| ThePaul a întrebat:

Salut TPU!

Eu îmi rod unghiile, dar nu le rod în ultimul hal. Sunt lungi pentru că nu le rod până la carne. Dar la unghia de la degetul mare de la mână mi s-a facut o formă ciudată, așa curbată. Aveți o poză: https://imgur.com/cHj3UUb. Cum aș putea rezolva asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| DoroteeaH a răspuns:

Ok, deci, rosul unghiilor este extrem de nesănătos. Îți voi explica și de ce.
În primul rând, este un obicei foarte prost. Adică ce părere poate avea un necunoscut când te vede stând cu mâna în gură? Obiceiul poate deveni tic nervos, iar cu acest tic vei putea reacționa și în momentele cele mai importante ale vieții; crede-mă, nu vrei ca oamenii din jur să se arate dezgustați când te văd.
În al 2-le rând, mâinile sunt murdare. După ce tu atingi tot felul de obiecte, după ce faci mâncare, sau ștergi praful, cine stie ce microbi poți avea pe degete, care ajung direct în organism!
Iar în al 3-le rând, mâna va ajunge să arate oribil.
Acum, vreau să nu te simți în niciun fel jignit sau umilit, doar am încercat să-ți arăt partea hidoasă a acestui obicei neplăcut.
Iar acum, trebuie să repari situația. Taie-ți unghiile scurt. Adică, chiar scurt. Nu prea ai cum să ți le mai rozi în acest fel.
Ar fi de preferat să mergi la un manichiurist pentru a-ți reda forma naturală a unghiei.
Sper doar că ți-am dat o idee despre ce ar trebui făcuthappy
Spor!

11 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Da,si eu le rad, de vreo 20 de ani.Am incercat sa ma las, degeaba.Si tata le roade, la fel degeaba.E un tic nervos pe sistem nervos, nu stiu, dar nu pot sa fac mai nimic in legatura cu asta(Sau nu vreau) vorba aia, sunt oameni doctori care isi rod unghiile, inginerii, si din astia ca mine laughing

| spraytag a răspuns (pentru Liviu):

Le razi? ce aparat de ras folosesti? phillips? n-am stiut ca unghiile se pot rade laughing) Si banuiesc ca parul ti-l rozi laughing)

| BlackBriliant a răspuns (pentru Liviu):

''sunt oameni doctori''. Exista si animale doctori? laughing)

| nicu991 a răspuns (pentru Liviu):

Cu hepatita cum stai? Te-ai imprietenit deja? laughing

| Liviu a răspuns (pentru nicu991):

Bine mersi, tu? am uitat sa omit sa spun ca fac asta inca de la varste foarte fragede gen 4 5 ani? De atunci si pana la aproape 30 de ani, realizezi faptul ca am anticorpi pentru bolile astea normale, nu? sa numai spun ca ma spal des pe maini happy

| aumih16 a răspuns:

Foarte rau! ca faci asta! obicei prost!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Încearcă să nu le mai rozi, da-e cu un ardei iute, si ai sa vezi ca dupa nu vrei sa le mai rozi, sau cu un lac de unghii. Eu le rodeam pana dădea sângele, m-am dat cu ardei iute si acum nu le mai rod.

| morfeo a răspuns:

Forma aia s-a facut asa pentru ca ai impins cu dintii unghia, si practic ai dezlipit-o de piele. Nu le mai roade ca nu e bine deloc, mai ales in vremurile astea. Poate ai covid sub unghie si in loc sa te speli pe maini tu le rozi

| ThePaul explică (pentru morfeo):

Păi dacă nu mai rod unghia de la degetul mare de la mână o sa se facă forma aia dreaptă a unghii?

| Justme79 a răspuns:

Buna este pe baza de stres ceea ce faci tu cel mai indicat este o consultație la un medic toate cele bune îți doreschappy

| ThePaul explică:

Nu cred ca merge link-ul, aveți aici altul: https://imgur.com/a/AiYlVba