|

Salutare tuturor, nici nu stiu cum sa incep.Sunt cu o fata de aprox 5 luni de zile ce are si un copil. Dupa cateva luni ne-am mutat impreuna in chirie si cu soacra-mea, care este o femeie minunata.Parintii mei nici nu au vrut sa auda de aceasta fata, eu avand apartamentul meu, cumparat de ei si nu m-au lasat sa stam acolo si asa am ajuns sa stau in chirie.Fratele si tatal ei sunt in Germania si tot ne-au spus sa mergem acolo sa lucram,eu nu sunt de acord sa plec,problema este ca ea este nesigura,tot spune sa plecam si dupa iar nu vrea sa plecam ca ne descurcam aici si povestea se repeta,eu vreau sa iau banii din banca sa luam un apartament,o inteleg ca ii este greu si ei dar o ajut si eu foarte mult,astazi a vorbit din nou cu fratele ei si din nou vrea sa plecam, nu stiu ce sa mai fac, nici nu as pleca si nici nu as vrea sa o pierd, o iubesc foarte mult.Eu am un loc de munca destul de bine platit, nu stiu ce sa fac in situatia asta! Va rog sa ma ajutati!

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Aici e vorba de niște decizii de viață foarte importante până la urmă, deși o iubești, te sfătuiesc să te axezi pe tine când hotărăști ce vrei să faci. Pot să-ți spun că nu știi niciodată ce se va întâmpla între voi, deși este frumos să fii optimist, și din cauza asta eu zic să rămâneți aici, dacă tot ai un loc de muncă bun. Dincolo probabil nu vei fi respectat sau poate nu îți va plăcea pur și simplu, e o mare incertitudine când îți dai porumbelul din mână pe turturica de pe gard.
Cel mai înțelept ar fi să discutați pe îndelete ce își dorește fiecare, nu ce vă doriți la comun.
Cum privesc eu lucrurile, provenind dintr-o familie care s-a confruntat cu multe probleme similare și cam de fiecare dată a ieșit prost, eu zic să rămâneți, să își găsească și ea un loc de muncă rentabil și să mai continuați o vreme cu chiria până vedeți cum mai evoluează relația când se potolesc fluturașii. E un mare angajament să faceți un împrumut, având în vedere că aveți încă o relație tânără și sunteți și voi tineri și cam fără suport.
Dacă discutați în continuare și sunteți atenți la dorințele voastre individuale (pentru că sacrificiile pripite mereu aduc regrete), sunt sigură că veți reuși să faceți cea mai potrivită alegere.
Vă țin pumnii!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Dar nu iti mai face atatea griji.

Uite ce zic eu sa faci:

Ai doar 5 luni de relatie, nu te baga sa cumperi un apartament acum si sa iti faci nu stiu cate datorii, Asteapta. Asteapta sa treaca ceva timp, inca un an sa zicem si apoi daca lucrurile merg cum trebuie treci la pasul de ati cumpara un apartament. Poate intre timp si parintii tai se razgandesc si o sa iti lase acel apartament. Deci repet, nu face imprumut de acum. SI nu pleca nici in Germania.

| a răspuns:

Salut,

Poate e bine sa te gandesti tu ce vrei sa faci.

Daca pleci nu vei mai fi aceeasi persoana. Pur si simplu cand vezi cum este in alte tari, nu prea iti vine sa te intorci si vei fi mereu cu fundul in doua barci.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Am fost plecat 15 ani.eu zic sa pleci, ai numai de castigat.Nu doar bani, experienta si multe altele.

| a răspuns:

Aveti un copil daca vreti un viitor bun pentru el si voi, ce ii ofera Romania nimic_dar ce in ofera Germania sau alte tari gen Scotia Finlanda nu se poate compara_in ro pensionarii normali fac foame frig si pastile multe_aia de afara fac excursii in lume si traiesc asa cum e normal in tari civilizate, nu ca in ro unde vamesul iti cere 3/10 lei sa te treaca granita sau te obliga sa semnezi acte de abandon vamal la 5 pak de tigari ca vrea si el un bob pacat ca nu mai traieste Vlad tepes

| a răspuns:

Buna,bine ar fi sa porti cu ea o discutie si sa ajungeti sa luati o decizie impreuna fara ca unul dintre voi sa se razgandeasca.Probabil ea e nesigura gandinduse la copilul ei, un copil se creste foarte greu stiu asta ca si eu am o fetita de 2 ani si o cresc singura eu sunt in Germania iar fetita mea e acasa la ai mei, de aia iti spun ca e greu pentru o mama sa ia o decizie de pe o zi pe alta sfatul meu este daca va hotarati intr-un final sa plecati luati si copilul cu voi,(cati ani are copilul), un copil are nevoie de mama lui