| Wordofthat999999 a întrebat:

Salut! Am acnee dar nu severa, este ușoară dar totuși nu suport sa am cosuri pe fata, am folosit tratamente scumpe și foarte lăudate dar mai mult mi-am risipit banii... nu-și fac efectul, am fost și la dermatolog și degeaba. Ce tratamente cunoașteți pentru acnee ceva care a dat rezultate din propria experienta? Sa nu mai folosesc fond de ten o fi și asta cauza? Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu ti-as recomanda o igiena riguroasa, nu tratamente cu creme care nu dau rezultate, fiindca cremele nu fac ca acneea sa dispara, dar o curatare si spalare corecta, cu apa calduta si sapun dimineata si seara ajuta enorm.
Tenul nostru, dupa o zi de alergat, iesit in aer liber sau facut sport, se incarca de transpiratie, de impuritati si praf de pe strada si totul se depune in porii tenului si a pielii.
Daca nu cureti imediat tenul, sa elimini aceasta mizerie (transpiratie amesteca cu impuritati si praf), acesta se depune in porii tenului, infundandu-i. Asa apar punctele negre care necuratate imediat infunda si inflameaza porul, facand posibila aparitia bubelor pe fata (acneea).

Recomand o curatare mecanica cu apa calduta, clabuc de sapun (sapun Dove sau de bebelusi, ca-i mai bland) si 2 linguri de malai.
Se clabuceste fata bine cu apa calduta si sapun si apoi se introduce degetele in malai si se curata fata, foarte usor si delicat, in sensul acelor de ceasornic, incepand cu fruntea, tamplele, pometii, nasul, baza nasului, gura, barbia, obrazii. SE EVITA ochii si pleopele, deoarece pielea este f subtire si sensibila.
Daca malaiul se consuma dupa degete, se clabubesc degetele din nou si se baga in maia, continuand procedura.
Dupa ce ai curata bine fata cu malai, clatesti cu maulta apa calduta si stergi prin tamponare cu un prosop f curat.

Daca speli de 2 ori pe zi si faci o curatare mecanica de 2 ori pe saptamana, vei avea un ten curat si frumos, toata viata.
Dimineata este vital sa faci dus si sa-ti speli fata, fiindca noaptea corpul nostru elimina toxine si transpiratie, care trebuiesc indepartate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Unde are acneea rădăcina? La suprafața pielii sau în interior? Tratamentele exterioare sunt toate superficiale, nu ajung să pătrundă la rădăcină. Ce anume sunt coșurile? Zone infectate cu microbi, bațiluși, ce or fi ei. Cu ce se hrănesc ei de le priește acolo? Cu ce găsesc la îndemână acolo sub piele. Ce le place lor cel mai mult? Zahărul, ca și ție de altfel. Ce poți să faci ca să nu îi mai hrănești? Să renunți la dulciuri, mai ales la cele concentrate din făină și zahăr.

| Wordofthat999999 explică (pentru sadrian46):

Pai eu nu prea sunt adepta dulciurilor culmea și nu prea mănânc care, foarte rar mănânc o ciocolata.

| NunuNini a răspuns:

Acneea nu este boala de piele. Nu se trateaza cu creme cosmetice. Iar fondul de ten ajuta la dezvoltarea ei.
Tratamentul este din interior. Fara grasimi, fara dulciuri. Combinat cu igiena. Tenul mereu spalat, degresat, neincarcat cu creme sau fond de ten.

| Wordofthat999999 explică (pentru NunuNini):

Ok deci nu o sa mai folosesc o perioada fond de ten sa vad cum reacționează pielea. Fata o curat de doua ori cu un gel special pentru fata care curata impuritățile tenului, e luat de la farmacie, dulciuri nu prea mănânc foarte rar ciocolata și nici carne nu prea consum. Îmi plac legumele, consum ciorbe în general mancare gătită deci nu pot sa spun ca n-am o dieta asa nesanatoasa...Dar o varianta cunoști cum sa scap de ele?

| tudorvolcano a răspuns:

E simplu: când folosiți șampon și balsam, evitați neapărat contactul cu pielea; de asemenea, nu folosiți gel de duș și săpun lichid, ci doar SĂPUN SOLID pentru piele, și uitați-vă să nu aibă Laureth sulfat de sodiu sau alcool! Seara și dimineața, folosiți săpun solid să vă spălați pe față. Evitați orice cremă sau produs cosmetic care conține alcool! Suplementați zilnic cu zinc.

Explicații:
Când vă spălați, vă iritați pielea cu Laureth sulfat de sodiu, care este prezent în șampoane, în balsame, în gelurile de duș, și în săpunurile lichide.
Când Laureth suflatul de sodiu intră în contact cu pielea, elimină uleiurile naturale de pe piele și vă face pielea uscată, și produce iritații. În consecință, organismul, pentru a se proteja, începe să producă cantități excesive de sebum, care este ulterior consumat de bacterii, care produce mai multă inflamație, și ca consecință acnee.
Înțeleg că șamponul e neapărat necesar pentru păr, și pentru fete și balsamul, dar încercați să evitați contactul cu pielea, și dacă aveți câtuși de puțină spumă de la șampon pe piele, CLĂTIȚI imediat. Pe piele nu vă dați decât cu săpun solid.

Zincul oprește convertirea testosteronului de ser în testosteron DHT în exces. Testosteronul DHT are un efect mult mai puternic în producerea de sebum în exces, lucru care se simte în special la adolescenții care au schimbări hormonale.

Pentru că ați aplicat tot felul de creme, v-ați afectat probabil negativ pielea, și va dura până când vor dispărea iritațiile rezultante, care sunt un important catalist în explozia acneei.