anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 15 ani și am o problema serioasa, care nu îmi da pace și îmi strica toate zilele.
Totul a început din martie, când eram la școală și am auzit deodată sunete ciudat de la mine de la stomac și se mai auzea și de la ficat și intestine.
Erau puternice și deranjante, va dați seama că în liniștea aia totala, sa se auda sunete ca și chioraitul de la stomac sau intestine.
In fiecare zi se întâmplă asta, eram foarte stresat din cauza asta, nu știam ce sa fac și m-am hotărât sa merg la medicul de familie. M-a examinat, mi-a pus niște întrebări care au primit răspuns negativ din partea mea și 2 medicamente pentru stomac din câte am văzut, nu mi-a spus ce am, m-a întrebat dacă nu sunt stresat cu școala mai ales ca se apropia examenul dar i-am spus ca nu, mai ales ca și acum am problema asta când sunt în vacanta. A ținut o saptamana dar nu și-au mai făcut treaba.
Eu am încercat sa înțeleg de ce tot fac sunete, ca și chioraitul, in fiecare zi, aproape, uneori sunt pauze de o zi, dar în schimb cam tot timpul, ziua în special, seara nu prea se mai aud, de la stres cu siguranță nu. La wc când merg fac ca și diareea, dar mai solid puțin, tot timpul. Ele se aud în mare parte când am diaree, adică tot timpul sau când am nevoie la wc, atunci îmi scoate sunete și dupa o ora sau 2, chiar mai multe, merg la wc și după nu se mai aud sunete. La wc merg cam greu, ca și cand as fi constipat, dar reușesc sa merg, de ex acum am nevoie nu tare la baie, merg și nu pot sa fac nimic, dar când am nevoie foarte tare și când ma doare burta atunci abia pot face, nu tot dar suficient.
Alimentația nu cred ca e problema, mănânc supa, mâncare gătită, nu am mai mâncat deloc maioneze, sosuri, fast fooduri etc. Mai mult gătit.
Acum 1-2 ani mâncăm des, fast food, cand ieșeam in oraș, asta fiind odată pe luna, mâncăm shaorma, Hamburger etc.

Îmi amintesc ca se întâmplă anul trecut și anul acesta dar odată la 2 luni și ultima data a fost cam prin februarie, seara, când mergeam la wc, aveam diaree și o durere insuportabila la intestine, era asa de dureros, ca și când te-ar scăpa la wc și nu mergi pana nu mai poți, o durere de neimaginat, îmi venea sa ma dau cu capul de pereți, nu știu de la ce era, dar se întâmplă rar.
Uneori simt la stomac, când se aud sunetele, ca e ca și când o apa tulbure în stomac, sentimentul acela de tulbure, nu ma doare, doar se simte ciudat și sunt sunete asa mai ascuțite.
M-am gândit sa nu fie de vina din cauza ca în vara anului trecut, am băut cu un verișor într-o zi, multe doze de beri, știți cum sunt alea de la Ciuc cu lămâie, am băut fără alcool de la rece vreo 3 una după alta și am băut puțin cu alcool dar foarte puțin, oare sa m-a afectat prostia aia?
Chiar vreau sa rezolv asta, va rog, niște sfaturi dacă se poate, dacă ați avea ideea ce am pățit? Și la ce medic trebuie sa merg pentru problema mea?
Multumesc! Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

La tine este problema de balonare.
Un medic gastro-endocrinologic ar trebui să te examineze.
1. În caz de scaun moale este cât se poate de normal să apară astfel de probleme. Rezolvă problema scaunului moale. Acesta apare din pricina dulciurilor și a oțetului. Zahărul și oțetul nu fac altceva decât să strice alimentele sănătoase care le-am consumat, fermentându-le. Alimentele vor începe să fermenteze și vor fi eliminate prin fermentație la orice cantitate neînsemnată de zahăr, miere sau oțet pe care o consumăm. Mâncarea nu se va mai elimina prin digestie așa cum ar fi trebuit in mod normal, ci prin fermentație.
Fermentația produce gaze, balonare.
2. O altă cauză a balonării este mâncatul prea repede. Hrana trebuie mestecată încet.
De asemenea bolul de mâncare (așa se numește cantitatea de mâncare pe care o introducem în gură) nu trebuie să fie prea mare, deoarece va fi înghițită mai înainte de a fi mestecată suficient. Organismul va căuta să scape de ea și o vei înghiți --vrei nu vrei- cu aer. Stomacul nu are dinți (cum spunea cineva), și nu va putea fi digerată.
3. Să nu bei apă în timpul mesei. Apa se bea înainte de masă cu 30 de minute, și după ce mâncăm la o oră sau chiar mai mult. Hrana nu se va digera decât după ce va fi eliminată apa.
4. Niciodată nu trebuie să consumăm la aceeași masă fructe și legume crude, deoarece împreună vor produce fermentație. Dacă avem salată de crudități la masă, atunci nu mai mâncăm fructe decât la masa următoare. Sau dacă avem fructe nu mai mâncăm și salată.
5. Trebuie să elimini băuturile carbogazoase (inclusiv berea).

Pe lângă cele de mai sus, recomand și niște pastile naturale care ajută împotriva balonării. Am luat și eu o perioada de la Dacia plant ceva asemănător cu acestea și mi-au făcut bine în mod vizibil și repede: https://www.daciaplant.ro/ghimbir-comprimate-3569.html
Le găsești și prin magazinele naturiste, sau poți lua altele asemănătoare.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Mulțumesc pentru răspuns! Dulciuri mănânc des, și mănânc f repede, dar din obișnuință mănânc asa repede, apa nu consum în timpul mesei și nu consum legume sau fructe.
Voi încerca o dieta și sa cumpăr acele medicamente, dacă nu îmi trece sunt nevoit sa caut un medic endocrinolog, nu pot sa trăiesc cu sunetele astea deranjante.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

în vara anului trecut, am băut cu un verișor într-o zi, multe doze de beri, știți cum sunt alea de la Ciuc cu lămâie, am băut fără alcool de la rece vre o 3 una după alta, și am băut puțin cu alcool dar foarte puțin, oare sa m-a afectat prostia aia?
Asta a fost în vara anului trecut și poate a contribuit la starea actuală, dar nu în mod esențial.
Un medic de medicină internă, dar până atunci, încearcă o cură simplă.
3 zile dietă hifrică, doar ceaiuri, un pic de compot de fructem dar nu fructe crude și nici sucuri.
Apoi adaugă ciorbe pasirate, și un pic de iaurt tot cam 3 zile.
Apoi mâncare normală dar mestecată foarte bine.
Fast food exclus.

| RebecaManea a răspuns:

Medic medic gastro-endocrinologic si te rezolva