anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Sunt elev si as vrea sa iau niste Lecitina pentru ca am bacalaureatul dar am unele nelamuriri:
Am auzit ca aceasta isi face efectul mult mai tarziu...cam dupa o luna de cand incepi sa o iei, e adevarat?
Reactii adverse cum ar fi distrugerea neuronilor? (din ce am citit pe alte forum-uri)
Cam ce perioada se recomanda sa se ia?
Multumesc anticipat! Dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

O prostie, pune mina si invață bine materia ca degeaba i ei lecitina daca nu inveți, lecitina nu face miracole daca tu nu stii materia din care dai examene.

| iamprettybored a răspuns:

Du-te nene la un medic decât să îți distrugi sănătatea cu ce auzi pe forumuri. Sau măcar întreabă farmacistul dacă există efecte adverse pe termen lung.

| Davidovski a răspuns:

Daca nu aveti habar despre ce am intrebat si ce inseamna aia lecitina rog sa nu raspundeti!

| Osneros a răspuns (pentru Davidovski):

Deci vrei un răspuns care să afirme că lecitina face minuni?
Lecitina e cea mai super-super chestie care există, iei o pastilă înveți 40 de pagini pe zi și nu le uiți decât în august, după ce ai luat bacul și nu are niciun efect secundar, poți lua și 4 pastile într-o zi să înveți toată materia și treci bacul cu 10 pentru 15 lei cât e lecitina la farmacie, în loc să dai site de euro ca amărâții ăia ce dau șpagă că n-au auzit de lecitină sau să te chinui să înveți ca săracii ce n-au bani de lecitină.

| Davidovski a răspuns:

A fost foarte greu sa raspunda cineva asa, a trebuit eu sa caut eu in arhiva TPU cateva ore:
,, Sigur ca este foarte buna.
Lecitina are un rol deosebit de important în nutriţia celulelor nervoase, având un efect benefic în îmbunătăţirea memoriei, a capacităţii de învăţare şi a altor funcţii cerebrale.
In plus, lecitina are rolul de a emulsiona grăsimile, în special colesterolul, ajutând la prevenirea depunerilor de grăsimi în pereţii vasculari. Fiind o importantă componentă a secreţiei biliare, previne formarea calculilor biliari prin solubilizarea sărurilor biliare şi emulsionarea colesterolului.
Doza zilnica recomandata in ceea ce priveste administrarea lecitinei este de 10-30 g. In cantitati mai mari, lecitina poate duce la aparitia efectelor secundare, manifestate prin diaree, cresterea in greutate sau dimpotriva, scaderea poftei de mancare, iritatii, dureri de cap, stari de greata, stari de ameteala, varsaturi, miros corporal urat alaturi de respiratie urat mirositoare. Totodata, la anumite persoanele, adminsitrarea cronica de lecitina in doze ce depasesc 3. 5 g in fiecare zi, poate duce la scaderea tensiunii arteriale, conditie medicala manifestata prin stari de ameteala, confuzie, vedere incetosata si chiar stari de lesin.
Un alt efect secundar al lecitinei din soia esta aparitia reactiilor alergice, raportate de un numar tot mai mare de persoane. Aceste alergii apar ca urmare a unei sensibilitati crescute a sistemului imunitar, moment in care acesta incepe eliberarea anticorpilor. Reactiile alergice includ manifestari precum stranut, tuse, rinoree, edem la nivelul fetei, dificultati de inghitire, respiratie sacadata, lesin si chiar decesul pacientului. In aceste conditii este recomandata consultarea medicului specialist inainte de a incepe un tratament pe baza de suplimente de lecitina."
Seara buna!