| Vlad244 a întrebat:

Salutare TPU, o persoana draga mie a fost infectata cu virusul hpv și știu ca se poate face vaccin pentru prevenirea bolii, trece printr-o perioada grea și vreau sa-i fiu alături și cel mai bine ar fi sa previn un eveniment neplăcut. Întrebarea mea ar fi cam cât costa vaccinul? Am căutat ceva și nu am găsit nici un preț. E ceva foarte important pentru mine. Mulțumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alina2k18 a răspuns:

Ce varsta are?
Vaccinul ala se face pana la o anumita varsta pentru a fi eficient si se fac 2 doze.
Vaccinul se numeste Gardasil 9, costa aproximativ 650 lei si e eficient impotriva anumitor tulpini de HPV.

| Vlad244 explică (pentru alina2k18):

Are 21 de ani și eu am 19, știam ca se face in 3 doze doar ca nu gasisem prețul niciunde. Mulțumesc mult de informație!

2 răspunsuri:
| mihaiadina a răspuns:

Buna.

Vaccinul gardasil 9 se face in 3 doze toate in decursul unui singur an. Il poti face si dupa 30 de ani fara nici o problema. Pretul depinde de lantul de farmacii dela 600 pana la 800 de lei. Cauta si vezi si ce oferte gasesti. Medicul de familie sa citeasca atent prospectul pentru ca dozele se repeta strict la anumite intervale. Daca nu respecti acele intervale schema de vaccinare nu se considera eficienta.
Succes!