, ca daca s-a uitat 10 minute la tot pelvisul putea sa o rateze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa te duci cat mai repede la un ginecolog si in urma consultatiei o sa afli despre ce este vorba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De obicei, sarcina extrauterină ( ectopică ) NU se "vede" la testul de sarcină – dar se vede la ecograf ( şi ai diverse simptome, dureri, sângerări, etc. )!

NU ştiu ce a văzut doamna la ecograf, sau cât de "calificată"/pricepută era...

Apoi, depinde cine te-a trimis la ecograf - ar fi TREBUIT să mergi ÎNTÂI la un control ginecologic şi la endocrinolog.

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă a menstruaţiei ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină menstruaţia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Aproape toate sarcinile extrauterine se dezvolta intr-una din trompele uterine dar se mai pot localiza si la nivelul ovarului, cervixului (partea inferioara a uterului) sau in interiorul abdomenului. O sarcina extrauterina nu poate sustine fetusul in viata foarte mult timp.

Daca este lasata netratata, sarcina ectopica tubara poate determina ruptura trompei uterine si hemoragie masiva, complicatii ce pun in pericol viata gravidei. De aceea, in cazul unei sarcini extrauterine diagnosticate, care nu determina prin ea insasi avort spontan, este necesara intreruperea acesteia, fie prin metode medicale ce opresc dezvoltarea sarcinii, fie prin metode chirurgicale ce inlatura mecanic zigotul implantat anormal.


Cam trist, mai ales psihologic. Eu voi fi alaturi de tine, mental.

O zi splendida,
Eduard.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează