| Aideplm a întrebat:

Salut. Am cazut de pe skate si mi-am spart buza si mi-am crapat putin dintele din fata. Dintele ma doare foarte tare cand incerc sa mananc (chestii mai tari gen bisicuiti). Am de gand sa merg la doctor. Stiti cumva daca trebuie sa imi locuiască dintele cu totul sau doar mi-l repara? Mi-e frica

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Se poate reconstruii din compozit, dar rezista puțin timp in funcție de cum mănânci. Cea mai buna opțiune este o coroană, de regula este pe viață, dar cum gingia se retrage trebuie înlocuită cam o dată la 20-30 de ani.

| zilog a răspuns:

Mergi la medic că există un lac special pentru dinți care îti poate repara acum dacă nu mai lași timpul să treacă
că alt fel trebuie să îți scoată nervul și gata adio dinte in 4 ani nu îl mai ai.

Unii dentiști au substate chimice cu care sigilează dinții și ii repară

Îti va trece durerea in decurs de 2 ani dacă îl repari acum

Nu lăsa timpul să trecă!

| ThatOneStrangerFromTheInternet a răspuns:

Depinde daca crapatura este pe verticala sau orizontala, dar si de zona in care se localizeaza( spre baza sau capatul dintelui).

| ThatOneStrangerFromTheInternet a răspuns:

Poti oferi o descriere a crapaturii sau de preferat chiar si o poza de pe google pe care ai desenat cursul pe care il urmeaza crapatura?

| Aideplm explică (pentru ThatOneStrangerFromTheInternet):

Crapatura incepe de la jumătatea dintelui, pe partea dreapta (fix la margine) si se duce inspre mijlocul partii de jos

| ThatOneStrangerFromTheInternet a răspuns (pentru Aideplm):

Daca crapatura nu a ajuns la nerv atunci ii bine, insa daca a ajuns probabil va trebui sa ti-l scoata. Dar totusi ii bine ca crapatura nu e pe verticala! Caci daca era, atunci nu mai aveai alta optiune decat sa ti-l extraga. Asa macar mai poti salva ceva din el. Nu sunt stomatolog, asa ca nu stiu ce optiuni ai in cazul de fata. Poate ti-l plombeaza insa nu va rezista mult si nu va fi foarte estetic... sau poate merge o coroana( dar totusi mi se pare ca ii putin cam exagerat, va trebui sa slefuiasca prea mult din ce a ramas din dinte), ori poate ar merge o fateta( care probabil ar fi mai putin invaziva ca coroana, nu ma pricep). Dar problema ii ca coroana sau fateta costa ceva bani.