| simona321 a întrebat:

Vreau sa-mi raspundeti si mie la o intrebare urgent. eu iau anticonceptionale de un 1 si de cateva zile am fost racita joi si vineri am luat algocalmin iar sambata am facut-o cu prietenul meu neprotejat iar dupa aia am luat pastilele le iau mereu la ora fixa. Credeti ca pot ramane insarcinata adica sa fi scazut efectul pastilelor de la algocalmin. Orice raspuns primeste funda va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În PRIMUL rând, NU "orice raspuns primeste funda" =))
NU poţi da decât o SINGURĂ fundă, deci, nu-i mai păcălii pe săracii copilaşi ( majoritari pe TPU ).



Acum să revenim la chestii mai serioase!

NU ai precizat ce AC foloseşti!
Oricum, NU înţeleg de ce NU citeşti Prospectul acestora...

În general, AC au efect contraceptiv diminuat la administrarea unor ANTIBIOTICE sau a anumitor medicamente ( în general, cele pentru epilepsie/TBC, etc. )!

Spre exemplu - vezi prospectul la Yasmin :
"Contarceptivul si alte produse medicamentoase
Unele produse medicamentoase pot opri actiunea contraceptivului. Acestea include medicamentele utilizate pentru tratarea epilepsiei (de exemplu primidona, fenitoina, barbituricele), a tuberculozei (de exemplu rifampicina) si antibioticele (de exemplu ampicilina, tetraciclinele, griseofulvina) utilizate pentru alte boli infectioase. Unele produse medicamentoase (de exemplu ketoconazolul, eritromicina, ciclosporina) pot inhiba metabolizarea YASMIN. Spuneti întotdeauna medicului care va prescrie contraceptivul ce medicamente utilizati deja." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......MIN-R.aspx


Algocalmin-ul NU reduce efectul contraceptiv al AC - vezi şi Prospectul acestuia la linkul :
http://www.medipedia.ro/......00-mg.aspx


Deci, NU există risc de sarcină!


Toate cele bune.

| simona321 explică (pentru bursuc001):

Am luat primele 6 luni diane35 si acum iau karissa

| bursuc001 a răspuns (pentru simona321):

EXTRAS din Prospect Karissa :

" Interacţiuni

Interacţiunea cu alte medicamente

Protecţia contraceptiva redusa si o incidenţa crescuta a sângerarii abundente si a tulburarilor de sângerare au fost relatate în cazul utilizarii concomitente a rifampicinei. O interacţiune echivalenta, dar probabil mai puţin clara, a fost sugerata pentru barbiturice, fenilbutazona, fenitoina si probabil griseofulvina, ampicilina si tetracicline. Pentru femeile care iau asemenea preparate simultan cu un contraceptiv oral este recomandabil sa foloseasca metode nehormonale de contracepţie (prezervative si spermicide) pe lânga contraceptivul oral, pe durata medicaţiei aferente si înca 7 zile dupa aceea.



În cazul rifampicinei, metoda contraceptiva suplimentara trebuie aplicata timp de 4 saptamâni dupa încetarea tratamentului.



Interacţiunea în timpul absorbţiei: Diareea poate creste motilitatea gastrointestinala sireduce absorbţia substanţelor active din compoziţia produsului. În acelasi fel, un medicament care reduce timpul de tranzit în colon, poate reduce concentraţiile de hormoni din sânge.



Interacţiuni în timpul metabolismului:

1. Peretele gastrointestinal: S-a aratat ca sulfatarea etinilestradiolului are loc în peretele gastrointestinal (GI). Asadar, medicamentele care sunt concurenţii sulfatarii în peretele intestinal cresc biodisponibilitatea etinilestradiolului (ex. acid ascorbic).

2. Metabolism hepatic: Pot aparea interacţiuni cu medicamente inductoare ale enzimelor microzomale, reducându-se astfel concentraţiile de etinilestradiol (ex. rifampicina, barbiturice, fenilbutazona, fenitoina, griseofulvina, topiramat). Pot sa apara, de asemenea, interacţiuni cu medicamente inhibitoare ale enzimelor microzomale (ex. itraconazol, fluconazol), obţinându-se în acest fel cresterea concentraţiilor de etinilestradiol.



Efectul asupra circulaţiei enterohepatice: Unele rapoarte clinice indica faptul ca circulaţia enterohepatica a estrogenului poate fi redusa de anumite antibiotice care pot scadea concentraţiile de etinilestradiol (ex. ampicilina, tetraciclina).



Efectul asupra metabolismului altor medicamente: Etinilestradiolul poate afecta metabolismul altor medicamente prin inhibarea enzimelor microzomiale hepatice sau prin provocarea unei conjugari hepatice medicamentoase, în special prin glucuronidare. În acest fel, concentraţiile din plasma si ţesut ale celorlalte medicamente pot fi crescute sau reduse (ex. ciclosporina, teofilina).



Produsul vegetal Iarba Sfântului Ioan (Hypericum perforatum sau sunatoare) nu trebuie luat concomitent cu drajeurile de Karissa, deoarece acesta poate sa scada efectul contraceptiv al drajeurilor de Karissa si pot aparea sângerarea abundenta sau sarcina nedorita. Acest efect este indus de enzimele metabolizante din substanţa conţinuta în Iarba Sfântului Ioan. Efectul inductiv poate persista timp de cel puţin 2 saptamâni dupa încetarea tratamentului cu Iarba Sfântului Ioan.



Administrarea concomitenta a preparatului cu ritonavir si a unui contraceptiv oral a avut drept rezultat o reducere a valorii medii AUC de etinilestradiol, cu 41%, astfel încât trebuie luata în calcul folosirea unui contraceptiv oral ce conţine o doza mai mare de etinilestradiol, sau folosirea unei metode alternative de contracepţie, non-hormonale."

SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......RISSA.aspx


Deci, aşa cum spuneam şi mai sus, Algocalmin-ul NU reduce efectul contraceptiv al AC!

NU există risc de sarcină!


O seară frumoasă.

4 răspunsuri:
| Andruşcă a răspuns:

N-are treaba algocalminul cu efectul anticonceptionalelor. Nu le influenteaza cu nimic.

Deci stai linistitita, nu ai cum sa fi ramas insarcinata.

| lolita16ask a răspuns:

Citeste pe prospect sa fa un test de sarcina acasa