| Carolina1972 a întrebat:

TPU,doar eu am probleme cu memoria? Adica uit foarte repede ce fac in ziua respectiva sau chiar ce am facut ieri. Am si bacul, sunt stresata, poate fi si asta o cauza? Ce e de facut? Sa iau pastile sau vitamine? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
19 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Recomand suplimentele alimentare Cebrium. Creierul obosit are nevoie. Am avut si eu, la rândul meu, parte de trăiri asemănătoare.

| RAY a răspuns:

Ce anume uiti? Dami niste exemple

| Carolina1972 explică (pentru RAY):

Pai de exemplu am fost ieri la X si la Y sa ii duc bani(sa zic)

| RAY a răspuns (pentru Carolina1972):

Hai sa iti dau doua exemple
1, daca uiti unde sunt cheile =nu e o problema, si eu patesc si eu asta ca avem insecuritati de asta
2, daca uiti la ce folosesc cheile =e o problema

| Annastassia a răspuns:

Elimina computerul si statul pe site-urile de socializare, care-ti incarca mintea cu inutilitati, maia els acum, in prag de examen.
fa-te 100% libera pentru asimilat lectiile si deschide telefonul si computerul, dupa terminarea examenelor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu lua nimic. Mâncare obișnuită și somn.

| aimullah123 a răspuns:

Da, e din cauza stresului. Esti tu agitata. Iti faci griji in mare parte din timp. Vitaminele nu se iau fara recomandarea medicului.
Cauta metode prin care sa reduci anxietatea asta care este cauzata de faptul ca urmeaza sa dai bacul sau care exista dinainte iar acum doar a crescut in intensitate.

| Dana1999 a răspuns:

Vitamine poti lua dar tot alimentația e baza.

| theacaciastrain a răspuns:

Vitaminele pot fi tot pastile. Oricum, problema e că nu te concentrezi destul. Îți recomand ulei de pește, și timp de o oră pe zi, înainte de a începe să înveți, să faci un joc de memorie.

Alegi 10-12 numere, le transcrii pe o foaie, având la dispozitie numai 3 secunde să le memorezi. Vezi câte poți să reții, până ajungi la performanța să reții toate cele 10-12 cifre.

Cu numere îți antrenezi cel mai bine creierul, decât cu texte. Ascultă muzică și fă-ți ordine în gânduri, focusează-te asupra unui anumit gând (care să nu aibă legătură cu examenul).

Acum, trecând pe partea medicală. Consumă alimente necesare pentru producerea de serotonină (cereale, paste, pâine, fulgi de ovăz).

De asemenea, alte alimente pot reduce nivelul de cortizol si adrenalina, hormonii stresului, care pot perturba grav echilibrul organismului uman.

Vitamimele sunt și ele benefice. Oricum, contează foarte mult să reușești să-ți faci ordine în gânduri.

| arda234567 a răspuns:

Sa te calmezi, sa dormi, sa elimini ceea ce-ti cauzeaza stresul. Faci exercitii de respiratie si te concentrezi asupra lectiei. Este ceva care te entuziasmeaza si iti distrage atentia? Contacteaza-ti colegii sa te ajute cu invatatul. Vorbeste cu persoanele apropiate despre ceea ce te agita.

| Alexrazvan77777 a răspuns:

Am si eu bacul, iau memo plus, isi face efectul cam dupa a 3 pastila, e un tratament pe care trebuie sa l iei pana dupa bac, nu este indicat seara deoarece conține cofeina si nu mai poti dormi.
Eu unul am din naștere ezitări de memorie, uit mereu cum ii cheamă pe alții si ii pocesc ca naiba pana le nimeresc numele, doar câteva nume nu le pocesclaughing
Bafta la bac!

| CristianAlbert2 a răspuns:

Nu ai nimic, orice om mai si uita. Si eu am probleme cu memoria dar daca stau si ma gandesc imi aduc aminte ce am facut in ziua respectiva

| Carolina1972 explică (pentru CristianAlbert2):

In ultimul timp chiar devenisem panicata, nu aveam curaj sa ii zic parintilor

| AmsiUitat a răspuns:

Poate uiti și ca ai pus întrebare pe TPUlaughing)) oricum in caz ca iti reamintești pune mana pe invatat ca și eu am baclaughing și nu te teme ca o sa ne daie ușor fac pariu...crying un director pe aici care ia șpagă?

| Carolina1972 explică (pentru AmsiUitat):

Dar stiu ca se va da usor. nu este vorba aia aici in totalitate de bac, fiindca consider ca am invatat destul pana la momentul de fata si am sa mai repet, este vorba de faptul ca poate ma trimiti in centru sa iau paine si cand ajung acolo uit de ce am pornit sau in loc de paine iti aduci faina si drojdie. glumesc laughing