|

Poate cineva sa ma ajute?Zilnic plang cand ma gandesc la unele chestii personale. Parintii mei sunt divortati iar eu nu tin legatura cu tatal meu si locuiesc cu maicamea in chirie intr-un apartament si ne descurcam foarte greu cu banii plus datorii la banca.Mereu ma gandesc la acestea si in ganduri complic toata situatia si plang uneori atat de tare ca nu pot sa stau pe loc. Pana si maicamea ma tot intreaba ca ce am de plang.Ce sa fac? Chiar nu mai pot. Chiar si acum scriind aici, plang pentru ca am impresia tot ca eu sunt vinovat pentru situatia in care ma aflu.Mentionez ca am 16 ani.Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Fă-ți un plan prin care sa depășești aceasta situație. Atât cât tine de tine. Retine ca nu poți fi responsabil pentru problemele pe care le au părinții tăi. Adulți fiind, și-au asumat niște responsabilități în momentul în care au hotărât să-și unească viețile. Poate ca au făcut greșeli, lucrurile s-au complicat, dar ei trebuie să-și asume în totalitate situația de acum. Nu ai cum și de ce sa rezolvi problemele LOR. Tu ocupă-te de tine. Ajuta-ți mama având grija de tine. Are suficiente lucruri de care sa se ocupe, ar prinde mai multa încredere și speranța sa treacă peste toate necazurile dacă ar vedea lângă ea un fiu care poate avea singur grija de el. Ai grija de sănătatea ta. Învață cât de bine poți la școală. Fii disciplinat. Ajuta la curățenie, învață să gătești, sa calci. Ajuta-ți mama cu orice poți tu. Responsabilitățile mici pe care i le poți lua de pe cap pot insemna timp mai mult pentru odihna. Somnul, odihna, limpezește mintea. Îmbrățișez-o, încurajez-o. Dă-i putere. Sunt multe de făcut. Cauta pe net un psiholog care sa ofere ședințe de terapie gratuite. Ai mare nevoie de asa ceva. Ești un copil. Ai nevoie de ghidarea unui adult responsabil. Aici vei primi doar răspunsuri generalizate care nu te vor ajuta prea mult. Curaj! Poți sa treci peste toate aceste probleme.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai de ce să te simți vinovat cu absolut nimic.
Uneori viața nu este așa cum ne-am dori să fie.
Faptul că părinții tăi au divorțat te-a afectat într-un fel, însă trebuie să mergi înainte. Trebuie să fii un sprijin pentru mama ta, să îi fii alături.
Încearcă să fii mai optimist, nu lasa gândurile negative să te afecteze. Fii puternic, trebuie să lupți pentru un viitor mai bun.

| a răspuns:

Afla adevarul si fi tare.Plangi pentru ca nu intelegi sau preferi sa nu intelegi si sa suferi.Da unii oameni sufera cu o anumita placere, nu vor sa treaca mai departe pentru ca li se pare incorecta situatia si de neiertat.Trebuie sa afli adevarul si sa ierti.Sa iti continui viata si sa iti acorzi mai multe sanse.Fi tare.Fi barbat.

| a răspuns:

Nu este vina ta pentru sitatia de acasa, munceste sa iti construiesti o cariera buna si apoi vor veni si banii pentru a o ajuta pe mama ta.

| a răspuns:

Si eu am fost intr-o stiuatie asemanatoare. Uneori viata este nedreapta, dar tu nu trebuie sa te invinovatesti caci ce s-a intamplat mai mult ca sigur nu are legatura cu tine. Incearca sa te detasezi de chestiile caci pot duce la chestii mai nasoale. Incearca sa cauti o fata/baiat nu stiu exact ce gen esti, esti mare, esti adolescent/a si trebuie sa simti asta. Trebuie sa treci pe plan secund tot ce tine de familie, traieste-ti viata, nu te simti vinovat pentru ce fac altii. Si daca totusi nu-ti poti lua gandul de la probleme pe care le intampini, incearca sa te gandesti la ce vrei sa faci pe viitor si sa lupti mai mult ca orice pentru a-ti indeplini acel vis. Ai o viata inainte tinere, nu lasa situatia trista sa te copleseze. Bucura-te de viata!