| madoarennouazecisinoua a întrebat:

Mi-e cam cariata maseaua si ma gandeam sa ma duc la stomatolog.Nu ma doare foarte tare, dar nu as vrea sa se agraveze. Chestia e ca mi-e o groaza de nedescris. Simplul miros al stomatologiei ma ingrozeste. Mi-a mai fost plombata o masea, si s-a facut carie pe langa ea, deci trebuie sa ma duc si cu ea. Tin minte ca m-a cam durut cand mi-a pilit-o si cand mi-a bagat "furtunasul" ala ca sa absoarbe saliva. Mi-e frica, foarte frica. Mai ales ca parintii mei tind sa ma sperie din orice zgarietura la cot. -.- As cam avea nevoie de incurajare. Si as vrea sa stiu cum e cand iti curata caria de pe langa plomba. Multumesc mult. Dau funda happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| βeĺBŷŷ a răspuns:

Ufff! Si eu am avut o problema cu o masea.Era cariata si am tinut-o asa ca mi-a fost frica sa ma duc la stomatolog. Dupa un timp ma durea groaznic si m-am dus la stomatolog pana la urma.Mi-a zis ca e prea tarziu s-o mai salvez si mi-a facut ANESTEZIE! Stii ce doare? Noroc ca era de lapte si imi creste una la loc. Sfatul meu e sa te duci ca dupa aceea o sa suferi si mai mult. Daca ma duceam din timp nu imi mai ''gaurea''gingia si nu mai aveam falca cat o perna! Cand iti curata simti vajaitul ala care il face stomatologul cu furtunul ala.Doare putin ca-ti ia din masea dar mai bine e sa strangi putin din dinti decat sa-ti faca injectie (sfatul meu). FUNDA?

1 răspuns:
| AndradaBăă a răspuns:

Buna! Imi pare rau ca ai dat funda de dinainte. Eu am fost la stomatolog de 3 ori si o sa ma mai duc inca de 3 ori. Eu te sfatuiesc sa fac anestezia, pentru ca daca nu o faci o sa mori de durere. Am incercat fara anestezie si credeam ca o sa mor. La anestezie o sa iti dea cu un spray, si o sa te doara foarte putin deci nu iti fie frica. Sfatul meu, anestezie.