|

Salut TPU! Am 14 ani am 1, 84 m si 93 de kg. As vrea sa slabesc macar pana la 75-80 insa nu pot. Sunt foarte pretentios la mancare dar imi place sa joc fotbal. Imi puteti spune niste sfaturi pentru a slabi mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi la medicul de familie sa-ti faca niste teste medicale, pentru ca este posibil sa fii pre-diabetic si sa te trimita la un nutritionist, pentru a iti calcula cat poti manca zilnic si ce anume ai voie.
Daca joci fotbal zilnic si elimini din mancarea total: painea, dulciurile si sucurile vei vedea ca poti pierde din greutate, cam 2-3kg pe saptamana.

| a răspuns:

Mananca mai putin, esti inca in crestere, e normal sa ai pofta de mancare mai mare.
O sa ajungi la minim 1.90m pana la 18 ani deci incearca sa dai jos vreo 10kg pana la anul.

| a răspuns:

Sincer, la 1, 84 mi se pare normal ca băiat să ai 93 de kg. Nu e nimic ieșit din comun. Ca să slăbești e evident că trebuie să faci sport si mâncarea cat mai simpla, fără ulei, dar consistentă. Nu vrem să leșini de foamewinking

| a răspuns:

Nu exista nu pot, faptul ca esti constient de problema reprezinta un inceput. Incearca sa slabesti inteligent, nu adera la nu stiu ce dieta hipocalorica de pe net, sunt foarte daunatoare pe termen lung, deterioreaza si sanatatea si pierzi si din masa musculara. Ideea e ca nu exista o cale rapida dar eficienta, ci una lunga dar sigura. Mai bine sa slabesti 0, 5 -1.5 kg pe sapt decat 6-7 kg cu nu stiu ce dieta si sa le pui la loc.