| BluishAngel a întrebat:

Va rog mult sa ma ajutati.Am o problema, ma simt foarte rau.Astazi,de cand am plecat in oras si pana am venit, ma doare incontinuu capul foarte tare si ma simt ametita.Eu nu prea am probleme din astea.Nu sunt sigura de la ce e,dar cand am plecat in oras am mers putin cam mult prin soare si imi batea direct in cap, atunci a inceput sa ma doara.Banuiesc ca e de la asta, desi nu imi amintesc sa mi se fi intamplat inainte asa ceva.Astazi e prima zi cand temperatura a crescut brusc si ma gandesc ca de la asta.In plus,sunt destul de confuza fiindca stau mult la temesi invatat(am multe concursuri si teze,profii au asteptari), iar de dormit nu dorm destul(ma culc putin dupa 12) si nu stiu,poate fi si de la oboseala si stres. Ma gandesc ca poate am facut insolatie, dar faza e ca nu imi e greata sau sa imi vina sa vomit.Astept sfaturi de la voi, ce pareri aveti.Dau funda! Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MrAngelus a răspuns:

Remedii naturiste

- Se aplica felii de cartof crud pe frunte si timple sau frunze proaspete de visin, menta, cimbrisor ori podbal (portiunea neteda);

- Se aplica, pe frunte si timple, frunze proaspete de varza putin terciuite. Cu sucul de varza se pot unge si incheieturile miinilor, pentru o mai mare eficienta.

- Se aplica pe timple, timp de 15-20 de minute, jumatati de ceapa (sau felii de ceapa), care vor înlatura durerea.

- Se pun comprese cu mustar sau hrean ras la ceafa si mustar la talpi.

- Se taie coaja de la o lamiie (fara partea alba) si se aplica pe timple, tinindu-se pina la disparitia durerii (la locul contactului cu pielea, pot aparea mici pete rosii).

- In cazul in care tensiunea celui suferind de dureri de cap este mare, se fac bai foarte calde la picioare si miini (aceasta procedura nu este recomandata insa celor cu tensiune mica).

- În cazul migrenelor, foarte eficiente sint cataplasmele din faina de mustar aplicate la ceafa, frunte si talpi.

n Se fierbe pelin în ulei de masline. Cu amestecul obtinut se unge locul dureros sau se aplica sub forma de comprese.

- Se aplica pe timple si la ceafa comprese cu infuzie rece de menta (30 grame de planta la 1 litru de apa) sau comprese cu apa rece (punga cu gheata pe cap, timp de 1-2 minute), apoi pe partile laterale ale gitului.

- In cazul migrenelor survenite in urma unui efort intelectual prelungit, se va face un dus rece la picioare (1 minut), dupa care se vor masa usor ceafa si spatele.

- In cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varza (cite 1/2 pahar, de doua-trei ori pe zi, sau suc de cartofi (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa).

- Se bea suc de coacaze negre (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi).

- In cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, inainte de culcare, un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingura de zahar.

- Se bea miere de albine in amestec cu otet de mere (parti egale), zilnic, cite o lingura.

Plante medicinale indicate si modul de utilizare

- Aloe (Aloe arborescens). Se fierb una-doua frunze de aloe în 2-3 litri de apa si se toarna lichidul obtinut, timp de citeva seri la rînd pe cap, dupa care si pe tot corpul. Se poate amesteca infuzia de aloe cu suc de cicoare. Se iau cite 15-30 de grame pe zi.

- Cimbrisorul (Thymus serpyllum). Se fierbe cimbrisor în cantitate mai mare de apa si se tine capul timp de 10-15 minute în acest decoct, dupa care se va turna pe tot corpul.

- Cretisoara (Alchemila vulgaris). Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se bea pe parcursul unei zile.

- Deditelul (Pulsatilla montana). Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se beau una-doua cani pe zi.

- Iarba mare (Inula helenium). Se toarna un pahar de apa rece peste o lingurita de radacina de iarba mare. Se lasa timp de 10 ore, dupa care se strecoara. Se bea cite un sfert de pahar o data pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

- Lamiita (Philadelphus coronarius). Se prepara o infuzie din una-doua lingurite de flori la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi.

- Levantica (Lavandula officinalis). Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se beau cite una-doua cani pe zi.

- Macesul (Rosa canina). Se prepara o infuzie dintr-o lingura de flori de maces la un pahar de apa. Se lasa timp de 30 de minute. Se iau cite doua linguri de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masa.

- Maghiranul (Majorana hortensis). Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se beau doua-trei cani pe zi.

- Menta (Menta piperita). Se prepara un decoct dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se lasa timp de 40 de minute, dupa care se strecoara. Se bea o cana dimineata pe stomacul gol si una seara, inainte de culcare.

- Paducelul (Crataegus monogyva). Se prepara un decoct din 20 g de fructe de paducel la un pahar de apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Se beau una-doua cani pe zi.

- Ruscuta de primavara (Adonis vernalis). Se prepara o tinctura din partile aeriene ale plantei. Se iau cite cinci-zece picaturi de trei ori pe zi.

- Salcia (Salix alba). Se prepara un decoct din frunze de salcie si de viorele. Înainte de a bea decoctul se adauga si citeva picaturi de otet. Se iau una-doua linguri pe zi.

- Salcimul (Robinia pseudocacia). Se prepara o tinctura din partile aeriene cu tot cu flori. Se iau cîte cinci-zece picaturi de doua ori pe zi.

- Saschiul mic (Vinca minor). Se prepara o tinctura din 20 g de planta la 100 ml de alcool. Se lasa timp de noua zile. Se iau cite cinci picaturi de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masa. Aceasta tinctura este recomandata in cazul durerilor de cap de lunga durata.

-Sunatoarea (Hypericum perforatum). Se prepara un decoct dintr-o lingurita de flori de sunatoare la un pahar de apa. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi.

- Urzica (Urtica dioica). Se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta la un pahar de apa clocotita si se tine 2 ore in termos. Se ia cite o lingura pe zi, cu putina miere.

- Valeriana (Valeriana officinalis). Se prepara o tinctura din radacina maruntita a plantei la 100 ml de alcool. Se iau cîte cinci picaturi de trei ori pe zi.

- Se prepara o infuzie din flori de musetel, frunze de menta, fructe de fenicul si radacina de valeriana, in parti egale. Peste doua lingurite de amestec se toarna 0, 5 litri de apa clocotita. Se lasa peste noapte în termos si se bea dimineata un pahar din acest amestec.

Sursa: http://www.nutritie-sanatoasa.ro/......cure/1266/

2 răspunsuri:
| tuteavulpe a răspuns:

Ia un antialgic, gen paduden si odihneste-te binehappysi daca nu.ti trece pana dimineata, inseamna ca nu e de la soare sau presiune atmosferica ridicata. poate e nevoie sa faci analize gen:hemoleucograma, pentru. a evidentia o eventuala anemie, datorata programului incarcat!happy

| BluishAngel explică (pentru tuteavulpe):

Multumesc mult pentru raspuns, daca as putea ti-as da si tie o funda.
Thanks happy