anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU! Am fost ieri la urgente la spitalul din orasul meu cu o problema la gat ( m-am dat pe un tobogan si mi s-a dat capul pe spate de la viteza si mi-a trosnit ceva), apoi am fost trimis la Constanta la urgente, unde am asteptat vreo 3 ore sa ma consulte. Mi-au fost facut ct, tomograf, consult la orl, unii medici mi-au zis ca am traumatism cervical, apoi a fost chemat un alt doctor ce i-a contrazis pe ceilalti, spunand ca eu nu am simptomele unei traumatii cervicale. Am inteles ceva de laringe sau de tiroida, m-a intrebat unde s-a auzit poc-ul, pe mine durandu-ma in fata i-am zis ca probabil in fata, nu eram sigur unde pentru ca trecusera mai bine de 30 de ore de la accident. In ziua cand am patit treaba, nu m-a durut in fata, mai jos de marul lu Adam, ci doar putin muschii si putin coloana cervicala, dar puteam misca capul, apoi ceilalti doctori impreuna cu asistenta au sarit pe mine cu gura ca de ce le-am zis altceva lor, ca eu le-am zis ca ma doare tare la spate cand eu nu imi aminteam sa le fi spus asa ceva, ci doar ca ma doare putin muschii de la spate si in fata mai jos de marul lui Adam. In final mi-a dat foaia si mi s-a spus sa merg cu ea la medicul de familie, insa el nu lucreaza azi, ci abia maine. Vreau sa stiu ce credeti, daca era ruptura de laringe nu cred ca mai puteam vorbi, sa fie doar o usoara leziune? Daca nici doctorii nu mi-au spus... eu nu stiu ce sa mai cred despre ei...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Depinde ce va urma in continuare vezi ce e

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

A fost ce se cheamă o contuzie.
Tot ce ai acolo, susținut de coloana vertebrală a preluat șocul și a fost transmis prin țesuturile elastice de la unul la altul până s-a atenuat. Astfel în cursul aceste interacțiuni dintre țesuturile de acolo, mușchi, oase, tendoane, ceva a fost tensionat mai tare. Atunci ai auzit poc. Dacă se rupea ceva la vertebre era grav. Dacă se rupea pe bune în față era la fel, oarecum grav, dar ai fi simțit pe loc. Concluzia, s-a întins, s-a lovit unul de altul a făcut poc. Un pic mușchiul de la spate, un pic ceva pe la gât.
Asta este tot. Ce să crezi despre doctori, dacă nu ai nimic, ce vrei să spună, să inventeze?

| HansCristian123 a răspuns (pentru sadrian46):

Vreau sa spuna ce am, am fost dus la constanta (drum de aproape 2 ore) cu o dinaia pe gat, am stat intr-un pat tare pe hol timp de 2 ore pentru a fi bagat inauntru la consult, apoi alte 3-4 ore doar ca sa imi dea o foaie si sa se certe uni cu alti ca nu am problema aia ci alta...

| sadrian46 a răspuns (pentru HansCristian123):

Dacă aveai gâtul rupt, aia pe gât îți salva viața.
Patul tare de pe hol îți proteja coloana.
În cele 3-4 ore ai fost consultat.
Ei nu se certau doar, ci puneau un diagnostic, adică își făceau meseria, aveau grijă de sănătatea ta.
Astfel ei au ajuns la concluzia că nu ai gâtul rupt, cu riscul de a ți se deteriora coloana și a muri sau a rămâne paralizat pe viață.
Aceasta a fost grija lor, de aceea s-au ocupat 3-4 ore cu tine. Asta ar trebui să înțelegi, pentru asta ar trebui să le fii recunoscător.

| HansCristian123 a răspuns (pentru sadrian46):

Le sunt recunoscator, faza cu cearta este ca ei au zis ca am ceva, a fost chemat un doctor, doctorul acela sa lu at de ceilalti cum ca ei ar trebuie sa stie ce fac, ca treburile alea trebuiesc stiute etc, apoi ceilalti au sarit cu gura pe mine cum ca eu le-am dat date false, desi eu nu le-am ceva ce nu i-am spus celuilalt doctor, oricum, nu spun ca au facut treaba rea, mi-au fost date de catre medicul de familie niste pastile calmante, si o alifie si mi sa mai eliberat gatul

| sadrian46 a răspuns (pentru HansCristian123):

Să mai ții cont de asta.Meseria de medic nu este ușoară.
La stat ei sunt aglomerați de bolnavi.
Chestia cu cine a dat date false sau nu, se poate rezolva ușor.
Nu se ia un bolnav la făcut analize și investigații fără să se întocmească o fișă a bolnavului în care scrie.
Bolnavul acuză dureri în zona...
De ce se face această fișă? Tocmai pentru că echipa medicală se poate schimba, bolnavul poate să devină fără comunicare, să își piardă conștiința, etc. Dacă asta s-ar fi făcut, nu ar fi avut loc disputa aceea care s-a terminat cu faptul că tu ai fost certat.
Nici cearta între ei de față cu bolnavul nici faptul că te-au certat pe tine nu le face cinste. Sunt și ei oameni ca mine și ca tine, care fac o meserie grea în condiții dificile.

| anonimg a răspuns:

1. Tu trebuia să suni la 112 chiar atunci, pe loc când s-a întâmplat necazul.
2. Nici medicii nu trebuie să trateze problema fără raze.
3. Medicul de familie îți va da trimitere să faci raze. Și cu ele te vei duce la un specialist, recomandat tot de medicul de familie.
4. Cel mai important, să nu te îngrijorezi.