| AdrianS24 a întrebat:

Salut, numele meu este Adrian si am 19 ani, am o problema care ma framanta de doi ani de zile, a inceput cand aveam 17 ani, eram o persoana vesela, glumeata, aveam prieteni, dar de la un timp incepusem sa ma cert cu aproape toti. Nu mai aveam chef sa ies, stateam tot mereu in casa, aveam insomnii, dormeam toata ziua pana seara, aveam stari de depresie, ceva s-a schimbat in mintea mea, mi-e greu sa comunic cu cineva, ma balbai sunt si putin rarait, cand vorbeste cineva cu mine nu stiu ce sa raspund. Ca si cum as avea un gol in minte, pronunt si prost cuvintele, ma simt foarte ciudat, simt ca imi pierd realitatea, parintii si fratii mei cred ca sunt nebun, ma simt forte rau, nu mai am chef de viata, va rog frumos daca cineva a trecut prin asta sau stie ce mi se intampla sa ma ajute cu un sfat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Ai schimbat ciclul circadian, transformand noaptea in zi si vice versa, nepermitand unor hormoni vitali creierului sa se mai produca.
Hormonii: melatonina si serotonina se produc NUMAI cand dormim, intre orele 10 seara si 2 noaptea.
Daca ani de zile tu nu ai dormit intre aceste ore, atunci acesti 2 hormoni vitali creierului nu s-au mai produs.
Lipsa lor, pe o perioada lunga de vreme duce la probleme psihiatrice si boli, incepand cu depresii, stari de anxietate, panica, paranoia, schizofrenie, diabet samd.

Schimband la loc dormitul, de la ora 10seara pana dimineata, in absolt fiecare seara, ajungi ca in decurs de 6-12 luni sa iti reglezi ciclul circadian si productia de serotonina si melatonina sa-si revina treptat-treptat la normal.

| Monst a răspuns:

Găsește ceva care să îți facă plăcere o pasiune ceva sau fa ceva ce îți place, muncește. Discută cu cineva din familia ta în care ai încredere sau dacă nu funcționează du-te la psiholog fără nicio Rușine îi spui ce probleme ai și găsești rezolvarea. Trebuie sa găsești puterea aia în tine și sa treci peste toate relele.

| IAR a răspuns:

Cand lumea este impotriva ta tu trebuie sa lupti mai mult, concentreaza-ti toata energia asupra ta si incearca sa-ti indeplinesti visele tale, ce-ti doresti tu de la viata.
Cand esti depresiv este foarte greu, mai ales daca nu ai un sprijin din partea familiei dar trebuie sa lupti.
Unii oameni sunt privelegiati si sunt nascuti in puf altii trebuie sa lupte din rasputeri, asa-i viata.
LUPTA si la sfarsit cand o sa ajungi implinit financiar si sufletesc o sa le dai peste nas celor care s-au comportat urat cu tine.

| User252426 a răspuns:

Mergi la psihiatru, ai depresie și anxietate.