| liv006 a întrebat:

Saltut TPU, o mica infomatie sa spun asa, am o persona apropiata mie care sufera de Schizofrenie, cum pot proceda sa ia tratamente daca nu vrea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Incearca sa ii spui ca e mai bine pentru ea sa ia ceva sa tina sub control boala, daca nu o face pentru ea atunci macar pentru cei dragi ei.
Incearca sa ii spui multe cuvinte bune sa poate sa realizeze de fapt ce se intampla.

| minrest a răspuns:

Din pacate, asta fac schizofrenicii, nu isi iau tratamentul perioade lungi de timp. Tu trebuie sa insisti cu binele, caci acesti bolnavi, desi nu par, sunt influentabili; sfatuieste-te si cu psihiatrul persoanei. OK! Daca iti e mama, tata, sora, nepot sigur ca asta e situatia, asta ti-e crucea, dar daca cumva iti este iubita, nu ai cum sa faci o relatie, ar insemna sa te distrugi singur.

| Ventrue a răspuns:

Nu prea cu msa procedezi. Daca nu face scandal sau probleme nu poate fi dusa la tratament cu forta, pentru ca din cate stiu eu e nevoie de acrodul pacientului. Cel mult sa te chinui sa o lamuresti.

| liv006 explică (pentru Ventrue):

Va multumesc mult de implicare si nu prea am cum so lamuresc cam face scandaluri uraste pe tota lumea

| oz_1736 a răspuns:

Vorbeste cu un psihiatru, psiholog despre modalitati de convingere. Cum sa fii persoana influenta din viata lui