| Anonimus12368j8 a întrebat:

Salut! Am 13 ani si am o problema cateodata simt ca nu mai am aer si ca nu imi ajunge destul aer in plamani. Cand ma concentrez pe respiratie simt ca nu mai am aer si pana nu ma dau la alteva sa uit nu imi trece.Bun cand este zi imi gasesc ceva sa fac dar cateodata ma ia si episoade noaptea si nu pot sa dorm ca nu pot sa ies afara noaptea ca sa uit.Cum as putea sa scap de episoadele astea de nu mai stiu sa respir! Dau fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nemeessis a răspuns:

Salut! Există vreun motiv pentru care ai început să te gândești des că rămâi fără aer?
Nu știu exact dacă poate fi neapărat vorba de o problemă medicală sau e doar frica ta sau chiar ambele. Înțeleg că activitățile pe timp de zi te fac să nu te mai gândești la asta. Și noaptea poți face activități care să te relaxeze și să uiți de acest gând neplăcut.
Sigur ai vreun hobby care poate fi făcut și pe timp de noapte. Dacă îți place muzica, ascultă înainte să dormi, poate te relaxează. Vizionează un film pe placul tău cu câteva ore înainte de somn, poate vei sta cu gândul la ce s-a întâmplat în film în loc să te gândești la lipsa ta de aer. Înainte de somn, poți să bei un pahar cu apă, am auzit că te relaxează și ai un somn mai odihnitor.
Ar fi în regulă să consulți și un medic, să știi sigur dacă este sau nu vorba de o problemă medicală.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Atac de panica, anxietate, cam astea sunt problemele cu care te lupti.
Discuta cu mama ta sa te duca la medic.

| Anonimus12368j8 explică (pentru Jassmina):

Timp de trei luni am avut anxietate acum m-am potolit rareori mai ma apuca starea aceea dar iau medicament(sertralina)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se numește criză de astm. Trebuie să mergi la medic.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Spune-le parintilor si sa mergi la medicul de familie care te va trimite la un specialist.