| OnNE24 a întrebat:

Am 17 ani si mi-am taiat coltul de la unghia mare a piciorului. Dupa ce mi-am taiat coltul fara probleme am intrat cu foarfecuta putin in zona de unde incepe unghia, nu chiar de unde incepe, putin mai spre colt, mi-am tras putin un petic foarte mic de pielita, mentionez ca nu m-a durut deloc. Dupa o zi a aparut o mica durere acolo de unde mi-am tras pielita si o picatura foarte mica de puroi. Puroi nu mai iese, doar ca ma incomodeaza cand apas mai tare cu degetul de podea, iar cand merg nu ma incomodeaza. Ma gandesc ca nu este incarnata deoarece nu ma doare in coltul unghiei(nu stiu exact cum sa explic). Mi-am dat cu spirt, cu tetraciclina si mi-am pus si un petic mic de servetel ca sa separ unghia de piele si carne. M-a mai lasat putin durerea, dar nu vreau sa ma operez iar deoarece este foarte dureroasa operatia. Ce as putea sa fac sa tratez acea durere? Eu zic ca nu este incarnata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Unghiile de la picioare in special cele mari se taie pe drept cu unghiera nu cu forfecuta, daca sunt groase si f tari se sta in apa calda cu picioarele 15minute si dupa se scurteaza, nu asa pe... uscat riscand sa iti si pocneasca unghia.
Nu se umbla/scobeste la colturi.
Pune Baneocin pudra ca sa previi suprainfectarea si roaga-te sa nu iti creasca coltul in piele ->>> unghie incarnata.

| OnNE24 explică (pentru alina2k18):

Eu am mai avut probleme cu o unghie, am mai fost operat de 2 ori, doctorul mi-a spus sa imi tai colturile. Mie colturile nu imi cresc peste carne ci in carne si din cauza aia tai colturile pentru ca ma incomodeaza daca le tai drept.

| OnNE24 explică (pentru OnNE24):

Si mentionez ca nu ma doare unde era coltul, ma doare putin mai incolo de colt, spre zone de unde incepe unghia, colturile le tai mereu fara sa ma doara pe urma a doua zi de acum un an de cand m-am operat ultima oara. Pe mine ma doare putin acum pentru ca mi-am tras din greseala un petic foarte mic de pielita dintre unghie si piele/carne.

| Ineys a răspuns:

Daca ai puroi e normal sa te doara. O sa treaca de la sine. Ai grija sa pastrezi zona curata si sa storci puroiul de acolo. Te-ai ranit si infectat, de aia a aparut puroi.

| OnNE24 explică (pentru Ineys):

Si cum as putea sa storc puroiul? E intre unghie si piele

| Teo29 a răspuns:

Cauta un specialist 3 to spange din localitatea ta. Gasesti pe net, te va ajuta foarte mult.
http://www.unghii-incarnate.ro/metoda-3-to-spange.html